Горанов се надява на 500 млн. лв. повече през януари

Бюджетът за месеца дори може да е на излишък, прогнозира той
30 яну 2015 20:33, Десислава Попова
3
Горанов се надява на 500 млн. лв. повече през януари
Снимка: Булфото, архив

Между 400-500 млн. лв. повече приходи ще постъпят в бюджета за януари 2015 г. спрямо януари 2014 г. Също така е много вероятно за първи път от 2009 г. насам бюджетът за този месец да бъде на излишък. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в Пловдив, цитиран от пресцентъра на финансовото ведомство.

Още по темата
Подобно изказване той направи и в четвъртък по време на заседанието на  бюджетната комисия в НС.

Днес Горанов изненадващо инспектира строежа на многофункционалната спортна зала "Колодрума" в града. Държавата е финансирала с 33 млн. лева строителството на съоръжението, посочи министърът.

„Това е едно впечатляващо съоръжение, което вторият по големина град в страната заслужава, за да бъде център не само на спортни събития“, коментира Горанов. Във връзка с това той добави, че не би приел упрек, че се инвестира повече в големите градове. Според него правителството и в частност Министерството на финансите се стремят "много внимателно" да балансират "ограничените ресурси между големите градове и малките населени места".

"Залата трябва да бъде завършена до 1 юни", съобщи заместник-кметът на града Димитър Кацарски.

По думите му на практика остават само довършителните работи, което включва електро- и ВиК инсталациите, озвучителната система и вентилацията. Предстои да се започне и работа по самата писта.

Запитан дали Пловдив може да очаква още средства за довършването на залата, Горанов отговори: "Ще преценим дали ще имаме възможност да осигурим още ресурси, но във всеки случай общината има възможност да си довърши сама проекта напълно."

В Пловдив Горанов коментира и актуалната тема за пенсионната реформа.

„Трябва да сме много чувствителни към това как се управляват милиардите спестени наши средства в пенсионните фондове“, заяви той.

„Трябва да се внимава дали наистина ще бъдат постигнати целите на това спестяване, особено когато човек вече няма доход и е в пенсия”, добави министърът. По думите му при 40 години управление на една инвестиция и слабо развит капиталов пазар рисковете са големи.

Още икономически новини четете в Investor.bg


3
Още по темата: бюджетГорановИзлишък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
:D :D преди 6 години
Горанов се надява на 500 млн. лв. повече през януари

Бюджетът за месеца дори може да е на излишък, прогнозира той -> Дай ги на Боце, има да избива разходи от протестите
1
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 6 години
Мащабите на скапването са такива ,че скоро няма да ни се вярва че е възможно.