МВР шефът: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!

Младенов – провокиран от ареста на полицаи за разпространение на дрога
154
МВР шефът: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!

Младите служители на МВР не са минали през казарма, както беше едно време, и заради това няма навици и дисциплина, така че това е една от причините да се изкушават по-лесно да премината на другата страна.

Темата за казармата повдигна МВР шефът Младен Маринов по повод на ареста на полицай от София, който се оказва, че е пласирал дрога.

"Това не е първият, няма да е и последният. В последните години системата се обновява, стари служители напускат, идват нови, това са момчета 90-ти, 92, 93-ти набор, млади момчета. За съжаление, тези които идват не минават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплина и ние започваме да работим с хора, които нямат тези навици", коментира той.

Още по темата

Министърът съобщи, че по случая е работено един месец, като сигналът е подаден сигналът от СДВР.

Първоначално беше съобщено за двама арестувани полицаи, но Маринов съобщи днес, че само единият е в килията, защото за другия не е имало данни за извършено престъпление.

Иначе той увери, че подборът на служителите на МВР е строг като те минават през няколко нива на проверка.

"Физическа подготовка, психически тестове, изследвания, събеседване, но назначавайки такъв човек, който няма навици и дисциплина в ситуация, в която има власт и работи с криминалния контингент, винаги има риск от изкривяване в лоша посока", призна МВР шефът.

Той не коментира дали ниската заплата е подтикнала полиция да се превърне в накродилър, но припомни, че заплатите в МВР в последните 2-3 години се вдигнаха с 30 на сто.

"Неговата не е най – висока, защото е млад служител, но с такива заплати работят всички служели на МВР", каза Маринов.

Той съобщи още, че шофьорът, който уби на място 52-годишна пешеходка в центъра на тетевенското село Български извор, има 15 констатирани нарушения, като 4 от тях са за превишена скорост от 2014 г. , когато е взел книжка.

Според Маринов и в този случай най-вероятно става въпрос за превишена скорост.

Контролът по пътищата обаче бил завишен тройно за последните две години, което се виждало и от наложените глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Запозната преди 4 години
"В последните години системата се обновява, стари служители напускат, идват нови, това са момчета 90-ти, 92, 93-ти набор, млади момчета."- обновява се, но не към по-добро, защото системата тотално погази НПК, вкара полицейщината срещу полицаите, срещу своите, лансира некадърни юристи в съдебната система, уж прочиства къщичката си и ... го обърна на геноцид. Освен това заплатите на служителите продължават да са обидно ниски, а и нямат право да протестират публично и биват заплашвани с уволнение..
106
0
 
4
 
! Отговори
XXX1 преди 4 години
Аа така значи, не били ходили в казармата. Ами като идват на конкурси при вас готови, подготовени момчета, служили в казармата, дори и такива, които са настоящи военни, що не ги вземате бе Младенчо? Но важното е да си нагласим нашите хора нали, пък да става каквото ще... Ей за това МВР ще си остане най-пробитото министерство.
105
1
 
3
 
! Отговори
vis преди 4 години
А ти като си бил Младенчо в казармата как се изкуши в едно време а?
104
0
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Така е г-н Маринов. А тези, които са ходили в Казарма и заслужават службата, ги не вземате. Понеже се "назначават" връзкарчета, които хал-хабер си нямат от служба!
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лазармата: мъж който не е ходил в казармата и жена, която не е раждала не става за нищо. Това ли искате бре, хора живели при Тато. Причини. А като не те искат, желаят намират най-слабото място и те удрят. При живково време вземали били данни от казармата, и от мен още 2 години проучване, общо излиза 4 години.. сега пас, но при соца не са сгрешили. Скромни, трудолюбиви, яки, здрави, дисциплини рани, не по чуждо. Но и днес съжаляват, че не са алпинисти, футболисти, като Гриша, екскурзовод, тънат в
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Част от младите полицаи преди да станат полицаи пък и сега когато са полицаи употребяват "тревица". МВР събра много негодни и некадърни .
101
0
 
2
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Поредното малоумно изказване на Младенов.Ако бях на полицаите щях да съм му поискал оставката
100
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Проблемът не е казармата! Проблемът в МВР са занижени те критерии, по които се подбират служителите. И който и да говори, че били много прицизни и т. н, просто много лъже и то най-вече себе си! А причините за това са, че от една страна липсват качествени кандидати, а от друга - връзкарството! И те са взаимно свързани. Отделна от това престижа на професията е нисък, заплащането с недостатъчна покупателната способност.
99
0
 
5
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Ако МВР шефа разчита на казармата да му обучава полицаите... по за идиотско изказване!
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите полицаи се май избират по критерии по които на трябва да се избират. Практиката до доказва. Също е коментарите тук и тези които чуваме на улицата. Показател за това е и ниският рейтинг на полицията.
97
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След казармата имах списък със закони... Нарушил съм на 100 от тях многократно и ще продължавам, да го правя, напук!
96
4
 
6
 
! Отговори
Приятел един преди 4 години
Като ви чета простотиите, коментатори глупави и ... Ми става ясно какви деца можете да отглеждате и възпитате. Направо ми се повръща ...
95
8
 
10
 
! Отговори
ефрейтор преди 4 години
Казармата си беше една огромна дивотия!Работил съм на радиостанция 2 години.Един от офицерите бе заповядал да се вдигне антената под далекопровод 110 KV!И така загина един от войниците-направо бе овъглен от високоволтовата дъга!Разбира се той бе офицер-не го съдиха и не лежа в затвор!Офицерите ни от техника нямаха никакво понятие.Всяка сутрин ги слушахме как се били напили и едвам допълзяли до колите си за да дойдат на работа!
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕДНАГА В АРЕСТА И ВРЪЧВАНЕ НА ДИСЦИПЛИНАРНИЯТ ВОЕНЕН УСТАВ ДА ГО ИЗУЧАВАТ!!! 😃🇧🇬
93
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не виждам връзка с казармата, въпреки че съм ходил.Времената са такива че няма качествени кадри и това не се отнася само за полицията а за всичко, което човек може да се сети.
92
0
 
3
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
И Сталин е мислел така...
91
2
 
13
 
! Отговори
тиква преди 4 години
До хъшаточно така в повечето развити страни на запад не са минавали казарма а във великобритания дори не носят огнестрелно оръжиекъде е е връзката с дисциплината за това да си изпълняваш задълженията за които си обучен?по тази логика за да бъде успешна една личност във която и да е професия трябва да е минавала през казарма за да добие дисциплина а тук все едно не е водещо компетентността и предварителното добро обучениестари здухани мозъци са тези началници от старата школа
90
1
 
15
 
! Отговори
хъша преди 4 години
те и на запад не са минавали през казарма но са с далеч по високо качество и мислене
89
3
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
За полицай трябва глава на която да се нахлузи кепето. Другото са подробности
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навици и дисциплина...?Какви навици се постугат в казармата?Да ставаш да миеш тоалетни в 4 през нощта защото на някой от старшите му е скимнало да прави гърч.Казармата е за да научат хората да бъдат бойни единици и да използват различни видове оръжие.Не да мият тоалетни и да си оправят леглата.По време на война дисциплината има значение но това което печели войната са умения,екипировка и бройка.