Пламен Димитров: Високите цени могат да се регулират

Даде идеи
7 мар 2023 10:20, Росен Стойчев
17
Пламен Димитров: Високите цени могат да се регулират
Снимка: БГНЕС

„Основният липсват елемент e Комисията за защита на конкуренция. Това е регулаторът, който може да наложи действия. Комисията за защита на потребителите е към министерството на икономиката. КЗК могат да проверят и да докажат дали има нелегални търговски практики, непазарно поведение”.

Още по темата
Това заяви в ефираз на Нова Нюз президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Имаме подозрения и съмнения, които идват и от производителите, заяви той.

Синдикалистът изтъкна, че може да се предприемат действия за регулиране на високите цени - да има нето цена и да няма доплащания, надплащания в търговските договори, които са търговска тайна. „Другото предложение е уеднаквяване на режима на доставка и заплащане. Когато някой вдигне цената, тя да се отрази и на производителя – парите не стигат по цялата верига, запушва се целия оборот. Ще спра до тук, не синдикатите трябва да дават предложенията”, каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен-15-и аз това казвам Я там всички дето ги разбират ти работи, как се печелело от оборот, а не от надценка да отварят по един магазин и да почват Интересно що не питат банките каква им е на тях причината за таксите що не печелят от лихвите
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея синдикалисти все много разбират. Що не вземат да отворят една търговска верига, да дават високи заплати и да продават евтино. Нека покажат как става!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Регулация на цените, значи няма и стоки да има. Чудо.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пишман синдикалисти да спрат да дават идеи,ами да изкарват своите членове по улици и площади,да поискат подобаващо увеличение на своите доходи с което да компенсират поне отчасти инфлацията,да поискат незабавно въвеждане на гласуваната евродиректива МРЗ да е минимум 50% от средната!
9
0
 
2
 
! Отговори
До NoirFire преди 1 година
Войната в Украйна е само повода за инфлацията. Истинската причина е увеличеното парично предлагане, наляха се трилиони новонапечатани долари и евра в паричната система през 2020/2021. Войната е само параван, за да се насочи вниманието на масата към правилния лош. Когато милениума си купува яйца по 50-60ст яйцето от магазина, да обвинява лошия Путин за това, а не този, който вкара близо 30% повече пари в обръщение. Е много ясно, че сметката я плащаме всички ние чрез инфлацията.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне 20 години на държавна хранилка и на подкупи. Добре ли му е, а!?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат, разбира се. И това беше задължение на държавата, чиято основна функция е защита на населението. Тази функция тя не върши вече 34 години въобще!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да регулирате високите цени, регулирайте това, че някой взема 300 лева на месец, пък друг 10000 ... това регулирайте, защото така общество не става, така става латинска америка.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените могат да се регулират ама Тодор Живков го няма . Без този велик експерт в регулирания пазар няма как да стане . А и няма да има банани .
4
2
 
7
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
За 6 месеца управление времето едвам стига да назначиш хора по постовете, камо ли да направиш нещо в страната, високи са цените в цяла Европа вследствие на енергийна криза, война в Украйна, Баце за 12 години едни магистрали и едно метро направи, за още 4 може и някой нов влак да докара.
3
0
 
9
 
! Отговори
Корумпе преди 1 година
Досега доказахте ,че не можете
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз на хранилката милиони направи на гърба на народа .Много курумпираН@ ***
1
1
 
9
 
! Отговори
Чекмеджан преди 1 година
Като беше на хранилка при баце ни рива,сега ривеш !