Патриотите изчисляват: Минималната пенсия да е 250 лв

Имало буфери, за да се осигури
12 ное 2019 22:55, Петя Славова
45

Депутатите одобриха на първо четене бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина. Това стана със 121 гласа "за" и 87 - "против". До второ четене на проектозакона БСП ще предложи преизчисляване на всички пенсии, "Обединени патриоти" - минимална пенсия от 250 лева.

От БСП обявиха, че между двете четения ще предложат преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент, от "Обединени патриоти" - минимална пенсия от 250 лева.

"Ще предложим минималната пенсия да стане 250 лева, макар че направихме заявка за 300 лева", посочи в "Денят ON AIR" Християн Митев от "Обединени патриоти"-НФСБ.

По думите му имало достатъчно буфери откъдето да дойдат тези средства.

Митев смята, че в едно коалиционно управление трябва да се зачитат интересите и на едните и на другите.

"Трябва да вървим към приближаване и достигане до прага на бедност. Имам опитимистичен поглед върху нещата", коментира той заBulgaria ON AIR.

Kогато непрекъснато нещо тръгвало от нулата, нямало как да има бързи резултати, подчерта той.

"Бюджетът на Темида се увеличава, ще бъдат удволетворени исканията на служителите в местата за лишаване от свобода. Важно е, че бяха чути. Ще бъдат удовлетворени исканията им и за униформено облекло", допълни събеседникът.

 


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Тариката преди 11 месеца
Пари за пенсия не давам. Всичко ми е в банката и така като стана на 60г ще си ги изтеглв от банката всичките и ще си живея живота. А балъците да чалат 270лв пенсия
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според демократите управляващи България след 1989 година, сега и 250 лева пенсия е много.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не патриотите, а политиците решават и не пенсиите, а колко да продължи животът на един пенсионер ! 250 лв. месечно, а колко са изчислили, че са нужни за изхранването на един пенсионер месечно ? Не живея в България, но от роднини там разбирам, че политиците които избирате умишлено поддържат мизерия и глад в тази ко'чина ! Научете се да мислите и сами да си определяте бъдещето, чрез нови и необвързани политици с БКП, защото вече 30 г. ви предлагат все комунисти които ви мамят и манипулират !
37
1
 
3
 
! Отговори
невинни в калта преди 11 месеца
ПОЛОВИНАТА ОТ ПЕНСИЯТА ПЕНСИИТЕ, СА ЗАРАБОТЕНИ ОТ УМРЕЛИТЕ, ОТ ТЕЗИ ВНАСЯЛИ НО ЖИВЕЛИ МАЛКО. ЕТО ЗАЩО ЧАСТНОТО ДАВА МАЛКА ПЕНСИЯ: Когато почне втората пенсия, не държавната, ще взимате 30 лева на месец, а държавната ако трябва да е 280 лева - тя ще е 200 лева - толкова е разликата която сега влиза за втора пенсия - а не в НОИ. Така вместо 280 лева, ще взимате 230 лева, 30лв частна и 200 държавна. Сега 1,5-2 милиарда лева отиват за втора пенсия, пари които биха увеличили сега пенсиите с 80 лв
36
1
 
2
 
! Отговори
невинни в калта преди 11 месеца
До Анонимен но ще получат ниски пенсии, повече ще получат плащащите повече - повече отколкото са дали. От
НОИ получават 5 хляба от държавата 7 хляба, тези с 1 хляб от НОИ
получават от държавата 2 хляба, солидарност по български, като този 12те
хляба може да е и милионер. ПОЛОВИНАТА ОТ ПЕНСИЯТА ПЕНСИИТЕ, СА ЗАРАБОТЕНИ ОТ УМРЕЛИТЕ, ОТ ТЕЗИ ВНАСЯЛИ НО ЖИВЕЛИ МАЛКО.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега от осигурителни вноски се събират почти 7,5 млрд.лева в т.ч. 5,1 млрд. лева за пенсии. Ако се сврде укриването на доходи до поносими размери, ще има още 4-5 млрд. лева от осигуровки, като по-голямата част ги плаща дебеловратия работодател. С тези пари дебеловратият сега си купува яхти, луксозни коли и т.н.
34
1
 
2
 
! Отговори
селянин GODO - real преди 11 месеца
Ще правя пенсионен фонд. Ще участвате ли? Ще давате 5% от доходите си, аз ще купувам земя, животни, и всичко необходимо за земеделие и животновъдство. Разпределението е 50 на 50. Внасяш примерно 5 овце, и получаваш половината произведено от овцете, другото отива за гледачите и храна за животните. Така и с ягоди, домати, лютеница, сирене, кашкавал, ябълки. Искам да е световен фонд, и да е наблюдаем, прозрачен, и оперативен по интернет. С демокрация. GODO - real investment and freedom
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За 2019 година, 42% от разходите за т.нар. пенсии се покриват от държавата и 58% са от пенсионни вноски. Пенсии се наричат и социални плащания и не е ясно дали те не са на по-голяма сума от вноската от бюджета.
При огромният дял на сивата икономика и неплащането на осигуровки върху реалните доходи, няма как държавата да не плаща и за социалното осигуряване, вкл. и за пенсиите. Това, което дебеловратите не са платили като осигуровки, държавата им го събира чрез по-голями данъци. При работещите е
32
0
 
0
 
! Отговори
масово преди 11 месеца
Искаш да ядеш агнешко и овче сирене? - Тогава купуваш 10 овце, и ги даваш на безработен селянин, в България или по светът, а той ти дава всяка година половината от това което дават овцете. Това може да се организира чрез международен сайт, и да важи за всичко. Много селяни се отказаха да гледат овце, и сега нямат агнешко дори за Гергьовден. Така всеки ще има всичко, животните ще живеят само във ферми. Селяните ще имат само райграс в дворът си.
31
1
 
2
 
! Отговори
масово преди 11 месеца
Предлагам всички до 55г да сме в чужбина, и на шите родители да даваме 150 евро, и им направим хранителен кооператив, по-младите до 70г ще правят храната и ще гледат по-възрастните който не могат да се движат.
30
0
 
1
 
! Отговори
масово преди 11 месеца
Обявяването на непълни доходи, пред НОИ, на минимална заплата, а тя е повече, ощетява ли цифрата на данък личен доход, но сигурно ощетява пенсионерите с 1-2 милиарда лева? НО НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА? Казват, че ощетява самият платец, че ще има малка пенсия. А ТОВА Е УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ, ощетяващо държавният бюджет и пенсионерите, с 3 милиарда лева, поне. Здравната каса със 700 милиона, пенсионерите с 1 500 милиона, 1000 милиона дод
29
0
 
0
 
! Отговори
невинни в калта преди 11 месеца
По принцип българският пенсионер трябва да може да купи 3 пъти по-малко от един пенсионер в богатите страни, такава е разликата в БВП по ППС - паритет покупателна способност.
28
0
 
3
 
! Отговори
Африканеца преди 11 месеца
Минималната пенсия да бъде колкото средното тегло на депутат умножено по три.Ама при пълен кворум,че най дебелите почти не ходят в Народното събрание
27
2
 
3
 
! Отговори
невинни в калта преди 11 месеца
До ЛИЦЕМЕРИЕ това е проблем на държавата, престъпление на фирмата и ощетява осигуряващият се. В Дания няма осигуряване, освен за ранното пенсиониране. Но и тук държавата дава повечето пари за пенсии извън осигуровките постъпващи в НОИ. Държавата дава на тези с по-голяма пенсия, повече. Те от НОИ получават 5 хляба от държавата 7 хляба, тези с 1 хляб от НОИ получават от държавата 2 хляба, солидарност по български, като този 12те хляба може да е и милионер.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Патриотите да се махат на бегом НАКАДЪРНИЦИ,като отидеш в супера имаш за седмица минимум 50лв,ами тока вода,дрехи,лекарстава.ТЕЗИ НЕ МОГАТ ДА СМЯТАт АРИТМЕТИКА =Борисов БЕРБ,охранители без образование с оня Горанов.Толкова ли са прости теи в парламента????
25
1
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 11 месеца
Новите пенсионери от 2019 година, които са се осигурявали по минимума, изчислената им пенсията е около 180-190 лева, зависи от трудовия стаж.
24
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 11 месеца
Няма такова правило за 35%.
23
0
 
2
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИЕ преди 11 месеца
ТУК НЯКОЙ ПИШАТ ,ЧЕ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ПЕНСИИТЕ СА ЕДИ КОЛКО..............

НО В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА НЯМА ХОРА КОИТО ДА ПОЛУЧАВАТ ХИЛЯДИ А ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ НА 560 ЛЕВА
ПРИ 560 ЛЕВА ПО 35% /по този коефициент се се изчисляват пенсиите/ прави 196 лева
тази пенсия от 196 ще получат тарикатите
22
0
 
6
 
! Отговори
голямата Чафка преди 11 месеца
Не очаквайте и не се надявайте на по високи заплати и пенсии...При този строй и тази система няма как да се случи...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Таванът на пенсиите трябва да остане за всички пенсии, чиито размер се определя на базата на част от осигуровките, а не за осигуровките за целия трудов стаж. Откакто въведоха максимална осигурителна сума, това е друг начин за ограничаване на размера на пенсиите. Тази сума сега е 3000 лева, но би трябвало да е колкото 10 минимални заплати.