БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?

Тагарев: Очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт
161
БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?
Снимка: БГНЕС

БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт, за да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна. Това каза  министърът на отбраната Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния военен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос защо бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е свършила работата, посочи Тагарев и допълни, че не може да отговори на въпроса кога ще заминат бронетранспортьорите, защото този въпрос вече е в „други ръце“. „Предполагам, че е въпрос на дни“, каза министърът.

Още по темата

България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много, заяви министър Тагарев, попитан с какво България е помогнала на Украйна по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България всъщност не била изпратила нищо на Украйна.

Тодор Тагарев посочи, че не можем да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но постоянно преглеждаме исканията и възможностите ни да окажем подкрепа. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим, отново без конкретика обаче, каза още министърът.
Тагарев отговори отрицателно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия преглед на отбранителната политика няма ли да отложи помощта за Украйна. „Стратегическият преглед има много по-широк обхват, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се провежда, за да предложим решения на кабинета, ако е необходимо и на Народното събрание, как по най-добър начин да адаптираме нашата отбранителна система в съвременната среда на рискове“, обясни министърът на отбраната.

Според него двете години война в Украйна са променили много неща за Българската армия. „Най-малко имаме условия за ускоряване на развитието на отбранителните способности“, посочи министърът. По думите му се работи с доста висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите предизвикателства.

Министърът поздрави авторите на филма „Пулсът на Украйна“, който ще бъде прожектиран във военния клуб. „С голям интерес очакваме този филм. Това е един от начините да отразим втората годишнина от войната в резултат на жестоката агресия на Русия срещу Украйна и да подкрепим нашите приятели“, посочи Тагарев. /БТА, Биляна Иванова, Николай Трифонов/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: БТРТарагев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагаренков чака да види накъде ще духне вятъра. Може и обратно да си ги върне.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До66 Не те лъже младежът,военните ни заводи работят 24/7 за Украйна,парите който идват за това са огромни за нашите мащаби,вече друг е въпроса,че това са едни кървави пари които трябва да преседнат на някого а не да го радват!
78
1
 
0
 
! Отговори
Чемадан преди 2 месеца
за Магадан..
77
0
 
7
 
! Отговори
Защо преди 2 месеца
не ги снимате тези"БТР-и", че нещо ме съмнява ...само на ведомост се водят
76
0
 
4
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Въобще не може да си представите какво предателство се гласи в украйна! Чакат само да дойдат ефките и затова зеления иска все по настоятелно оръжия от запада които възпитаника на московската военна академия Сирски да използва срещу запада при въстановяването на съветската армия след обединението на руската и украйнска армия и похода и към Берлин. Тези БТР-и ще бъдат използвани от съветската армия за преминаването на дунава.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако беше министър на С. Корея, руснаците щяха да са загубили!
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За БТР-рите разбрахме. Кажете сега какво става с прашките? Нали щяхме и прашки да им пращаме? Или сега ги събират?
73
1
 
3
 
! Отговори
тогава преди 2 месеца
Когато стане това , ще са транспортирани до Русия !!!
72
5
 
2
 
! Отговори
Много преди 2 месеца
Симпатичен!
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагаренко, подкарай ги лично и то на фронта!
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След 45 години "дружба" с руснаците,България беше бъкъна с техни железа,за 35 години "дружба" с американците и похарчени милиарди левове, освен чертежи на самолети и тук там някоя джипка,аз друго желязо не съм видял?
69
7
 
3
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 2 месеца
А русуробите кога ще ги натоварят и тях в бронетранспортьорите и да ги водят за жив щит на фронта?
68
2
 
7
 
! Отговори
Хахха преди 2 месеца
Неможачът Тагарев е за уволнение.Когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката, изнасяхме 5 ПЪТИ повече оръжие и муниции за Украйна.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия БТР-и да не ги правим Трансформърс кви са тия приготовления ъпгрейди похарчени милиарди
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото са по-плоски БТР-ите , толкова повече се събират в колетна пратка. Да ги пратят по ЕКОНТ или по АлиЕкспрес!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То щото много въоражение имаме (те янките уж ни пазят), че ще раздаваме наляво и надясно :)))
64
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
дано руската армия да мине дунава и да прати в белене тия 80% де би ли тоест 4 милиона българи хехе
63
0
 
12
 
! Отговори
До 53 преди 2 месеца
Ремонтирате, ама дръжки! Нали казаха, че щом само по един танк на месец може да се ремонтира в България, се отказват? Що лъжеш?
62
1
 
12
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 месеца
украинците октомври поискаха 6000 зимни ръкавици.. то пролетта дойде тоз още не ги е пратил муаххахахах
61
0
 
12
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 2 месеца
Моментално да се съберат 1000 тира и да се набутат всички политици , чалгаджийки , всеки човек нацапал генетичната си шлака с татуировка без значение каква, всички тротинетки дето са на другия бряг ,всички за които има дописка че са взимали подкупи на държавна длъжност и накрая такива като този. Взводовете на възмездието ще дръпнат спусъците и България ще диша и ще оздравее. Нито крачка назад!