Проф. Близнашки: Заявката на парламента бе да възкреси парламентаризма

Обществото трябва да възстанови моралните си устои, смята той
Обновена: 1 май 2021 11:38 | 1 май 2021 11:38, Петя Славова
148
Проф. Близнашки: Заявката на парламента бе да възкреси парламентаризма
Снимка: БГНЕС

"Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се, че нещата са доста различни от прогнозите. Случващото се е един пълзящ държавен преврат. Атаката започна срещу бившият министър-председател Бойко Борисов, но тя премина в атака към държавата", коментира пред Нова тв проф. Георги Близнашки.
 
Той добавя, че обществото трябва да възстанови моралните си устои.
 
"Парламентаризмът се основава върху управлението чрез дискусия и толерантност. Сега има злоба и омраза. Този парламент пропада и трябва да се разпусне бързо. Промените в Изборния кодекс предполага, че новият може да бъде дори по-лош", казва проф. Близнашки.
 
"Разпоредбата е противоконституционна. Въвежда се един ценз за компютърна грамотност. Как ще се справят тези, които нямат този вид грамотност? Трябва да се направят условия всеки български гражданин да се възползва от правата си".
 
Специалистът добавя, че в много държави машинното гласуване е забранено със закон.


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е,в новото НС се събраха нено..рма.л.ници простовати платени антиобществениц с многи нисък морал и ниска компетентност.С машини в чужбина е уникома на бъркотията и измамата,а в БГ като са гласували само 27% с машини,зашо задължават другите насила
110
2
 
2
 
! Отговори
Помнещ преди 2 месеца
Тоя бурсук,от едни други отминали времена,да престане да се обажда,когато никой не го пита за нищо!-:)))
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиквата в панделата!
108
3
 
3
 
! Отговори
Bp преди 2 месеца
Летецът с повдигнатият юмрук беше поканен от кралицата на Великобритания, с която е разговарял с английския си език, а не е муча,л .
107
0
 
7
 
! Отговори
Догтор Снагълс преди 2 месеца
Близнашки е най-висша категория конституционалист------Пхахаха!Смях в залата!И какво от това, той е доказано пристрастен, а в приказките му няма никаква логика. Колко му струват дипломата и титлите тогава?
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тези, когато крадат, крадат на едро. Божков, укрил данъци 470 млн, обрал национални ценности за милиони, изнудване, насилие. Василев открадна 4 млд от КТБ-----Нищо от това не е доказан факт.
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ получават похвали лично, от Меркел и други европейски лидери------/Меркел отдавна вече е само мерка за тьпота и античовечност.
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички нещастници от ИТН.ДБ.Мутрите БСП рано или късно ще бъдат измерени. Този случайно попаднал летец на най-високият пост в държавата ще бъде запомнен с вдигнат юмрук срещу Европа.Него никой не го припознава като институция.За 4 год. Никой не го е поканил някъде в света или някой негов колега да дойде в БГ. Това показва какъв бездарник е това руско мекере.
103
1
 
2
 
! Отговори
До 54, 60, 67 преди 2 месеца
Дори няма да търся повече твои Близнашко-защитнически писания.Хората изтъкват КОЙ е този, ти искаш да водиш спорове по юридическа материя.При това събираш в един образ няколко човека, които са се изказали критично тук.Който може да мисли аналитично е наясно що за махленски философ си ти.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мажа филия с петмез . И чета . Ми тоя е същото. Маже се и е сладък
101
5
 
2
 
! Отговори
Агент Хари преди 2 месеца
Тръбите дето ги зарови за газ г-н Борисов вие комунистите не можете само да ги боядисате.
100
3
 
9
 
! Отговори
- преди 2 месеца
Това нещо ми е по противно дори от бибитко! Нещо като плювнята!
99
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
които е неграмотен и не знае бълг език няма да гласува защото е глупав и нямакритерии сега нали видяхме салата ракията и чалгата какво направиха пак лида се повтори само грамотни и учени стига цър-ву-ли са ни управлявали
98
8
 
2
 
! Отговори
Язе преди 2 месеца
До АнонименТи първо проучи кой е Станислав Трифонов, какъв е бил и т.н. Проучи какво предлага да свърши, че след като се отказа от референдума май нищо не остана. Та Славчо има една песен "Аз ви обгръщам като нежна лоза и тихо Ви шепна. Ще ви скъсам газа." За разлика от ББ Слави не е прочел и една книга и не знае нито една английска дума. Така, че няма никаква логика да си изберем същия главанак като предишния. Освен, ако не сме пълни ***. В БГ няма за кой да се гласува ...
97
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички скочиха срещу Слави. Цялата пасмина от уж леви и уж десни, но всъщност милиционери. Както и цялата пасмина от уж журналисти. Изводът е ясен - ще се гласува за Слави.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Борисов вече няма печаливш ход освен оставка на 11 май пред събранкето на Герб.Така ще се спаси от позора да бъде най-сетне победен на изборите.За президент не си и помислям-там е най лесен.Така ,че да се оттегли като победител.Спомена се за 2013/14 ,когато истеризираха народа по площади и се изговориха куп лъжи,за да се върне Бойко.Всичко му се върна.
95
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само не разбрах, защо милиционерите от ДС толкова се страхуват от Слави? Човекът си мълчи, а милиционерите вече са в пълна истерия. За гербаджийските тролове /бивши тролове на БСП/ да не говорим. Но ми е ясно едно - щом милиционери и тролове така са ревнали срещу ИТН, значи е добре да гласувам за тях.
94
4
 
3
 
! Отговори
Язе преди 2 месеца
Прави ми впечатление, че почитателите на площадната демокрация, ***, лилипутин и сие съвременни герой не са способни да формулират никаква нормална мисъл. Просто 99,99% от казаното от тях са простотии, обиди и ругатни и нито един аргумент освен опорки и шаблони.
93
2
 
0
 
! Отговори
Язе преди 2 месеца
До главанакподходящ ник. Слепци с очи, гледат и нищо невиждат. Казал го е един възрожденец на една вечеря, банкет с руския губернатор след подписването на Търновската конституция. разговора е документиран и може да си го намериш и прочетеш. Руснака е казал ''Българите ни обичат". "Не те просто са слепци с очи". "Но ние ви освободихме от Османските турци". "А, от вас кой ще ни освободи". ...
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Близнашки отвори кутията на пандора,когато заради една суета да стане премиер ,вдигна революция и съсипа крехкото единство на нацията!Помним как с вампира Янакиев ,опикаха буквално СУ.Как не го изгониха оттам след това безумие не зная.