Ще има ли промяна в сглобката след местния вот?

Дори в малката коалиция ПП-ДБ има напрежение
13
Ще има ли промяна в сглобката след местния вот?

"След местния вот, с оглед на резултатите, е очевидно, че ще има промяна на конфигурацията. Днес разбираме за поредната порция кандидат кметове. Виждаме, че дори в малката коалиция ПП-ДБ има напрежение. Подходът не е ясен, което води до повече напрежение. ГЕРБ ще имат претенции да имат по-голяма сила във властта", каза доц. Милен Любенов в студиото на "Денят ON AIR".

Кольо Колев смята, че напрежението е в малката коалиция, а не между ГЕРБ и ПП-ДБ. Според него без съмнение ще се стигне до изостряне на тона, но едва ли до разпад на коалицията.

"ПП-ДБ имат много самочувствие и претенции да се налагат навсякъде. Крайният резултат след изборите не е ясен. ГЕРБ е нормално да започне да ръмжи, но пак ще са притиснати по много начини да продължат така. Тази сглобка е много странна", заяви той.

Доц. Любенов е категоричен, че на тази коалиция ѝ трябват бързи резултати и обърна внимание, че за 2 седмици ваканция няма как да приемат всички закони. Гостът смята, че членството ни в Еврозоната и Шенген се отдалечава заради инфлацията.

Колев засегна и темата за наскоро завърналия се бизнесмен Васил Божков.

"Божков има възможност да уличи ръководството на ГЕРБ в нелицеприятни практики, а не чрез политически натиск. Той е потенциалният бич, с който да бъде държан Бойко Борисов в послушание, тъй като сглобката има да си решава своите проблеми извън декларираните, свързани с новото геополитическо противопоставяне", каза Кольо Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Доц. Милен Любенов смята, че участието на Алексей Петров в сглобката безспорно е петно върху нея, защото така и не става ясно защо човек с подобна репутация е модератор на преговорния процес между "Продължаваме промяната" и Борисов. Според него "Демократична България" стои настрана от тези разговори, тъй като Владислав Панев е изпитвал видно неудобство да говори по темата.

"Аз познавам Алексей Петров лично. Това, че някой познава някой не значи нищо. Нека да приемем, че той е модератор, но модератор между кой? Между бащата на Кирил Петков и Бойко Борисов? Извинявайте, но кой е бащата на Кирил Петков? Това е безумие, което в България се нарича политика", допълни Колев.

В края на разговора той сподели, че битката за София определено не е ясна и според него ГЕРБ са избързали с кандидатурата на Васил Терзиев.

"Това не е човек, който с лекота ще бъде приет. Проблемът не е само в София, а в цялата страна. Подозирам, че там, където ПП успее да се скрие зад коалицията си с ДБ, ще има голям бой. Местните избори ще покачат политическото напрежение", завърши гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: избориКолев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ГЕРБ размаже ПП на местния вот и всемат много от най-големите градове, от ПП ще запеят друга песен и ще намерят начин да излязат от коялицията и съответно нови избори.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
.червен Колю..милионера......
11
0
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 7 месеца
Ще има, ако ПП са първи Кирчо ще е мъжа, а бойко жената, ако Герб са първи ще е обратното, но ще продължат да са семейство и да се помпят всяка нощ.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Неминуемо!!
9
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 7 месеца
ШЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ НАТИСКАТ ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ . ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ СЛУЧАТ КАТАКЛИЗМИ В ЦЕНИ НА ГАЗ , ДИЗЕЛ , БЕНЗИН , ВИСОКИЯ ТОК , ХРАНИ И СГЛОБКАТА ЩЕ СЕ РАЗГЛОБИ ОТ ПОБЕСНЕЛИЯ ОТ ГЛАД НАРОД . ТРЯБВА ДА ГИ СПРЕМ ЗА ДА НЕ МАНИПУЛИРАТ ИЗБОРИТЕ . ЗАПИСИТЕ ДОКАЗАХА КАКВИ ПРОЦЕНТИ ИМАТ АТЛАНТИЦИТЕ .
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шe имa paзrлoбka...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
въпросния индивид е назначен за да се угоди на ДпС и да спечелят подкрепата им... и сигурно са много....
6
0
 
0
 
! Отговори
5 преди 7 месеца
Звездите са "джeHдъp" ..
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както вече цяла България знае, Мустафа Емин е завършил история с педагогически профил, и никога не е преподавал. Това е образованието му. Точка. Останалото са ислямски проповеди в джамията и партийна активност в ***-либералното образувание Да, България, и това е единственото обяснение за незаслуженото му назначение като съветник на военния министър проф. Тодор Тагарев. Какво точно може един непрактикувал педагог-историк и ислямски проповедник като Мустафа Емин да съветва един професор.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Куче кокал лесно не пуска.Даже Магарев им докара още сащисани войски,за да пазят властта.Мафия+фашисти=?Мафишисти?На макашита приличат по-скоро...С изпържените си от кристални пици мозъци макашитата две изречения не могат да вържат и бъркат думата "връзки" с "превръзки".
3
0
 
0
 
! Отговори
hmmm преди 7 месеца
Как стана така, че от дъждовните тръби по плажовете на Южното Черноморие потекоха фекалии?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това си е тяхна вътрешна работа.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
K'вoт cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй e...