Изключване от обществото води до радикализъм

Кунева коментира рисковете от изолацията и бедността
22 ное 2015 14:02, Петя Славова
126
Изключване от обществото води до радикализъм
Снимка: БТА

Трябва да се овладеят рисковете от социално изключване на големи групи в обществото ни - бежанци, хора, получаващи убежище тук, роми, граждани с ниска квалификация и на ръба на социалната перспектива, каза вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева, цитирана от пресцентъра на партията.

Лидерът на "Движение България на гражданите" коментира проблема по време на конференция във Варна за предизвикателствата и възможностите пред местната власт.

По думите на Кунева тези групи са застрашени от изолация и бедност, следователно и от радикализиране. ДБГ като политически субект трябва да настоява за задълбочаване на интеграцията, защото това пряко касае сигурността и свободата ни.

Във всяка българска община и населено място сигурността, по-добрите доходи и справедливостта са далеч от това, което хората разчитат да видят, каза Кунева и посочи, че задача на новоизбраните кметове и съветници е да променят това.

 


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато индивидът е некачествен и не може да включи в обществото, това пък води до атакизъм.
39
0
 
19
 
! Отговори
е преди 4 години
кой ги е изключвал тези френски джихадисти-някой им е забранявал да учат или да работят -виновни са семейството и ислямската им религия ,както и френската държава дето ги е дундуркала цял живот без да платят и едно евро данък като принос в социалната система която са изсмуквали
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшива и вечно нагаждаща се жена.
Отвратителен символ на това, което е българката - лисица, черна вдовица и змия едновременно.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох безумното заглавие-лозунг, отворих, и какво да видя - Кунева-Пръмова! Тази не се е променила от социализЪма, само където нито е била социалистка, нито демократка. Една празна фурнаджийска лопата.
36
0
 
30
 
! Отговори
Стига празни приказк преди 4 години
Кунева, вземи 2-3 ци..нета вкъщи, работи с тях, учи ги, карай ги да работят и едва след като постигнеш някаква" интеграция", излез и поучавай народа, предай му личния си опит! Омръзнало ни е от демагогия и лицемерие.
35
0
 
20
 
! Отговори
Интереса клати феса преди 4 години
Тези в Пазарджик, дето надянаха фереджета и развяха знамето на ИД, колко пъти си смениха религията?
Идват чужди емисари, предлагат пари и други облаги и стой та гледай, какви вероизповедания се появиха в "маалите"! Будисти, евангелисти, крайни ислямисти!
Ако Русия реши да изсипе там повече пари, отколкото им дават от емирствата, да видиш как в "маалата" в Пазарджик ще се появят истински кръстоносци, ама не като западните от Средновековието, а източноправославни! Изобщо не се съмнявайте!
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво изключване от обществото, те просто не желаят да се включват! Нито учат, нито работят, само искат и искат. Колко деца на бежанците у нас тръгнаха в български училища? Две или три, е, как ще ги интегрираме? Изобщо, стига глупости вече, Кунева, виждаме и разбираме, не сме останали на тебе да ни обясняваш. Колко години в Западна Европа им предоставят всички възможности да учат и се развиват? Колцина са тези, които са се възползвали? Те предпочитат да живеят в гета, да не работят. Това е!
33
0
 
23
 
! Отговори
Не хитрувай, Кунева! преди 4 години
Някои получават какви ли не бонуси и помощи под претекст, че са изолирани от обществото и трябва да се подпомогне интеграцията им!Те правят бизнес от демонстрирането на някаква уж изолация, която сами са си избрали! Направиха го печеливша стратегия!Сама знаеш, че дори когато им предлагат по-човешки жилища,те казват,че искат да се си "накуп" и предпочитат гетото!
Сами избират да раждат на 12 г. - за да си осигурят доход, за който не е нужно да се работи!
Стига сте флирт с тях заради гласовете им!
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пръмова е един от най-свирепите терористи, но не тези, които колят и палят, а тези които унищожават само с една писалка
31
0
 
25
 
! Отговори
за Витков! преди 4 години
Съсипахте цялата държава и продължавате да се изживявате като морални съдници! Какво направи ти конкретно за интеграцията на когото и да било нещастие номенклатурно?! Единственото което правите е да приказвате и да се бутате на следващият висок чиновнически пост с който да продължите високоплатеното си нищонеправене!
30
0
 
13
 
! Отговори
фантанзия преди 4 години
тройка с мая манолова и кунева
29
3
 
21
 
! Отговори
Българи!!!! преди 4 години
НАРОДЕ! Хайде да ги накажеме най после всичките до един! Хайде всички заедно да гласувае за партия която не е била във властта! Например Атака или която кажете, само тия да изгониме от парламента, моля Ви!
28
0
 
28
 
! Отговори
Габонската афера преди 4 години
Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера, другарко Кунева? Специалистке по дървесината? Защо не ги върнеш в хазната, че да има и за майките, и за онкоболните и за пенсионерите!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В природата всичко се стреми към равновесие. Човешкото общество е част от природата. През последните години неравенството придоби чудовищни размери. Съвсем естествено е да се случи взрив, който да уравновеси света.
Когато си посял ветрове, естествено е да очакваш урагани. Нищо ново под Слънцето!
26
0
 
16
 
! Отговори
огледало преди 4 години
Изключване от обществото води до радикализъм, каза другарката Кунева, гледайки се в огледалото.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпна антибългарска негодница
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куневица откри топлата вода.За нейно сведение още в началото на миналия век в Сицилия-най-бедната част на Италия се ражда мафията,която тормози десетки години населението в цялата страна,та до наши дни и която се разпространява по-късно и в Европа и в САЩ.Да, бедността води до агресия стигаща понякога до фатални последици,засягащи първо най-близкото обкръжение,а после и цялото общество.А Кунева да не се прави на умряла лисица,защото не е излизала от властта поне 30 години,а народа през това врем
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооооу, куневаааа (не заслужаваш името ти да се пише с главна буква!)!
Това е моята Родина! Не държава, общество, страна и пр. както я наричате вие, прод@жници!
И за жалост, ние, работещите и въпреки това бедни българи сме единствените "социално изключени от обществото"!
К'во ми пробутваш разни роми и бокл&ци нЕк'ви!
Млък!
22
0
 
19
 
! Отговори
Куна преди 4 години
След като кунева затвори първи и втори блок на АЕЦ Козлодуй, след като подписа договора на България с ЕС при най-неизгодни условия: с най-ниските квоти и субсидии, с което услужи на френските ядрени и аграрни интереси в ЕС, тя беше удостоена за комисар и след това и по настоящем, за член на борда на *** дьо Пари.
Ясно е кому служи кунева в ущърб на българските интереси. Това в сама Франция се наказва със строг тъмничен затвор, а до преди няколко години- с Гилотина.
21
7
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
Все едно ми описваш някой атакист.