Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията

Внасят общ законопроект, край на руския петрол от март 2024 г.
165
Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като дебатът по промените в законопроектите за отпадане на разрешението за внос на руски петрол приключи и трябваше да се пристъпи към гласуване председателят на НС Росен Желязков съобщи, че вносителите на двата законопроекта ги оттеглят.

Едното предложение за промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна е на ГЕРБ и с него се предлага дерогацията да приключи изцяло на 1 януари. Другото е на ПП-ДБ, като с него се определя за краен срок 15 март.

Желязков посочи, че НС трябва да се произнесе, защото законопроектите са били подложени на обсъждане.

Заради това той предложи да се вземе решение за даване на съгласие за оттегляне на законопроектите.

Георги Свиленски от БСП се възмути от тази процедура. Той настоя законопроектите да бъдат подложени на гласуване, да бъдат отхвърлени и през следващите три месеца да не бъдат внасяни отново.

Малко преди това Йордан Цонев от ДПС съобщи, че днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията.

Според новото предложение вносът на руския петрол ще отпадне от 1 март 2024 г., а от 1 януари се прекратява износът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Лукойлдерогация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Задкулисните схеми продължават с пълна сила, а ПП-ДБ много ги бива в това.
139
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 7 месеца
И от март 24-та цената на горивата 5лв/л, минимум! Да ви е честито.
138
0
 
1
 
! Отговори
Милен преди 7 месеца
Мирчев и Панев от ДБ мътят водата, защото искат бизнеса на Лукойл да отиде в ръцете на техни хора.
137
0
 
2
 
! Отговори
Лиско преди 7 месеца
За да се отървем от Русия, да се изнесем някъде в Южна Африка, като се разменим с тамошните, които ще са спокойни тук - няма да имат никакви сантименти към паметници и други истории. Там няма да събаряме нищо, нито да закриваме, нито да продаваме. Може и в някоя пустиня, без това сме си мързеливички да обработвяме някои земи...
136
0
 
4
 
! Отговори
Мариан преди 7 месеца
И те не знаят кво искат, ела па Киро и Асен и Христо Ив. Пинокио
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия ПАК ще прекара финансово България . Както стана с Банка КТ Б. Изнесени 33% за Москва , арабина 33% и Ц. Василев с 33% забегна в Сърбия. Е това е елитна България, които управлява тридесет години в демократична власт на ужким
134
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До два месеца Лукойл ще продадат рафинерията, дебелян и боко чрез поставени лица ще я купят и ... постепенно следва - фалит (както се случи с Булгартабак)! Междувременно конфликтът в Украйна ще е приключил и ще са отпаднали всички забрани и санкции срещу Русия! И кой ще е прецакан в края на краищата ... отново клетият български народ!
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е в САЩ оперират без проблеми, никой не ги закача, защо, ами САЩ имат полза от Лукойл, ясно е, а Бг нямат полза, е как така, САЩ защо не ги гонят. Сега кой ще купи Лукойл или и той ще затвори кепенци и внос на горива от Турция, която осинови Бг, всичко внос от там.:))
132
0
 
24
 
! Отговори
@ к.132, Чао,Русия преди 7 месеца
Вие, простите русофоби, не вдявате ли, че НХК не е руски, а частен, и ако продължавате да се държите просташки към него, Нефтохимът ще се принуди да затвори кепенци, а многохилядният му персонал да излезе на улицата. Само че тогава цените на бензина и дизеловото гориво ще скочат и правителството ще падне. Вие вече ще имате насреща си 2 300 000 водачи на леки коли. В Украйна ли ще се криете?
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вари го,печи го, милиционерът си остава Милиционер. И понеже годините му напредват и Боце остарява, той престава да чувства, че непрекъснато се излага. Излага и партията, която Цвъ Цвъ му създаде, а Боце сега успешно я прави по-малобройна и обект на присмех.
130
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То се знаеше. Сега остава заден и за складовете!
129
0
 
14
 
! Отговори
МАГНИТСКИ преди 7 месеца
Отпадне ли дирогацията яко ни Дуп..е.данчо ментата крупие от Бургас агент на ДС 1988.. гд сега ни дава акъл...........
128
23
 
2
 
! Отговори
чао русия преди 7 месеца
с края на дерогацията руската напаст има един лост по-малко за влияние в България. Колкото по-далеч от русия , толкова по-добре.
127
0
 
12
 
! Отговори
А леле - 1 преди 7 месеца
Дерогация е понятие, означаващо частична отмяна на определен закон, договор, събитие, влияние на явление в неговата нулева стойност по приходите. Нашите фифа-авенютери си играят на 5th Ave-rs, но само в часта на терминологията, терминология която на бача от село единствено му казва че иде време псувално и че треа да се цова со сопите и камьенете.Та его ти на кво у нас се ДерогираДеругационноДерогирайкиДерогите: промените в законопроектите за отпадане на разрешението за внос на руски петрол
126
2
 
13
 
! Отговори
Алеле - 2 преди 7 месеца
Значи от години има закон наричан разрешение регулиращо закакъв период отвреме колко тона, как и заколко$ отРусия може дасе докарват петролите.ВТОРО имаме законопроекти за отпадане на РАЗРЕШЕНИЕТО.ТРЕТО:имаме Дебат по промените в законопроектите за одпадането на разрешението.ФИНАЛ-След спиране на дебата, първоначалната договореност остава в действие.Сега руснаците може д ни резнат че с тъпо речниково жонглиране сме им нанесли нетъргоски причини за огромни загуби в мильони$$. Край на анализа.
125
0
 
5
 
! Отговори
Марков е преди 7 месеца
Ще му ги запея песните. Модераторките от Днес имат проблеми с буквичките. За разлика от мен. Ами, те са ми толкова сладки. Млади и наивни. Вярват само на политиците ни. Аз не съм от тях и като тях. Не лъжа хората, нито пък извънземните. Тези от Марс.
124
0
 
1
 
! Отговори
УНСС преди 7 месеца
Ако съвсем случайно г-н Георги от Никар не иска да го поведе хорото, аз ще му ги запия тези нашите си и българските. Касиерките м, ще са първи глас. Хайде Владито му на мутрата да си извади пачките с облигациите. Аз не му ги искам. Толкова за финансистите на партиите ни. А пък, ние с Георги и приятелят му охранител, ще си ги ебаваме. Ами, те просто си го заслужават. Честито на доктора им хонориса каузата от БНБ. Чай шукарие.
123
0
 
10
 
! Отговори
Финансист преди 7 месеца
Г-н Георги, собственикът на Никар трябва да яде повече. Толкова е отслабнал, че не може да го познае човек. Знам, че изобщо не му е лесно. Той не е депутат, нито се занимава с политика. Те, само депутатите са дебели и злобни. Хвани Пеевски, та удари мутрата. Така е с покойните ни политически лидери. Видяхме ги доста такива през последните 30 г. А те, все продължават да ни дават съвети как да си управляваме парите. Да си направят и регистрират фирми, за да разберат какви закони са гласували.
122
0
 
22
 
! Отговори
НАРОДА преди 7 месеца
ОСТАВКА
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То не го ли предложиха от ДПС изначало?