5 години президент на българите! Какво направи Плевнелиев?

Обзор на мандата на четвъртия демократично избран президент
22 яну 2017 10:10,
143
5 години президент на българите! Какво направи Плевнелиев?

Преди пет години Росен Плевнелиев влезе на "Дондуков" 2 в една безоблачно изглеждаща политическа обстановка. В края на мандата си той стана първият държавен глава, който по своя воля реши да не се бори за втори мандат - най-вече по лични причини.

"Не излизам от политиката, но не очаквайте от мен да правя нова партия или да бъда член на някоя от тях", заяви Плевнелиев, след като стана ясно, че няма да се кандидатира за втори президентски мандат.

Плевнелиев опита да свали напрежението, след като улиците бяха залети от протестиращи срещу високите цени на тока. Натискът доведе до оставката на първия кабинет "Борисов" и първи служебен кабинет на Росен Плевнелиев, разказва Bulgaria ON AIR.

Последва скандалът с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а държавният глава обяви, че неговият кредит на доверие към правителството е изчерпан.

От БСП заговориха за импийчмънт, организираха се и протести против Плевнелиев и в защита на правителството.

Година по-късно се наложи Росен Плевнелиев да съставя втори служебен кабинет. Третият парламент, с който трявбваше да работи президентът обаче изкара само две години и той беше изправен пред решението дали да състави трети служебен кабинет. Тази задача Плевнелиев остави на наследника си Румен Радев. Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
Плевнелиев беше един мнго добър президент. Да е жив и здрав.Държеше здраво кормилото и устояваше евроатлантическата позиция на България.Ако беше казал като Радев че Крим е на руснаците , комунистите щяха да го величаят.
87
0
 
0
 
! Отговори
C-igan kocek преди 7 години
Kakvo e rabotila viceprezidentkata 5 godini, abe pokaji da vidi bg narod suveren vedomostta za zaplatite po meseci i godini na sichkoto personal v prezidentstvoto za tazi petiletka?!
86
1
 
7
 
! Отговори
Оня с големия преди 7 години
САМО ПРОСТОТИИ НАПРАВИ ЯВНО ТАКА МУ ДИКТУВАТ. ИСКАМ ДА ГО ЗАБРАВЯ ТОЗИ, ЧЕ ИЗОБЩО Е СЪЩЕСТВУВАЛ. НЕ ИСКАМ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА ГО ВИЖДАМ. СБОГОМ.
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офшорки. Малко хотели и вили по Гърция.
84
1
 
14
 
! Отговори
док преди 7 години
5 години, избрaният с измaмa Плевнелиев, aлтернaтивaтa нa "мaгaре дa ви бях предложил"ни излaгaше по светa и ни кaрaше още повече дa ни е срaм от и без товa aфрикaнското ни положение.Прaзни думи, овъргaляни във лицемерни клишетa и вярърничaви лозунги. С всякa възможност оскърбявaше средния бългaин, нaричaйки го мързелив и некомпетентен, зaщото той и шaйкaтa му ни държaт в нaрочнa позa нa бедни бaчкaтори. Обиди всички емигрирaли учени, лекaри и техници кaто ненкурентноспособни и избягaли.Позор
83
14
 
1
 
! Отговори
SAXON преди 7 години
Ок си беше
82
3
 
17
 
! Отговори
Сбогом преди 7 години
Предателя си отиде без да направи нищо
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е лош човек, но не трябваше да става президент.
80
3
 
13
 
! Отговори
СуперРосен преди 7 години
Най-великият! СВИКВАШЕ КОНСТАТИВНИЯТ СЪВЕТ! Грижеше се за 6 млн неработещи българи - 3млн пенсионери взимаха пенсийки, 1,5 млн взимаха социал, 1,5 млн затворници,психично болни,инвалиди,безработни,майки с деца взимаха помощи. А останалите хора,които са здрави,красиви,умни и успешни и се оправяха сами с живота им помогна като намали самолетните билети за Европа и САЩ и те отидоха там да изкарват повече пари и да живеят добре. Заслужено е наричан от мнозина специалисти БАЩА НА НАЦИЯТА!!!
79
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев за последните 5 дни го пишат в медиите повече от колкото за последните 5 години. Малко късно се е сетил да си дига рейтинга.
78
20
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Плевнелиев си осава много успешен президент!
77
5
 
35
 
! Отговори
Българин преди 7 години
За пет години успя катастрофално да си смъкне рейтинга, започващ с над 60 процента обществена подкрепа, до под 20 процента накрая. Успя и да разедини народа като водеше политика, неподкрепена от мнозинството от хората.
76
0
 
26
 
! Отговори
Atanas преди 7 години
Всичките политици вън от Парламента за нищо не ставате
75
4
 
32
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Нищо, или по-точно казано нищо хубаво ... взе страната на лежащите по софийските павета соросо ***, като по този начин раздели страната! Успя да разруши отношенията ни с Русия и затова бат Бойко го отсвири от кандидатура за втори мандат ... загубихме възможността да построим Южен поток и с това да влязат в страната 3,5млрд. долара и милиони от транзитни такси, сега тези пари ще ги лапнат комшиите .. ум царува, ум робува, ум патки пасе ..
74
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнята беше президента на оня с филията с мас. Народа не го е избирал. За Радев гласуваха над 2 000 000 Българи. Така че разликата мужду плевнята и Радев е космическа. Какво свърши Плевнята? Нищо и половина. Такава безличност беше че ще го запомниме само с тъпите му новогодишни речи на фона на АЛПИТЕ! Сигурно си е мислел че е президент на ШВЕЙЦАРИЯ! Да наистина беше президент на швейцария но в уродливият и вид. Пъпчасала гноясала и воняща на смрад НАРОДНА МИЗЕРИЯ!
73
5
 
45
 
! Отговори
MNENIE преди 7 години
Плевнелиев в 5 години .1.Показа България в снимка на Колорадо САЩ.2.Отиде на среща с Ислямски Терористи в центъра на София .3.Отиде на среща с Шефа на ИВН в Австрия .
72
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"5 години президент на българите! Какво направи Плевнелиев?"Освен да разедини народа си и да направи за смях институцията си, друго не направи.
71
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направи едно ГОЛЯМО НИЩО!
70
4
 
42
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Вкараха се хиляди бежанци в България, срещу което той нямаше нищо против, беше част от хората които се опитваше да ни убеди че точно така трябвало да бъде. Имаше и доста недоразумения около атомните ни централи, изтърва и проекта за южен поток, мълча като гъба, а заплатите ни стават все по слаби откъм стококупувност. Да мандата му беше много тежък, и той нищо не направи обаче, само плямпа срещу управлението на останалите колко за неспособни, типично за всеки един български политик.
69
52
 
9
 
! Отговори
Стамболв на 21 век преди 7 години
Плевнелиев е единственият български политик от пoследните 3 десетилетия, който се отличи с визионерски качества на държавник и както никой друг досега изми лицето и показа умното чело на България пред цивилизования свят ! Вдигна летвата толкова високо, че ще остане еталон в историята ни! Стискам му крепко ръката !