Държавата готова и да затяга, и да либерализира мерките

Обмисля се да се отворят парковете, но не напълно
8 апр 2020 19:23,
54
Държавата готова и да затяга, и да либерализира мерките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Държавата е готова с цял пакет мерки и за затягане, и за либерализиране на извънредното положение в България. Но лекарите не препоръчват това засега, коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

Още по темата

Обсъждат се мерки за либерализиране на ограниченията, но когато е възможно, заяви той.

Той отбеляза, че парковете за разходки са важни. Обмисля се либерализацията на движението в паркове, но няма да е пълна свобода. Трябва да е свързано със социална дистанция, може би с носене на маски. Не се знае кога ще започне разхлабването на мерките, коментира вицепремиерът.

Това е цената, с която можем да спасим повече българи, категоричен бе Дончев пред bTV.

Ще има и други мерки, анализират се бизнесите и работещите, стана ясно от думите на Дончев.

В момента се работи по допълнителна подкрепа за малките предприятия до 20 души, посочи още вицепремиерът. И поясни, че става дума за бърза схема за безвъзмездно финансиране, опростена административно. Обсъжда се за до 20 хиляди лева ликвидна подкрепа за фирмите. Може да се използва критерият с 20% спад в оборота, както при мярката 60/40, поясни Дончев.

Oще за предвидените мерки четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: пакет мерки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Радев-матрьошка: А на теб в главата ти има само бръмбари. Жалък гербаджийски ***. Каквато партията, такова и троловете и. Нищо освен п'ростотии не можете да измислите.А до СИОН: Ще излизат разбира се. България не е затвор. Ти като искаш си стой в къщи.
38
1
 
1
 
! Отговори
СИОН преди 4 години
да ги затягат! всичко живо си е хукнало по улиците, децата на са на вън! хората трябва да им се набие в главите, че ще си седят поне година в къщи! защо ги намалиха глобите!Да затварят всичко, ще се борим за това!
37
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Готови са на всичко само за да останат на власт. Одумваха на времето Тодор Живков, че често го показвали по телевизията, ама Бойко е бетер от него. Извънредното положение му дойде като дюшеш. Днеска така, утре - обратното. Накрая опря вече и до Светият Синод.
36
0
 
1
 
! Отговори
Танго ала Дончев преди 4 години
Крачка напред, Две крачки назад. Според накъде духа Вятъра на промяната.
35
8
 
4
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 4 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не го е грижа за жалкия ви животец, бе хора! Осъзнайте се! Уплашиха се, предвид плачевното състояние на здравната ни система, че може да настъпи апокалипсис и решиха да се направят, че взимат някакви мерки. Кви мерки, то само пушилка, ама пак върши работа за пред раята. Сега се усетиха, че се ***аха и взеха да се преструват, че вече, видиш ли, обмислят как да ни облекчат. Мерки били взели - на третата седмица се сетиха, т.е. подсетиха ги, че трябва да тестуват лекарите от Бърза помощ...
33
6
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
На пресконференцията нашето Слънце се изцепи, че хората били съвестни и носили маски. Приканвам го да се поразходи по улиците на София, да влезе в магазините и да види колко са с маски. Да провери колко магазинчета си работят въпреки забраната, в колко обществени мместа са заредени диспенсери с дезифектанти и т.н. Абе, всичко е "пунта мара", както се изразява той.
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като отидат всички на работа и утре легнат болни? Дали пак няма да стане същото само че с хиляди жертви? Или ти имаш план с който всичко си върви, обаче никой не се разболява :) Брей че ти си бил милиардер бе... Само се обади в Германия и Италия и им кажи номера и ще позлатят :) Я ходи си лягай Пинко..
31
2
 
5
 
! Отговори
Платена реклама преди 4 години
Вдъхновен от коронавируса, роден земеделец основа верига от гаражни производства в кърджалийско. Продуктът е на билкова основа и се продава само онлайн. В момента тече записване на доставки за месец август. Лекарството - хранителна добавка се нарича КуроНавир тм.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На вън има вирус или биологично оръжие... Още никой не знае. Има данни за заразени, без да са имали досег до болни. Никой няма идея, как се разпространява това нещо. Нашия седнал да реве, че чушки Неможеш да сее.Боже... Колко простота събрана в един форум.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** все още не е разбрал, че Света е в състояние на биологична война...Кога държави си затварят границите бе умници? Защо отмениха всички спортни събития по Земята? Защо няма да има Олимпийски игри?За какво си ползвате главите?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои хора? Аз такива нямам дето искат да ходят някъде в тая криза. Конкретизирай имена или какво. То така все може да кажа "хората" кои хора? Те ако се заяисат от домата... Значи техния проблем е много преди кризата с вируса. Малко попилистки ми звучиш.на вън е война.... Никой не те пита куде искаш да ходиш. Гледа се опазване на човешкия живот.
27
4
 
10
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Дончев е лейтенанта на гурото ! Тези хора убиха българите !
26
2
 
3
 
! Отговори
хорце преди 4 години
Друс ,друс Дончо ле,друс байовотохоп троп момите,их байовите
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Разбира се,че хората искат да си сеят домати,чушки,картофи и други такива ,за да има какво да ядат.
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не е тъпо за парковете ами ти си ***. Всички знаем, че всеки ще иска да отиде и възможности много за зРазаванве. Се изкиха един болен при ветровито време и зад него всички са чао. Пусни си в Тубата да гледаш про кихане, колко баласт та се хвърля невидима за човешкото око.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като свърши тоя цирк и като отново отворят границите, тука никой няма да остане...
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука явно има умствено изостанали. Хората им гояорят за смъртоносен вирус с ужасно бързо разпространение... Той искаш да сеее на "вилата" демек на село... Домат и чушки.Несериозни постове от възрастни хора. Явно съвсем сте изчадкали и нещо не разбирате ситуацията.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересуват 200 човека пред бюрата. Тука говорим за хиляди потенциални ЖЕРТВИ.Ако нямаш конкретно решение на въпроса, не ми минавай с такива леко тъжни нотки като безработните. Това е световен проблем. Трябват решения... Не ги чувам от вас. Няма и да ги чуя. Тея могъщи държави не могат да се оправят... Бай *** от панела може :)
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха! *** да питаш хората по опашките пред бюрата по труда какво искат. То лесно да си креташ на мизерната пенсийка и да се възхищаваш сам на себе си колко си дисциплиниран. Мине ли някой "заразоносител" под балкона, още по-голям кеф - има и кого да плювкаш.