Рашков срещу ГЕРБ: Честни ли са били изборите и имало ли е "изчегъртване"?

МВР се справило, не е имало такъв успех срещу криминалния вот
Обновена: 28 юли 2021 16:09 | 28 юли 2021 15:20, Александър Попов
307
Рашков срещу ГЕРБ: Честни ли са били изборите и имало ли е "изчегъртване"?
Снимка: БГНЕС

От дълго време в нашата страна не е имало такъв успех да се тушира криминалният вот в изборния ден или преди това. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той отчете резултатите от проведената специализирана операция срещу купения вот, проведена в периода между 1 и 11 юли.

Рашков допълни, че данните сочат, че такъв вот в минали години или въобще е нямало, или е бил снижен до минимум.

„Това се признава от абсолютно всички, включително и от партии, които са недоволни от постигнатото на последните избори“, добави Рашков, като подчерта, че добрите резултати в противодействието на купения вот са постигнати, защото МВР не е слугувало на нито една политическа партия.

„Ще направя сравнение с ръководството на МВР преди 4 април т.г. Днес виждам и двамата в пленарната зала – народни представители, избрани от ПП ГЕРБ – сами може да си отговорите на въпроса как са работили преди 4 април, дали са работили така, че да се елиминира криминалният вот, който години наред изкривяваше политическата картина у нас, което се постигаше с материални облаги или казано директно със заплащане в определен диапазон – от 30 до 100 лв. Разбрахме, че преди изборите на 11 юли на гражданите са били предлагани и хранителни продукти, дърва за огрев и какво ли още не“, коментира той.

Още по темата
Рашков посочи, че след анализа на данните е станало ясно защо един политик непрекъснато е повтарял "Пак ги бих, на всеки избори аз ги бия".

"Така е бил. С министри, излъчени от политическата партия, която той ръководи, които поставя на този пост, на който съм аз сега, които работят чисто политически. Тоест тласкат органите на МВР, които по дефиниция и закон са деполитизирани, в предизборна битка да защитават политическите интереси на една-единствена партия в тази страна. Ето така е побеждавал този човек", подчерта той.

Силовият министър определи като манипулация твърденията на ГЕРБ, че служители на МВР са задължавали граждани да подписват декларации преди изборите на 11 юли и поясни, че са били съставни предупредителни протоколи.

Той коментира и вулгарните изрази, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва в Бургаско по негов адрес.

"Не е необходима никаква експертиза на онези звукозаписи, в които наричаше председателя на парламента по унизителен начин или пък в разговора с Томислав Дончев. Той говореше неща, които не са достойни да се коментират изобщо", подчерта служебният министър.

„В противовес на някои изказвания за това, че видите ли действията на полицията изплашили хората да гласуват, мисля, че имаше едни лица, които казаха, че няма да гласуват, защото нямало как да бъдат мотивирани“, допълни служебният зам.-министър на МВР Емил Ганчев.

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС пък ще инициират създаването на временна анкетна комисия, която да проверява действията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

Според ГЕРБ техни членове и симпатизанти са били подлагани на натиск от МВР по време на изборите, като имат информация за общо подписани около 14 хил. предупредителни протокола. Документите обаче няма как да бъдат показани, защото не се връчват на човека, срещу когото са издадени, посочи Мануил Манев.

От ГЕРБ нападнаха и вътрешния министър заради твърденията му за незаконни подслушвания на протестиращи и опозиционни политици.

„Преди два месеца, с една медийна бомба започна темата с подслушванията. Тази тема беше преекспонирана с една единствена цел – да се удари и изчегърта една определена политическа партия и това е партия ГЕРБ“, посочи Десислава Атанасова. Ето защо тя се закана ГЕРБ да инициира непрестанни изслушвания на Рашков в парламента.

„Не чухме нито един факт, почиващ на някакво доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани. Има доклад на Бюрото за контрол на СРС, който отрича тези твърдения, както и прекратено досъдебно производство от прокуратурата поради липса на доказателства“, каза още Атанасова. Според нея служебният министър ползва трибуната на МВР, за да прави внушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: гербБойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказателствата къде са, бе Чашков? Минават 24 часа, а уж още вчера щеше да ги представиш. Оставка, лъжец!Оказва се, че Рашков следял много изкъсо алкохолния бизнес. Направо се бил потопил в работата и забравил къде е закопал доказателствата. :D
231
1
 
4
 
! Отговори
457 преди 2 години
Рашков дамаджаната, и ти ли ще ставаш космонавт?
230
1
 
3
 
! Отговори
ЦИРКАДЖИЯ преди 2 години
Тоест тласкат органите на МВР, които по дефиниция и закон са деполитизирани, в......................А ДОБЪР ВИ ДЕН-----------------------АЗ СЪМ ВАШТА ЛЕЛЯ
229
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видясе.Всякощшопарстопрасеотсвински произход един ден от такова само си се превръща в прокиснал и мухлясъл колбас с накацали по нега кърлеже, мухи и гъзеници.Къде бяхме да сега? Сумарно от ланските демонстрации където над 2а милиона човеко дни бяха регистриране но неможаха да постигнат това което Рашков направи. И не ми пука колко по 19 имота има. Важното е че до сега никой не стартира спрямо нега съдебно дирене. Това доказва че той е чист и показва кои са изцапаните. Браво Рашкич и се пази.
228
6
 
12
 
! Отговори
Гранчаря преди 2 години
Рашко с нов прякор: Рашо таралежа. Сам си го измисли.
227
6
 
5
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума26 преди 2 години
Чакаме включване по въпроса на Сашо Фашагата, на Преродената Пастирка и на доносника на ДС- агент Николай.
226
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 241 А кой според теб,има правото да се изказва от политиците?-:)
225
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми да оставят Гешев тогава. Не мисля, че Гешев е проблема. И не трябва да надделява една или друга партия, за да има равновесие и баланс.
224
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва Гешев да остане ,ако го сменят краденето от " новите стари " ще бъде "кат за последно " . Те за това го притискат .
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 252..Амиии,щом очакваш лично някой да ти ги предстви,то чакай ги бре ***!!! -:(((
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че е време всички партии и църквата, да се обединят в обща кауза за спасение на обезлюдена България, да не се рекетират, а стимулират и защитават дребни,средни български фирми, да съставят план и добре платени работни места из цялата държава, чрез които да задържат населението в държавата, без значение коя партия управлява. ГЕРБ не са лоша партия, но малко попрекалиха, да си изберат лидер и седнат за един мандат мирно и тихо, докато другите партии работят, после пак може да вземат властта
221
5
 
17
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Боже,боже - до къде стигнахме? Комунистически следовател,крепител на диктаторският комунистически рижим да ни дава ъкъл за демокрация.
220
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е перманентно пиян, не го ли забелязвате, от там му извират простотиите които ломоти.
219
8
 
12
 
! Отговори
Съселянин преди 2 години
На Дъртият комунист закуската му е поне 300 мл. ,за обед и вечеря незнам
218
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези умни машинки, вие направихте изчегъртването! Щом Слави, дето го няма никакъв спечели, не ви е читава работата с честните и прозрачни избори. Чак толкова *** народ не мисля, че има.
217
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов построи още една България,тия сега ще разтурят.
216
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо обвиняват ГЕРБ като през всичките тези години ни управляваха ДПС.Борисов беше само фигурант.
215
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два месеца ревизии, къде е корупцията?
214
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 248 " Оха"А дебелият дърт КОМУНИСТ И БИВША МУТРА др БОРИСОВ,по "симпатичен" ли ти е от Рашков?-:(((((( Не ми отговаряй! Ей хора,при психиатри ако е нужно вървете,но от БОЙКОВИЗМА И БОЙКОФИЛИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЛЕКУВАТЕ!!!-:((( Наложащо е!
213
4
 
11
 
! Отговори
12тоКенефникът е преди 2 години
За затвор. А той е да е е министър. Срамота е. Никога няма да се оправим така