Ще падне ли забраната за екзитполовете в изборния ден?

ЦИК констатирала нарушенията, но резултатите се публикували
4
Ще падне ли забраната за екзитполовете в изборния ден?
Снимка: Dnes.bg, архив

От Централната избирателна комисия предлагат да отпадне забраната екзитполовете да се съобщават от медиите в деня на изборите. Това обяви пред БНТ говорителят на комисията Александър Андреев.

Още по темата


По думите му много медии по време на избори не спазват законодателството и обявяват изборни резултати в сайтовете си или пък в социалните мрежи.

"Тази забрана реално не се спазва. В тази връзка ЦИК установява нарушенията. Налагат се глоби, но в крайна сметка тези резултати се обявяват в социалните мрежи. Това поставя в дискриминационно положение останалите медии. И в тази връзка ние правим препоръката – законодателят да преразгледа тази забрана, а ако остане, са нужни допълнителни уточнения", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
ЦИрК преди 3 години
В такъв случай, направо да обявят резултатите една седмица по-рано, да не се притесняват хората.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл от гласуване като всички видяха как се подхвърляха чувалите с гласовете, как неграмотно се поправяха протоколи. Истината е в 100% машинно гласуване, а който не може да се справи с машината, да не гласува.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако изборите променяха нещо, щеше да са забранени.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машинно гласуване ше има ли или няя смисъл според ББ, тоя път напрво който не е гласувал за Герб недействителен напрао ще се води