Росен Христов: "Булгаргаз" е притиснат в ъгъла

Руските компении у нас са на печалба
15 ное 2023 21:23, Стела Стоянова
16

Как ще се справи "Лукойл", ако падне дерогацията? И каки ще бъдат последиците от това?

"Няма как да се справи чисто логистично и технически. Този натиск дерогацията да падне максимално бързо, е да се накара "Лукойл" най-накрая да започне да работи по схеми за доставка на неруски петрол. За това се говори отдавна, но те имат едни много силни защитници в лицето на "Продължаваме промяната". Партията работи за руските олигарси и при предишното си управление, и сега. Те са тези, които уредиха дерогацията, при положение, че в Румъния "Лукойл" има същата рафинерия и работи без дерогация, изцяло с неруски петрол", каза бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него дебелата комисионна отива в джоба на някой от управляващите.

"Трудно е да се докаже, но няма друг вариант. Дерогацията има смисъл, само ако бензинът, например, е от порядъка на 2,30 лв. - 2,40 лв. Това го видяхме по времето на служебното правителство. В момента, в който "Продължаваме промяната" поеха управлението, бензинът скочи на 3 лв., а при сегашната конюнктура той трябва да е под 2,50 лв. Ние може да компенсираме работата на "Лукойл" с внос на горива", допълни Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в предишното управление отново сме имали скъп газ и отново от Русия: "Нито един търг със сертификат за неруски газ, скъпо ядрено гориво изцяло от Русия, уредиха дерогация на "Лукойл". Крадецът най-много вика: "Дръжте крадеца". Руските компании се настанят в България, работят на печалба, не им пречим, дори напротив - защитават ги активно с риск да падне правителството."

Той посочи, че потреблението на газ в България не пада.

"Лицензираното на американското ядрено гориво, което умишлено се бави, най-вероятно няма да се случи, защото се подават документи в крайния срок, подават се некоректни документи. А "Булгаргаз" е притиснат в ъгъла от другите търговци, естествено, финансовото състояние няма да е добро. Преди се опитваха да фалират и други предприятия", поясни бившият служебен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ЛукойлРосен Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 11:Не ти е лесно обаче.В Черно море няма петрол.Може да има малко газ,но си е малко.Преди години имаше проучвания и се оказа,че залежите при нас са прекалено малко и не си заслужава да се трови цяла Варна.Тогава имаше протести против руски и американски компании.Вземи се ограмоти малко поне и после пиши.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руският петрол е евтин,но ние не го усещаме,защото на литър всички българи плащат 1 лев отгоре заради укрите.Още миналата година го казаха преди изборите.Всички масово страдат от деменция явно.Лукойл не е руска,а само работи с руски петрол.Тази компания, нейните поделения, включително Лукойл Нефтохим Бургас АД са собственост на банковата династия Ротшилд. ING Group има столетни връзки с банковата фамилия Ротшилд, от 1971 г. част от Inter alpha bank group.
10
1
 
0
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 месеца
В Румъния си имат петрол и Лукойла им си работи с техен петрол много ясно те да не са глупави да купуват при положение че имат. Ние като нямаме заради руските слуги които не позволяват сондажи в Черно море си е друг въпрос.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Г-жа Стоянова и колегите коментиращи да прочетат в днешния брой на в-к Труд, раздел Свят, информация, че Пентагонът купува от рафинерията Motor Oil Hellas - Гърция петролни продукти на стойност 1 млрд. долара. Нефтът е руски, смесен в Турция с друг, за да се предотврати разпознаването му. В БГ Д.Добрев и Пеевски следят като хрътки, същото прави и ЕК, а Гърция търгува с евтин петрол и реализира голяма печалба.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пълни глупости и лъжи.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Заглавието ?7-Това означава,че статията е писана по поръчка от хора, които даже незнаят как се пише правилно и не ги и интересува даже. Взимат си парите за пропагандата,като се излагат да пишат смешни небивалици. Например - Лукойл. Частна компания с едноличен собственик фирма "Ротшилд-Холандия", която няма ама нищо общо с руската икономика, освен, че работи и на руска територия, както и по целия свят. Ми е мнооого чудно какво може да направи правителството ни срещу собственика на тая фирма.
6
0
 
2
 
! Отговори
Заглавието ? преди 5 месеца
"Руските компении у нас са на печалба" , какво точно означава "компении" на български ?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много ми е интерсно в кой ъгъл на червената петолъчка е притиснат Бyлгyр Гас?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много ми е интересно в кой ъгъл на червената петолъчка е притиснат *** Гас!?
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американско ядрено гориво НЯМА , САЩ купуват уран от Русия .. САЩ са негодни да произведат ядрено гориво .. Това което правят е преопаковка на руско ядрено гориво
2
3
 
6
 
! Отговори
Питанката преди 5 месеца
Как дела товаришь катамаранчик? А Радев молодец!
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като се развали реакторът от американското гориво, американците ли ще го оправят?