Драгалевският лифт ще бъде възстановен от собственика му

Фандъкова се зарадва: Това е победа!
Обновена: 29 ное 2023 10:53 | 29 ное 2023 10:53, Нели Христова
16
Драгалевският лифт ще бъде възстановен от собственика му
Снимка: БГНЕС

Драгалевският лифт ще бъде възстановен от собственика му. Това става ясно от  окончателното решение на Върховния административен (ВАС) от 28 ноември.

Бившият кмет на София Йорданка Фандъков коментира решението на ВАС чрез пост във Facebook.

"Спечелихме тази дълга съдебна битка, която отне повече от 2 години и половина", написа Фандъкова.

Освен ремонта на Драгалевския лифт, "Въжени линии" ЕАД ще трябва да заплати на Столична Община сума и 100 лв. разноски за тази инстанция.

Заповедта за ремонт и възстановяване на Драгалевския лифт беше издадена от главния архитект на София арх. Здравков през април 2021 г., припомня Фандъкова.

Делото бе спечелено и в Административния съд. То обаче бе обжалвано от собственика „Витоша ски/ Въжени линии" пред ВАС.

"Кметът на общината може да задължи собствениците да извършат в срок определени ремонти и възстановителни действия, позовавайки се и на заключението на вещото лице относно възможността за решаване на констатираните проблеми по съоръжението чрез ремонт /основен или текущ/", пишат в решението си.   

Прокурорът от ВАП дава мотивирано заключение за неоснователната жалба на собственика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 4 месеца
Фандъкова я остави тази планина в ръцете на зелените лешояди като Белев, които пречат от години да се оправят лифтовете!
8
0
 
2
 
! Отговори
Карина преди 4 месеца
Докато беше на власт и Фандъкова,а тя беше дълги, дълги години- какво направи за Витоша... с какво успя да подобри инфраструктурата й. С абсолютно нищо, даже не направи дори опит, а си измиваше ръцете с еколозите, които пък имаха властта да не позволят каквата и да е модернизация. До скоро Тома Белев се биеше в гърдите как Витоша е негова.... пък после друг ни е виновен.
7
0
 
3
 
! Отговори
Елена преди 4 месеца
Наистина еколозите са измислени, защото въобще не са еколози. Просто пречат и се правят на важни. Ако не бяха те с техните вечни опити да саботират всичко, Драгелевския щеше да си работи, а не тепърва да се възстановява. Ама те си търсят лош герой и собственикът в случая е много удобен...Да видим в крайна сметка какво ще стане.
6
2
 
9
 
! Отговори
Митко преди 4 месеца
"Витоша Ски" и измислените ЕКОлози са най големият враг на планината. Това не се отнася само за Витоша.
5
2
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
ти сериозно ли ?!?!?
4
13
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 4 месеца
Фандъкова е един от най-успешните кметове на София за всички времена! Към 50 км метро, Околовръстен, целият център е обновен, почти всички училища и детски градини санирани , 90% от общественият транспорт обновен...! Още поне 2-3 години Терзиев ще се снима до проектите на Фандъкова! Глутницата за облайване не я броим! На нея е плащат ...да лае!
3
9
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 4 месеца
По добре да не работи . Ще се напълни с лъо крeтени с кафета и цигари . Да не говориме за колоездачите дето спускат баирите с по 60-70 километра в час и си мислят че са с предимство .
2
1
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
Добре, добре. Аз 2018 го ползвах този лифт и след това го спряха. А ми беше много готино да се качвам с него нависоко през горещите летни дни.
1
3
 
15
 
! Отговори
Georgi преди 4 месеца
Браво