Петков: Ако ПП-ДБ са първа сила, ще има кабинет с ясна програма

Приоритетите на коалицията били в платформите на всички партии
131
Петков: Ако ПП-ДБ са първа сила, ще има кабинет с ясна програма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Хората трябва да излязат и да гласуват. Единствената възможност да има убедително и ясно правителство е, когато сме първи и с голяма разлика. Все повече хора осъзнават връзката между тяхното гласуване, ние да сме първи и да има правителство. От сега заявявам, да, ще има правителство, ако сме първа политическа партия на изборите. И то ще бъде правителство с много ясна програма от пет точки“. Това заяви  съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му приоритетите на ПП-ДБ са важни за всички и повечето партии ги имат в своята програма.

„Готови сме да говорим с всички за тези политики. Вече сме на пети избори. И когато стане ясно, че тези политики са решението за България и всички са обединени около тях – да не подкрепят първата политическа сила – това ще бъде кощунство и ще има голямо политическо наказание, което не могат да си позволят”, подчерта той.

Петков коментира и евентуална подкрепа от страна на ГЕРБ.  

„Това, че на България ѝ трябва редовно правителство и че трябва да влезем в Шенген – всички разбираме. Мисля, че на колегите от ГЕРБ им е ясно, че ще сме първа политическа сила. И преди изборите се опитват да всяват страх, че няма да има кабинет”, посочи той. И допълни: „Ако имат забележки по някоя от политиките ни, ние сме готови на дебат”, каза той.

Петков беше категоричен, че партията му знае как да носи отговорност.

„Управление с ясна политическа обвързаност показва, че ние знае как да носим отговорност. Ние вече бяхме в коалиция, която уж имаше мнозинство, а реално бяхме в правителство на малцинството. Така се случи, че хем хората не разбираха кой носи отговорността, хем нямахме подкрепа в НС и ни падна правителството. Този път ще е различно. Знаем кой носи отговорността и какви са политиките”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: избориКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
12
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Живи да сте не идвайте.
50
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ако киро спечели, със сигурност ще има войници за украйна! бас държа!
49
2
 
4
 
! Отговори
да преди 1 година
и аз искам президентско правителдтво, т.е. президентска република! по-добре е без тия мошеници и крадци! дай боже да не направите никакво правителство и да си продължим така!
48
1
 
13
 
! Отговори
Bebok преди 1 година
Програмата им е : "Да крадем" и "Да има избори пак на есен".
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро само за две години успя да стане по-мразен и с по-ниско одобрение дори от Боци, подигра се с надеждите на хората.
46
7
 
9
 
! Отговори
Красо преди 1 година
И ППиДБ не трябва да се докопат до властта, вредни са, и ГЕРП не трябва - крадливи са до ушите си. Парят от кражби. Мразя и крадците, и леворезбарите мразя. Няма за кой да гласувам. Ще си караме така - със служебни правителства, поне са по-читави от изброените по-горе!
45
0
 
17
 
! Отговори
Много ясно преди 1 година
Ми те всички правителства и партии досега заявяваха Ясни програми, Ясни цели, Ясно определена позициия по въпросите за...... Но накрая все завършваха с Неясно Управление.
44
2
 
11
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
всички еврогеиски подмазвачи, продажници български и непрокопсали неудачници може да си сформирате партия за изборите наесен. Щото с изкуствено създадения прокопиев клан ПП и ДБ няма да успеете. Ялови сте. Боци яко краде, но пък вие хептем не разбирате - и с наливане на кинти на пенсионерите пробвахте - не става. Добре, че е Радев да назначава що-годе свестни хора да управляват, щото от вас нищо, ама нищо няма да се роди - ялови "политици" сте!
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайки снимката се убеждавам, че 80%-те в България са 100% и отгоре! Знам, че математически е не издържано, на такова е чувството!
42
1
 
21
 
! Отговори
Програма: преди 1 година
1. Хиперинфлация2. Бърза кражба3. Непрекъснато говорене по медиите, че връщат нормалността4. Бърза кражба5. Бърза кражба6. Подготовка на документи да бягство в чужбина7. Бягство в чужбина с няколко милиарда.Срок: 6-12 месеца Съставил: Кирил Петков и компания.
41
2
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А и още нещо Кире,хората казват НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ ти обаче го направи много бързо.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те на тоя вече му видяхме ясните програми. Ще работи за чужди интереси, та пушек ще се вдига.
39
5
 
7
 
! Отговори
Надежди! преди 1 година
Много от "миротворците" имат надежда, че Бойко Борисов ще състави правителство и са прави, защото Бойко е толкова евро-атлантик, колкото Радев е НАТО-вски генерал. Иначе, целта на задкулисието е излъчване на Ново служебно правителство но Радев и удължаване блокирането на военната ни помощ за Украина. Но нищо не е вечно...
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Програмата е ясна взимаме заеми, раздаваме пари, защото имаме малък дълг и трябва да го направим голям
37
2
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Мечтите Кире, са безплатни ,помечтай си още 3-4 дни . И я да кажеш каква отговорност понесе ти като си свикнал да я носиш?,, Баща ти те нарече шарлатанин Корнелата се отрече от тебе ,Лена те разкара, само оня МАЙ мун небръснатия Ристе се навърта около тебе.
36
1
 
14
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Нови заеми вероятно?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, дето пише "дЕскриминация", да се научи, че се пише "дискриминация".А това, което пише не е изобщо за коментар.
34
0
 
13
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Ясна програма - лява ръка десен джоб :)))
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нема нужда Кирче
32
9
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ преди 1 година
Левски не е дескриминирал и по възраст. Затова е имал безброй малолетни булки! ЗАЩО ТРИЕТЕ ??? ЗАЩО ДЕСКРИМИНИРАТЕ ПО ВЪЗРАСТ ???