Нинова Vs. АБВ: Преговарят с нас, а се договарят с ГЕРБ

Лидерката на БСП обвини доскорошните си партньори в безпринципност
Обновена: 24 авг 2016 12:11 | 24 авг 2016 11:52,
45
Нинова Vs. АБВ: Преговарят с нас, а се договарят с ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова открехна завесата пред изненадващото си решение да скъса съюза с АБВ за президентските избори. Тя обвини хората на Първанов, че докато преговарят с червените за общ президент, се договарят с ГЕРБ и РБ за общи кметове по места.

Вчера шефката на социалистите обяви, че спира преговорите за обща кандидатура, заради коалиционното споразумение, което АБВ предлага да бъде подписано.

"В него се казва, че всяка от партиите може да си се договаря с други партии без да се съобразява с партньора си", каза Нинова и допълни: "Докато текат тези преговори (б.р. - с БСП), те са договарят с ГЕРБ и Реформаторите. Що за безпринципност е това?", попита Нинова пред bTV.

Още по темата

Тя обясни, че на 2 октомври има частични избори за кметове и общински съветници в страната и за тях по места има коалиция АБВ, РБ и ГЕРБ с общи кандидати срещу БСП.

"Как да обясним на хората в тези общини – ние тук в София правим една коалиция с АБВ, за да променим модела ГЕРБ, вие там на 2 октомври ще имате за опонент ГЕРБ и АБВ заедно срещу вас, а на 6 ноември ще се съберете с АБВ срещу ГЕРБ. Този тип безпринципно правене на коалиции само за да участваш във властта доведе до това хората да се отвращават от политическата система", коментира Нинова.

На въпроса защо не са поискали преговори с АБВ за споразумението Нинова отвърна: "Колко пъти? Загубихме месец и половина".

"Аз си спомням всяка дума от конгреса и си я повтарям всеки ден. Казах на хората – няма да правим безпринципни споразумения, няма да ви предадем", каза още лидерката на БСП.

Тя хвърли стрели към АБВ и заради тезата им, че няма водеща сила в бъдещата коалиция зад ген. Румен Радев.

"Не е вярно че няма водеща сила. Казах на г-н Първанов по време на преговорите: "Моите уважения към човек два пъти президент. Но зад  БСП стоят 17%, а зад АБВ 1,7%. Нека с взаимно уважение да се отнасяме един към друг. Водещата сила е БСП", каза още Нинова.

Лидерката на БСП коментира пестеливо скандала с Мая Манолова, която се отказа от надпреварата за президентска номинация с обвинения за задкулисни договорки.

"Времето доказа, че това не е вярно. Тогава напрежението тръгна по оста – този кандидат не е на БСП. Но времето доказа, че не е така", каза Нинова.

Тя отново обясни, че ген. Радев е приел позицията на БСП и категорично е приел формулата, която социалистите му предлагат – да бъде кандидат на БСП с инициативен комитет от хора от цялата страна. Нинова отново повтори, че ако АБВ желаят, нека се включат в подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези Бок.луци какъв фарс разиграват само за мало..умния народ който близо век вече мачкат и унищожават............ А хахахах........
39
2
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Ами естествено, че ще преговарят с ГЕРБ. Защото БСП са лузъри и ще загубят и тези избори.
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Първанов обърни се здраво към ГЕРБ ,КОЙТО ЩЕ ПОГЛЕДНЕ СЛЕД ТОВА И КЪМ РУСИЯ...тука е истината ...Народа желае Русия зарадиикономиката и просперитета които имахме...
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си същите бодряшки приказки пишеше червения *** преди местните избори за кметове. Според него БСП ги печели навсякъде , а после какво стана , нямат нито един кмет на голям град . Другарю , ако знаеш колко си зле ще се гръмнеш , защото тези избори пак ще ги загуби БСП. А иначе не се безпокой за ГЕРБ , те си имат достатъчно умни избиратели и такава елементарна пропаганда като твоята не им действа .
36
3
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен ДА АМА И РАДЕВ Е ЗА ..ЕВРОАТЛАНТИ4ЕСКА СТАБИЛНОСТ НА ЕВРОПА ..КОЕТО ГО ПРАВИ ПОД4ИНЕН НА ПОСЛАННИКА НА САЩ У НАС Е ---КОЙ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ СЕ БОРИ ЗА СУВЕРНИТЕТА НА БЬЛГАРИЯ---ОТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ДОСЕГА--НИКОЙ АМАН ОТ ПДЛАГАРЕ
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако още не сте разбрали ГЕРБ ще предложат Йорданка Фандъкова.Представям си Данчето как усмихнато се качва на някой боен самолет и смело се втурва към вражеския лагер,нали ще бъде главнокомандващ въоръжените сили все пак,ако се наложи.Или как компетентно разговаря по темата с американските левтци,които ще ни "пазят" небето на ужким,де след няколко дни.Ако ГЕРБ направят тази глупост,ще си тръгнат с подвити опашки от президентската надпревара.
34
3
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Като гледам има паритет на поддръжниците на ГЕРБ и БСП,даже на моменти гербаджиите се увеличават.Май не работите и едните и другите или родата ви заработва допълнително с цел да дооглозгате кокалчето наречено българси народ.
33
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият президент на България ще бъде ген.Румен Радев.Хората са отвратени от днешната политическа класа и искат нов човек,неподкупен и честен,със самостоятелно мислене и поведение,а не кукла на конци,която да я шляпат по врата дори на публично място.Генерала не би позволил такова отношение.С уважение и респект цялото ми семейство ще гласува за него.
32
6
 
14
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Като гледам в ГЕРБ все умници и образовани,образовани....Кой пожарникар,кой физкултурник,от образован нагоре.Ха,ха,ха.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Корнелия синът и живеел в САЩ.Ама то и на Бойко дъщеря му живееше в САЩ,но той си я прибра.Защо да се мъчи детето да работи къртовски за да изкара някой лев(защото там яко се работи),като тати я е подсигурил за цял живот,та и внучето дори.
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 30 . Другарю неграмотен червен каскет . Равенство , братство и социализъм е мотото на БСП . ГЕРБ е дясна партия и не проповядва равенство , а всеки с образование и ум може да е богат . Така , че заминавай си на село при домашната ракийка и сланинката .
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук с отвращение говорите за комунисти.Ама дайте да се разберем.Тия са си комунисти и не го крият.Но кой от ГЕРБ не е комунист?-Бойко ли не е комунист,Цецкйа ли не е,Цвъко ли не е син на комунист,Лиляна ли не е внучка на комунистически функционер,Плевнелиев ли не е комсомолски лидер,е кой,бе,кой не е комунист.Защо се дърляте за едни и същи хора?
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (25)Та викаш Бибитко и Цветанов са по-стока ли? Със сигурност е ясно, че ГЕРБ ще предложат подметка като плюнката. Трябва да слуша и да се реваншира за подкрепата я. Че иначе кръвно, правителствена, пропуснати мачлета...
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Корнелия е милионерка,какво да кажем за милиардерите от ГЕРБ?
26
5
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
От цялата...дандания,която стана съвсем на време,губи само партийката на Първанов защото щеше да се...легитимира.Убеден съм,че това не е...случайно.Боко се...спече от кандидата за президент на една обединена...левица,в лицето на г-л Радев и приложи други...средства,Първанов безсолиден...аргумент,не би тръгнал да разваля печеливша...формула.Тук са играли яко...финикийски знаци.Но и това няма да спаси Тиквуний Велики,защото на народа му додея от куклите му и Банкянския...пишман кукловод
25
2
 
18
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че АБВ са част от упрвляващата коалиция и няма как хем да бъдат управляващи, хем да са с БСП. Второ, тук виждам едни амбиции за трети мандат .....
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европари и кредити,ГЕРБ,правят помен с чужда пита, кражбата е повсеместна,построеното масово е некачествено. Радев изглежда свестен човек, президентите,имат редкия шанс да се еманципират от партиите, които ги издигат,а имаме спешна нужда от коректив,на сега управляващите... Общо взето,такива са ми мотивите да гласувам за Радев.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видя гнуcните плужeци Гоце, Пикльo(Р. Петков), Калфин, Р. Овч., Нинова и т.н., как да гласувам за Радев?Човека изглежда свестен, но се е захванал с най-големите ***.
22
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 7 години
Никакъв шут няма да може да набие, президента е безгласна буква, а и той не е куче за да хапе ръката която го храни.
21
1
 
12
 
! Отговори
777 преди 7 години
Ренегатите са най-презрените политици, но явно това не ги интересува, когато имат изгода! Аз в АБВ не виждам, нито един, който да не е бил на хранилка в БСП и да не е бозал от нея.