Президентско уточнение: Доверие и общи ценности изграждат единение!

Радев поздрави хората от третата възраст за празника им
81
Президентско уточнение: Доверие и общи ценности изграждат единение!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес към хората от третата възраст по случай Международния ден на възрастните хора. Държавният глава е патрон на честванията по повод празника, съобщават от прессекретариата му.

Още по темата

В писмото си Румен Радев подчертава, че съществуването в бедност, лишения и изолация е участ за голяма част от възрастните хора в България и те с право настояват за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живота у нас.

"Моментните прояви на загриженост могат да бъдат временно решение на затрудненията, но не са в състояние да Ви гарантират сигурността, която заслужавате. Убеден съм, че е необходима промяна в нагласите за мястото на възрастните хора в обществото. Съхраняването на Вашата активност трябва да се превърне в приоритет при формирането на социалната и здравната политика в бъдеще", посочва в адреса си президентът си.

Той изрази мнение, че тенденцията на застаряване на населението изисква адекватни управленски решения още днес.

Румен Радев отбелязва, че доверието помежду ни и споделянето на общи ценности изграждат единението, от което се нуждаем, за да чувстваме опората на цялото общество.

"Следването на принципа за солидарност не се изчерпва с начина, по който се акумулират средствата за пенсионноосигурителната система в България. Взаимното разбиране и подкрепа не се изчисляват в месечни вноски, те са знак за осъзнаването ни като общност. Оздравяването и укрепването на социалната тъкан започва с грижата за децата и възрастните хора", пише в поздравлението си президентът и завършва: "Международният ден на възрастните хора ни подсеща още нещо - благата дума и сърдечният жест на внимание са всичко, което очаквате от най-близките си хора. Бъдете здрави и се радвайте на достойни старини!", се оказва още в поздравлението на президента Румен Радев по случай Международния ден на възрастните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес ако съдим по казаното на Радев от Нинова по телефона тя е ка вълна единение но той пак не е стоплил какво ще единява ще единяват офшорките на дъртите комунисти че като е една таксата за превод на парите за избори ще е по- малка между другото къде се загуби Ге.й Станишев отдавна не съм му чувал по телевизията гъзообразните изхождания.
57
3
 
9
 
! Отговори
коза мостра преди 5 години
румба стига с тези клишета и празнодумства. то и аз без да съм президент виждам недостатъците. това политиците сте странна порода...обещавате,обещавате и като заемете висши постове забравяте всичко което сте лъгали. така че ако обичаш напусни сцената, то и без това от твоя пост нищо не зависи...освен харчене на пари,мнооого пари
56
10
 
11
 
! Отговори
гост преди 5 години
кои говори тия просттии, нито е президент ,нито генерал ,а сие един обикновен като вси4ки нас , някаква си твар, която се мъчи да излъже другия .цял живот е пълзял и иазведаж генерал президент ,ш у шо м и га ло пата за фурна
55
4
 
12
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Това саПрав си за всичко-само за пенсионните фондове бъркаш.Не бяха изпратени в Куба,а бяха прахосани за строежа на новия соц мега проект в Радомир...
54
3
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Кога ще отървете третата възраст от измамниците които ги ограбват!?Телефони измамници, майстори на улуци цяла армия която ги обираСтига с това лицемерие направете нещо срещу престъпниците или замълчете
53
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Как да се довериш на шведи които те мислят за *** и те обират а после единение няма как да стане! Представят се за майстори на покриви и изолация
52
8
 
17
 
! Отговори
слаб президент преди 5 години
Те пък социалистическите едни ценности ... и кучетата не щат да ги ядат.
51
11
 
21
 
! Отговори
фц преди 5 години
Смешен в ролята на военен, скапан като преЦедент!! Руска *** немита.....поздрави ли инвалида пенсионер, който татко ти размаза на колелото в Хасково????
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре! Значи ще градим ценности както аз искам!
49
6
 
18
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
"ЕДИНЕНИЕ" С КОМУНИСТИ ,ЛИ....?!НИКОГА!!!!РАДЕВ , МОЖЕ БИ Е ИСКАЛ ДА ВИ КАЖЕ "СНОШЕНИЕ",БЕ......
48
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонците казаха не на Бойко Борисов .
47
18
 
8
 
! Отговори
БРАТЯ ГАЛЕВИ преди 5 години
Поздравяваме Президента ни Плевнелиев за раждането на детето му .Ще се завърнем .Благодарим Му за Помощта , ще станем кръстници на Кръстника .
46
5
 
15
 
! Отговори
Това са преди 5 години
общи приказки:1.Общи ценности с БСП или БСП трябва да има ОБЩИ ЦЕННОСТИ с хората от РБългария , които се радваха на КРАЯ на комунизма, Стената и края на "желязната завеса".2. За старите хора; именно старите си спомнят, че ПЕНСИОННИТЕ фондове на НРБ малко преди 1989 бяха пратени на БРАТСКА КУБА , защото там се ширеше глад.3.В момента БСП ДЪРПА НАЗАД- към "щастливото минало на БКП".4.Редно е те да бъдат В КРАК с ВРЕМЕТО.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Друго мнениебе то хубаво е да се учат от собствените си грешки, ама лошото е, че ние плащаме цената!
44
15
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Мишкува ли герберастията?
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Много скороче нали българия беше единна от 44 до 89 година и то управлявана именно от тия?!
42
5
 
21
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
41
19
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
Тази комунистическа мафия ГЕРБ трябва да си ходи!
40
17
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
ГЕРБ направиха много Щети за 10 години - Намалиха Пенсиите , Убиха Здравеопазването в България .Може да ми набиете Минуси - БСП и ДПС заедно се оправяха по-добре - Увеличиха Пенсиите , Оправиха Болниците , докараха Лекарства за Рак . А сега да ви кажа - Успеха на ГЕРБ - отмениха лекарства за Рак и ги замениха с Генерици произведени в Сирия и Турция , дадоха Милиарди на Частни Болници за Ремонт .Има още ама ме мързи .
39
9
 
23
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
А бе,този "мъдрец" защо не го предложат за Далай Лама ? Ама много "мъдър" тоя бе ! Той не е "мъдър" , а е един мъдю ?