Партньорство с АБВ? Да, но ако докажат, че са леви!

Миков: Зад всеки вот срещу ГЕРБ сме, но ДПС иска дискусия
25 яну 2015 10:18,
65
Партньорство с АБВ? Да, но ако докажат, че са леви!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков не изключи сътрудничество с отцепилата се от столетницата партия на Георги Първанов, стига обаче тя докаже, че е лява.

„Аз не съм против, но трябва да се дадат достатъчно доказателства, че АБВ иска да участва в леви политики в местната власт”, каза Миков пред Нова телевизия. Той обясни, че в момента БСП изработва левите приоритети и на базата на тях социалистите ще водят преговорите за бъдещите си партньорства.

Още по темата
Преди седмица лидерът на АБВ Георги Първанов отправи оферта за сътрудничество с БСП на местните избори.

Миков припомни, че в момента АБВ е част от дясно управление и че отстоява с партньорите си неолиберални тенденции. Лидерът на БСП напомни и че с гласовете на партията на Първанов са били отнети социални придобивки на българите.

„Пораженията, които АБВ нанесе на лявото в България, трудно могат да бъдат преглътнати от редовия социалист”, каза още лидерът на социалистите. Той припомни, че с явяването си на евровота партията на Георги Първанов е отнела 100 000 гласа от БСП и я е лишила от още един евродепутат.

Миков разкритикува и начинът, по който бившият президент е отправил поканата за сътрудничество – публично и без предварителен сондаж.

Лидерът на БСП коментира и решението на партията да не подкрепи поискания от ДПС вот на недоверие срещу кабинета заради здравния министър.

"Бихме подкрепили с гласуване всеки вот на недоверие срещу това правителство, защото то е вредно за България”, каза Миков. Той обаче беше категоричен, че предложението на ДПС не е било насочено към политиката в областта на здравеопазването, а целяло да предизвика една дискусия около езика на омразата.

„Ние бихме участвали в такава дискусия, защото това е сериозен проблем. Не вотът на недоверие обаче е формата, чрез която трябва да се реализира един такъв разговор в Народното събрание”, убеден е Миков.

Той обясни и че подкрепя тезата, че министърът на здравеопазването е предизвикал разделение в обществото с провокативния си език. 

Миков обясни и че БСП и ДПС са в нормални отношения. Двете партии обаче нямали обща опозиционна стратегия.

„За да се определиш като опозиция, трябва да си последователен. Ако има партия, която е последователна в действията си, това е БСП. Не бих могъл да кажа същото за ДПС”, каза лидерът на социалистите и припомни, че партията на Местан два пъти е подкрепила кабинета.

„Няма опозиционна стратегия, няма го това годежарство, което се харесва на медиите”, каза още Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: бспМихаил МиковАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Какво да ти доказват първановци?Те много отдавна са го доказали, че тям не им трябва Партията,а чрез нея да се докопат до власт. Да ти ги изброя; 1(Клетвата на Първанов на прага на президентството,че,,с БСП до тука,,. 2(Когато с Добрев предаде мандата на БСП в в ръцете на СДС в лицето на Зъбаля Петър Стоянов. 3( Най- тежко е предателство е сегашното му коалиране с Борисов и даде власта отново на злокобната необуржоазна класа да довърши България. И ти Миков, имаш грях за това дето става Виж
39
2
 
3
 
! Отговори
АМЕРИКАНЕЦО преди 9 години
Кой беше този с голямата глава от снимката? На пропаднал комунистически влах-алкохолик прилича!
38
1
 
8
 
! Отговори
присмехулник преди 9 години
какъв е тоя измислен спор бе нитоабв са леви нито бсп са леви гоцето като лидер на бсп и като президент формира краино дясна партия на подмянатакражбите и лъгондренето ама хората нещо взеха да се усещат
37
3
 
7
 
! Отговори
акуд преди 9 години
миков го е обзела ръга по бившия си любовник дпс . от далече се виждат мераците на миков да се лови за палците
36
0
 
6
 
! Отговори
Некой преди 9 години
А БСП кога ще докаже, че лява? Справка - плоският данък(мярка на крайнодясното)
35
0
 
6
 
! Отговори
кали преди 9 години
Защо се е получило всичко това !!! Сеири , панаири , селски работи !!! Аз не мога да преглътна това че ДПС не е подрепила българската партия !!! Не мога да простя че са обидили българите ни !!! Как да простя !!! Не мога да го направя българи !!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито левите са леви,нито десните десни!Или както е казал бащицата Махно: Бий червените докато побелеят и белите,докато почервенеят!
33
0
 
7
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Всичко се разми между ляво и дясно!Командва царица-парица!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП и ДПС са партийте които са управлявали най-много по време на т.нар. преход, с изключение на два пъти, първия път когато подариха мандат на Костов, с уговорката да не пипа престъпниците в периода 1990-1997 (както се и случи), и вторият е когато докараха Царя, за да разкарат Костов. Изключваме Бойко, и остават само управления на БСП-ДПС - къде директни, къде чрез марионетни, служебни правителства.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РБ......Повечето са рубладжий
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога ДПС и БСП,това са партийте управлявали най много България и ето го резултата
29
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До NACO Така е ,кучета и котки може,прасета не може.
28
0
 
3
 
! Отговори
Делфи 2015 преди 9 години
Г-н Михов,просто подкрепете неизпълнената идея на Първанов,да се почете паметта на НиколайДобрев,защото нестандартните държавници са кът при вас където всички почти предпочитат да грешат с мнозинството отколкото да е всеки интелигентен сам, защото до докато Едгар Хувър прочиства ФБР с президентска заповед май 1924 г. БКП или готви атентати след едно въстание или призовава постоянно за стягане на редиците но оредява
27
1
 
10
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Има ли комунисти в България,или всичко живо мина на долари и евро?
26
1
 
10
 
! Отговори
NACO преди 9 години
С ДПС може ,а с АБВ НЕ може! Защо г-н Миков?
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се гушнете с "АБВ"-ренегатите,окончателно ще унищожите БСП-после и Бог няма да ви помогне!?
24
1
 
13
 
! Отговори
ЩО БЕ МИШО.. преди 9 години
НА ВАС В БСП-то , КОЕ ВИ Е "ЛЯВОТО" ..??!!МИЛИОНИТЕ НА ГЕРГОВ ИЛИ....МИЛИАРДИТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ОТ ПОЗИТАНО..??!!! ТОВА ЛИ Е "АВТЕНТИЧНОТО ЛЯВО "----НА бсп/БКП??!!!КАЖИ СИ МИШО ...НЕ СЕ СТЕСНЯВАЙ!!!
23
4
 
4
 
! Отговори
все още българин преди 9 години
Неможе един човек да бъде избран два мандата от БСП и да я напуснеш по най долния начин и сега да искаш обединение на избори.Всеки си има свой политически път и се видя на яве какво остана от СДС.Сега идва ред и на Герб и всичко в тази страна ще си дойде наред.Ще дойде времето на крайно леви и крайно десни и тогава му мисли българино.
22
1
 
10
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Монсанто, успокой се. Днешните десни са бившите леви. Делят се на леви и десни, според джоба в който слагат комисионните.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски: Няма леви, няма десни !