Оставката на кабинета ще се реши след консултациите!

Станишев: Разбра се, че никой чак толкова не бърза за избори
Обновена: 17 юни 2014 18:19 | 17 юни 2014 16:09, Камелия Цветанова
70
Оставката на кабинета ще се реши след консултациите!
Сергей Станишев, Михаил Миков, Росен Плевнелиев и Лютви Местан Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е на мнение, че днешното заседание на КСНС е поставило старта на политическия диалог, но политическите консултации между парламентарно представените партии трябва да продължат.

Всички партии имат своите виждания и в тези консултации ще търсим това, което е полезно за държавата, има много натрупани проблеми и за да бъдат решени, е нужна политическа воля и сила, коментира той.

Станишев е убеден, че оставката на правителството е функция на политическите консултации, които предстоят, а „парламент може и да няма, но България ще има правителство и няма нито един празен ден без правителство, без значение дали ще е това, или служебно“.

Още по темата
Относно хипотезата да се формира нов кабинет в рамките на настоящето Народно събрание Станишев заяви, че не изключва никаква възможност по принцип, но се съмнява дали има политическа воля за това.

„България живее вече от много години в период на остра политически конфронтация“, добави той. Соцлидерът подчерта, че основният мотив за политическите консултации са резултатите от евроизборите.

„Правителството на Орешарски стартира отначало като кабинет на малцинството без силна парламентарна подкрепа и това от първия ден създаваше проблеми във функционирането му, гледахме на евроизборите като на шанс правителството да получи доверието на хората, а това не стана", коментира той.

Според него обаче явно нито една политическа сила не е бързала толкова много с изборите, защото технически това е било възможно да стане и през юли, но в крайна сметка се реши те да са между 28 септември и 12 октомври.

„Преди повече от седмици имаме позиция на Националния съвет на БСП за предсрочни избори и аз заявих, че ако има политическа воля, те трябва да се направят бързо и това беше възможно да се случи до края на юли, но това беше отказано“, припомни Станишев и добави: „Разбра се, че никой чак толкова не бърза“.

Според него за левицата е ясно, че сами по себе си предсрочните избори не решават проблемите в страната.

Нито дата и тяхното провеждане гарантират решаване на проблемите било на финансите, на здравеопазването, социалната политика, без диалог и политическо съгласие, заключи Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
5
 
! Отговори
ДО 62 преди 9 години
От какво си не доволен? горивата са с 25-35 стотинки по евтини и стабилни вече година захарта от 2.30 при ГЕРБ сега е 1.15 олио от 3.40 сега 1.80 хляба месото по евтини да не говорим за зеленчуците . Но всичко идва от София вие печенеги, ваща мама продадохте и ограбихте България. Вие докарахте капитализма Всички предприятия в България са ваши но ги управляват поставени лица. На вас ако не е удобно правителството веднага оставки и протести защото ви е засегнало интересите. Но видов ден ще дойде.
52
2
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
Ще ти се, червено нищо!
51
0
 
4
 
! Отговори
Vankata преди 9 години
Не е уместно Правителството на България, да се запъва, като *** и да не отиде в Канала, където му е мястото!!!УсмивкаЩе поживеем, ще видим, но след като паразитирането е официална и елитна форма на живот в България, следователно днес Глистите в нея са на почит и с перспективи?!Усмивка Усмивка УсмивкаЩе живеете в интересни времена, Прости Българи, и вие, *** - сами се наредихте на Пързалката!!!Усмивка Усмивка Усмивка
50
4
 
3
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Смяната на правителството е не че то се е провалило. Не че ГЕРБ спечели за евродепутати . А защото очакваната и почти сигурна промяна е изгодна на външни сили,чиито интерес диктува смяната на кабинета Орешарски с по послушен.Така е и така ще бъде докато сме гъзоблизачи.
49
1
 
5
 
! Отговори
НоСтаниШеф преди 9 години
Скриите го тоя Станишев от медиите че да си почине нацията малко. Изродихме се от наглата физиономия и действия на безродника и неговата шайка. Имайте милост, махнете го от телевизии и вестници и сайтове че откачихме дружно всички вече. Пфу
48
1
 
3
 
! Отговори
един преди 9 години
Пак питам станичащо така си го попкрихте а
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия трябва да минат под калъчката.........
46
1
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Като чета коментарите и ме обзема ужас.Възможно ли е ПРОСТАЩИНАТА , да простащината, и , ИДИОТИЗМА да са се разпространили толкова в България?Сър Гей, Тиквуня и какви ли не *** определения.Простащина, неграмотност, тъпотия!!!!!!!Това е явно интелектуалното ниво на българина в момента.*** ***.Затова продажните български политици намират благодат на почва. При толкова *** народ не е проблем явно да си намериш последователи.И като им дадеш ДВА СРЕБЪРНИКА ........................
45
1
 
6
 
! Отговори
N преди 9 години
След като Ореха и получат заповедите си от Доган ще кажат какво ще се прави!
44
0
 
8
 
! Отговори
До Сер и Гей преди 9 години
Прави ни на будали, защото знае, че това няма как да стане! Първо-няма оставка и с нея може да клати датите! Дори да каже юли-ще се отметне, защото той не бил управлявал.Само бил мандатоносител! Нещо като - има член, но не го употребява! Хем Се, хем Гей!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Разбра се, че никой чак толкова не бърза за избори" -вие не бързате но народа бърза да ви измете и всички в Сибир 240 харантутници или по - добре да полагате обществено полезен труд всеки според трудовият му стаж в НС да видим тогава каква възраст ще ви се прииска за пенсиониране и какви заплати на обикновеният българин
42
0
 
3
 
! Отговори
До Сер, преди 9 години
Разбра се, че ти трябва време да до-окрадеш и земетеш следи! Няма да ти свършат работа тези 2-3 месеца-чака те затвор! За Южен и за Северен поток - със същото изложени на килията! И без това нямаш професия и трудов стаж-ще я къръш 5 за 4! Както си свикнал! Тавариш украинец от Сибир!/по линия на мамка ти!
41
1
 
8
 
! Отговори
stoyan.hlebarov преди 9 години
Патологичен наглец!Хората протестират по улиците цяла година с искане за оставка,той-с невероятна наглост има очи да твърди, "че никой чак толкова не бързал за избори"!?Вари го печи го-на мандра мирише!
40
1
 
11
 
! Отговори
урко мамин преди 9 години
НЕНОРМАЛНИК гнусен!И поддръжниците му също.
39
2
 
12
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Субсидиите на партиите да бъдат спрени. Мажоритарни избори. Нова Конституция. Електронно правителство. Електронен парламент. Електронно гласуване. Електронна администрация. Ценз за гласуване средно образование. Другото е васална и феодална манифактура и фасадна демокрация!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев: Разбра се, че никой чак толкова не бърза за избори...... А бе, , нали преди 10 дена квичеше за избори през Юни..... К'ва стана сега..... Мстанът то нацепи отново *** и за теб няма мърдане....
37
1
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
Докато БЪЛГАРСКИТЕ политици се джавкат кой да граби народеца, земята в България се изкупува от турци. Съвсем не безпочвено турчина го каза: След 20 години България ще е наша. / На Германо-Полската граница, при интервю от наша ТВ /Какво да ги правим мръсниците?Изхода е един: БЪЛГАРИ, грабвайте тоягите и да ги отупаме яко. Станишев, Борисов, Плювналиев и така нататък. Да им счупим кратуните.Аз искам децата ми да живеят в България и ДА НЕ СА рая.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фьуриканските приятели на бойко да си го вземат в Америка. там му е семейството няма да е зле ако има и приятели по високите постове.
35
3
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
Самата Т. Дончева определи "бързите избори" на херсонския *утьо като блъф на слаб покерджия. Пълен идиотизъм. Каквото обаче и да си говорим за след изборите, само Бойко може да се нагърби с управлението в тази взривоопасна ситуация. Но и тук има проблем - не съм съвсем убеден в прекъснатата пъпна връв между РБ (особено с Кунева и подсказващия Костов) и БСП. Все пак това е единственият изход за поне известно нормализиране на държавата. А *** най-добре го вържете.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накрадоха ли се или бягат друг да дойде след тях да краде и да вика те оставиха дългове. Не драги мои не така, от парламента директно в затвора и там ще се реши дали сте криви или сте прави