Цецка Цачева сефтоса контрола: Приятно е, канете ме често!

"Когато сте тук, винаги е по-различно", пък отбеляза Димитър Главчев
Обновена: 16 юни 2017 13:00 | 16 юни 2017 12:45,
24
Цецка Цачева сефтоса контрола: Приятно е, канете ме често!

Бившата шефка на парламента Цецка Цачева сефтоса парламентарния контрол като правосъден министър. За първи път тя застана на парламентарната трибуна в друга роля - за да отговаря на депутатски въпроси. 

Цачева бе препитана от "Атака" за освобождаването на членове от бандата "Наглите" от затвора и за действията на България по структуриране на Европейска прокуратура.

Още по темата

След това тя даде да се разбере, че парламентът й липсва, а заместникът й на поста, новият председател Димитър Главчев, й призна: "Когато сте тук, винаги е по-различно". 

"След като си бил токова време в тази институция, в тази зала, в тази сграда, емоцията е различна, много приятна и дори се пошегувах с колегите: По-често ме канете на парламентарен контрол", каза Цачева на тръгване пред медиите в кулоара.

Тя добави, че сега погледът й е по-различен: "Тъй като тук е законодателната институция, аз като министър съм натоварена с други задължения, но резултатите се получават само и единствено при добро взаимодействие и добър диалог, нещо, на което винаги съм държала".

Цачева призна, че все още не може да отговори на въпроса кое е по-трудно - парламентарен шеф или министър, тъй като е начело на правосъдоето само от месец. 

Иначе и тя, като предшествениците си, ходела с оставка в джоба. Цачева призна, че очаква още искания за оставката й, но ще продължи да работи по актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа. 

Цачева коментира и протестите срещу съдебната система, като обясни, че осмиряването на различните лагери не й е приоритет. 

"Личностни противопоставяния, конфликти... те са публично известни. Ще се старая доколкото мога да балансирам, да тушрам, страна не взимам. Не толкова думи, колкото дела и работа са необходими в момента", каза още Цачева. 

Тя коментира и неуспелия опит на ГЕРБ да прокарат изцяло мажоритарната избирателна система. 

"ГЕРБ изпълни поетия ангажимент още в нощта след провеждане на референдума. Коментирахме сега и с ръководството на ГЕРБ, и на парламента в лицето на г-н Главчев, че усилията в тази посока ще продължат", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па да беше изпяла от трибуната и песента "цъфнал гербер".Щеше да получи доста овации.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При учениците има оценки и който не може да върже 3 го късат и отива на поправителен наесен.
15
1
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Времето минава неусетно в шеги и закачки,нали няма последици от референдума,ако перефразирам Марешки,в парламента вече не мирише на...страх.На българина също му е почти безралично какво се случва ,зает с малките си далаверки свързани с оцеляването
14
11
 
1
 
! Отговори
Петя преди 6 години
До Шушо ЩО ЗА ХОРА СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ,КОИТО НЯМАТЕ МЯРКА В НЕГАТИВИЗМА СИ...НЯМАТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ НИКОГО,А ИСКАТЕ ДЪРЖАВАТА НИ ДА ПРОСПЕРИРА ИЛИ НОЖЕ БИ ДА ЗАТЪВА ...????
13
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Цецка я пропускам по...обясними причини;за умрелите(политически),или хубаво,или...нищо.
12
0
 
11
 
! Отговори
Петка Страшника преди 6 години
С тия мустаки, на народа и майка и баща!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Българи, много ли сте горди че партийна стругарка с рабфак ви е Министър на правосъдието.Не те познаваме, арменец ли си, албанец ли или друго... все тая! Като се гледа какви ги вършат маститите прависти неотдавна и понастоящем, не се вижда да се откроява някой по-достоен за министър на правосъдието. А всички от последните две десетилетия и досега, играли ролята, без изключение, бяха пълен провал.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЕЦКА е лицето на ГЕРБ , нали тя беше издихната за президент и майка на нацията едновременно
9
3
 
13
 
! Отговори
Qwert преди 6 години
Хе хе. Типично по български. Натегация, слагачество, задни целувки. На някой езиците им опират в земята. Боклукчийска нация. Срам срам ***.
8
3
 
27
 
! Отговори
Шушо преди 6 години
Потулиха всичко с дипломата на майката на нацията. Журналисти от бТВ установиха в архивите на ЮФ, че в протоколите от семестриалните изпити Цецка я няма никъде.И тя ще прави съдебна реформа. Боже, пази ни от такива неадекватни личности
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От мен един съвет: килия 213, вторият етаж, южното крило.При бай Ставри
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи, много ли сте горди че партийна стругарка с рабфак ви е Министър на правосъдието. Ако наистина няма по-достойни, наистина сте за съжаление.
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОФИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ИЗДАВА ДИПЛОМИ САМО С ОТПЕЧАТАН НОМЕР.НОМЕРЪТ НА ДИПЛОМАТА НА ЦЕЦКА Е НАПИСАН НА РЪКА. КАК ДА ТЪЛКУВАМЕ ТОВА?
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОРИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ ОТ ПЛЕВЕН Я ИЗХВЪРЛИХА ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, АМА ТЯ, НАГЛАТА, ПАК ДРАПА КЪМ ВЛАСТТА.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муфлон.
2
2
 
15
 
! Отговори
Ooox преди 6 години
Мамо....
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то НАГЛИТЕ се ЗНАЯТ с Атака.