БСП ще пита хората за държавни пари за частно школо

Да покажем на избирателите провала на дясното, поръча Миков
Обновена: 4 сеп 2015 17:56 | 4 сеп 2015 17:52, Камелия Цветанова
75
БСП ще пита хората за държавни пари за частно школо
Архив: Булфото

Решението на мнозинството в парламента държавата да дава парите от единния стандарт за издръжка на ученик и на частните училища, провокира лидера на БСП Михаил Миков да постави задача на червените кандидати за кметове и общински съветници.

Той апелира към тях по време на кампания да питат хората, с които се срещат, подкрепят ли "приватизацията" на българските училища и дали са съгласни от оскъдните средства за държавно образование да се финансира и частното.

В кратката си реч в началото на днешния пленум на БСП, на който ще бъде одобрена поредната порция кандидати за кметове и общински съветници, той припомни официалните данни, че половината от първолаците тази година са от бедни семейства.

Според него в някои общини процентът може да достига дори 70.

"Това са най-тежките последици от тази дясна политика и ние трябва да я онагледим пред избирателите", призова съпартийците си Миков и направи оценка на управляващата коалиция.

Според него тенденцията за бягство от управленски решения, която започна в края на предишния политически сезон, се очертава все по-ясно и пример за това е и бламирането на вицепремиера Меглена Кунева, чийто закон за борба с корупцията не беше подкрепен от депутатите от ПФ и АБВ.

Соцлидерът отново коментира, че за левицата този закон е имитационен за пред Брюксел, а освен това създава риск за политически рекет и изнудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
БСП са най достината коалиция но българина не разбира от достойни хора в Тази партия има доста достойни хора който могат и знаят .При тяхното управление имаше държава имаше работа имаше предприятия който хранеха хиляди семеиства хората имаха по вече възможности да отидат на почивка .
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vsichki tia partii sa bandugi moshenici prestapnici darjavata e sastavana ot hora koito triabva da badat raztreliani eksploatatori oligarhia paplach ot otrepku ,sasipali vsichko .
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
микоф отивай на село там минава канала с бежанците за сърбия ...ще изкараш за една водка
36
0
 
4
 
! Отговори
чепа преди 8 години
Вихрушката на БСП да обясни на своя избирател, как така те са милионери а избирателите им са бедни на черковни мишки, Миков.
35
0
 
2
 
! Отговори
Доf 56 преди 8 години
Не се прави, че не разбираш!Едни наливат пари в хазната, но БСП ще пита ВСИЧКИ как да се харчат тези пари!И, нека да бъдем обективни, подобен род подписки и допитвания, организирани от БСП, се насочват предимно към определени социални слоеве - най-неуките, мързеливите, лумпенизираните, които знаят само да викат "Дайте ни!"
34
2
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
За съжаление го унищожиха тези за които вдигахме двата пръста.Колкото до субсидирането на частните у-ща аз съм против.Хората имат избор, частно или държавно,но право на този избор имат богатите.Средната класа няма тази привилегия.Затова,след като правиш избора детето ти да учи в частно у-ще, ще си плащаш.Ако ли не,пращаш го в държавно.Винаги при управление на т.нар. десни правителства богатите стават по-богати и привилегировани,а бедните по-бедни.Никой не може да ме убеди в противното.
33
10
 
12
 
! Отговори
адан преди 8 години
Тук БСП има право. Не само за образованието, но и за здравеопазването трябва да се въведе принципът, че държавните пари са за държавните здравни и учебни заведения. Частните такива следва да се издържат от частни пари. Ако могат да са на пазара, да се издържат като пазарни субекти. Ако не могат, да се закриват от собствениците си. Сегашното е пладнешко разбойничество!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицемер. Изнизаха се от залата при гласуването. И сега демагогства, вместо да сезира всички институции за грубото погазване и на законите, и на морала. Тук някой пита кои са собствениците на частните училища. Как кои - бившите комунисти, които се размножиха във всички партии и сега безмозъчно унищожават народа си!
31
11
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
БСП са прави за частините училища Не може държавата да ги финансира и тях БСП винаги ще ги подкрепям Те са единствената партия на която човек може да вярва Винаги са мислили доброто на държавата .При тяхното управление всичко беше държавно имаше контрол имаше ред .
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Не дописах 47,"С две думи - един да работи, друг да разпределя спечеленото от него"Да, това се нарича "държава", не знаеше ли? Абе вземи все пак си прочети в речника какво означава "данък", полезно ще ти е!
29
3
 
8
 
! Отговори
Не дописах 47, преди 8 години
компютърът ми излезе от строя от жегата. Сега довършвам:БСП иска да се допита до своя основен електорат, дето не е завършил и осми клас, не работи и не плаща данъци - те да кажат да се разпределят парите от нашите данъците и колко пари да се дават за образованието на децата ни.С две думи - един да работи, друг да разпределя спечеленото от него - върхът на комунистическите мечти и идеали!
28
3
 
10
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Кой беше този *** на снимката?
27
1
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Otivaite na stroejite kalfi za pone 6 meseca da si spomnite zemyata komunisti.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 50Прав си, но аз не искам и ГЕРБ да тръгнат по техния път и да си напълнят сметките с държавни пари! Не ни трябва БСП2!!!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А провала на лявите го гледаме 25 години и резултата е няколко фалита на БГ и пълни червени сметки по банките из Европа...Та Миков,пии си вискито и хич не се показвайте нито ти,нито партизанската ти клика.
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм срещнал някой, на който ,,Костинброд'' да му е променил начина на гласуване. На тези, които пишат тук, че е тъпня и скалъпено да не би да им е променило гласуването.Пак са си гласували за когото са имали намерение, както всеки ортодоксален гербер, който не се разочарова, а се гордее с умението да се фалшифицират избори. Справка - кмет Тотев!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кого и за какво ще питаш бре, байно?Лекар, инженер или адвокат си плаща данъците, а после доплаща и от джоба си, та детето му да получи ддддддддддддддддд
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалистВсъщност, мнението на БСП има значение, когато имат да кажат нещо смислено. И ето, че чудото се случи и БСП казаха нещо смислено! Невероятно но факт! Дали БСП ще може да стане истинска социална партия? Едва ли! Но ще ги подкрепя във всеки един техен успешен опит да бъдат такава, макар и до сега да е само един! Защото аз подкрепям истината, дори и да е казана от БСП!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ви е грешката, БСП, че питате народа, а Бойко го ! Представете си, че сте една ученичка. по кого ще хлътнете - по някой който ви пита, или по друг, който без да ви пита направо ви награби. А кой ли ви пита, след като направо ви е награбил!
20
4
 
4
 
! Отговори
Разочарован преди 8 години
До Анонимен 41Не, костинбродската тъпня си беше нещо, което си личеше, че е скалъпено. Тогава комунистите нямаха какво да измислят. Но не си ли съгласен, че е интересно дали ГЕРБ имат връзка с частните училища? А мислиш ли, че нямат, а ей така им е хрумнало да спретнат такова източване?