Стоев иска по-тясно сътрудничество между НАТО и ЕС в Западните Балкани

България подкрепя евроатлантическата интеграция на Грузия и Украйна
18
Стоев иска по-тясно сътрудничество между НАТО и ЕС в Западните Балкани
Снимка: МВнР

Министрите на външните работи от НАТО проведоха заседание с партньорите Грузия и Украйна, с което започна втория ден от министерската среща на Алианса в латвийската столица Рига.

Външните министри обсъдиха засилващите се предизвикателства в Черноморския регион и нарастващото руско военно присъствие по границите на Украйна, съобщават от МВнР.

В съюзен формат министрите обсъдиха поуките от Афганистан и възможностите за подкрепа в глобалните усилия за борба с тероризма, включително в процеса на реформите и повишаване на устойчивостта.

Съвместно с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и партньорите Швеция и Финландия, съюзниците обсъдиха възможностите за оказване на допълнителна подкрепа за процесите на реформи и поддържането на трайна стабилност в Западните Балкани.

В изказванията си министър Светлан Стоев подчерта, че България подкрепя евроатлантическата интеграция на Грузия и Украйна и ще продължи да им оказва съдействие в двустранен и многостранен план. Стоев открои поуките от ангажимента на НАТО в Афганистан, които следва да бъдат отразени в следващата Стратегическа концепция.

Външният ни министър потвърди също стратегическото значение на Западните Балкани за Алианса и изрази силната подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на шестте страни от региона.

Стоев открои необходимостта от по-засилено сътрудничество и взаимодействие между НАТО и ЕС в контекста на нарастващите заплахи и предизвикателства пред страните от Западните Балкани.

В рамките на министерската среща на НАТО в Рига министър Стоев проведе двустранни срещи с колегите си от Република Северна Македония - Буяр Османи, и Дания – Йепе Кофод, съобщи МВнР.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 1 месец
Тази снимка ми изглежда като картината "Тайната вечеря" !
15
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
българия е в нато и ес без референдум така че по кротко нато да се маха отбалканите и черно море ние искаме мир а не конфликти с русия заради безкраинитеинтереси на ам впкомплекс
14
11
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Само НАТО и Европа Унион. Там е спасението ни. Браво Стоев за позицията.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки търси тясното, найна !
12
1
 
6
 
! Отговори
помнещ преди 1 месец
Този " Стоев" да престане с този "лозунг" НАТО ЕС! Това са 2 несъвмеестими по структури и организации в Европа! НАТО си е Американски военен блок! ЕС си е наша Европейска организация! И напоследък и в ЕС се заговори за Европейска армия!-:) Тоест,след 32 г след падането на СССР НАТО Американското трябваше отдавна да се САМОРАЗПУСНЕ!! А не да си разиграва коня из Европа 32 г вече!-:))) НАТО трябва да се прибере в Северна и Южна Америка където му е местото! -:)) Въпрос на още малко време е!!-:))))
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светлан Стоев е в пъти по-добър външен министър от Катето Евро...
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светлан Стоев подчерта, че България подкрепя евроатлантическата интеграция на Грузия и Украйна и ще продължи да им оказва съдействие в двустранен и многостранен план...Кой си ти, бе ***, нито те знам, нито съм ти виждал сурата, та говориш от МОЕ име пред разни мърльовци като теб! Знай: Грузия не е европейска страна - намира се южно от Главния Кавказки хребет, границата м/у Европа и Азия! Този блюдолизец и родоотстъпник трябва да бъде изгонен с шут от правителството! България заедно с Русия!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 8. Няма. Хората печелят от тая работа. Защитават ВПК за което добре им се плаща. А и ВПК трябва да работи, че и там милиони изхранват семейства. Ако няма врагове няма да има нужда от оръжия и ще спре производството. Така е устроен светът и няма възможност за нещо различно. Така че като са ти казали, че Русия или Китай са ти врагове изпъчи тумбак и започвай да раваш неистово срещу тях.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е щом пък иска да му се даде
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко, много жалко. Пак ,,заплахи пак ,,политика. Няма ли един да каже за приятелството. За добрите отношения. Вечно ли ще търсим И НИЕ война? Гадни неща са тия. Много правилно казва (2).
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да си външен министър не значи да продаваш българия на чужди интереси, 0лиг0френ!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2-както и шефа му
4
3
 
11
 
! Отговори
В Перник убиват преди 1 месец
Какво остана от Ценностите щото отиваме към робство, TARGETED INDIVIDUALS! какво НАТО бе!?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
упрата по тия ширини винаги търси да ни продаде я на сащ, я на турция, я на русия. не се появи един да защити българските интереси.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
външният ни министър е родоотстъпник
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама ние и външен министър ли сме имали, някакъв анонимник е явно - Рашков веднага да нахлуе във външно на проверка, ама май е късно вече.