БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?

Тагарев: Очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт
161
БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?
Снимка: БГНЕС

БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт, за да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна. Това каза  министърът на отбраната Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния военен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос защо бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е свършила работата, посочи Тагарев и допълни, че не може да отговори на въпроса кога ще заминат бронетранспортьорите, защото този въпрос вече е в „други ръце“. „Предполагам, че е въпрос на дни“, каза министърът.

Още по темата

България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много, заяви министър Тагарев, попитан с какво България е помогнала на Украйна по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България всъщност не била изпратила нищо на Украйна.

Тодор Тагарев посочи, че не можем да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но постоянно преглеждаме исканията и възможностите ни да окажем подкрепа. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим, отново без конкретика обаче, каза още министърът.
Тагарев отговори отрицателно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия преглед на отбранителната политика няма ли да отложи помощта за Украйна. „Стратегическият преглед има много по-широк обхват, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се провежда, за да предложим решения на кабинета, ако е необходимо и на Народното събрание, как по най-добър начин да адаптираме нашата отбранителна система в съвременната среда на рискове“, обясни министърът на отбраната.

Според него двете години война в Украйна са променили много неща за Българската армия. „Най-малко имаме условия за ускоряване на развитието на отбранителните способности“, посочи министърът. По думите му се работи с доста висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите предизвикателства.

Министърът поздрави авторите на филма „Пулсът на Украйна“, който ще бъде прожектиран във военния клуб. „С голям интерес очакваме този филм. Това е един от начините да отразим втората годишнина от войната в резултат на жестоката агресия на Русия срещу Украйна и да подкрепим нашите приятели“, посочи Тагарев. /БТА, Биляна Иванова, Николай Трифонов/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: БТРТарагев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 98 Ми той Вова влезе в Украйна за да си вземе Донбас и нищо друго. И така на днешна дата на 90% си го е взел. Друг е въпросът, че наркомана упорства да няма премирие и Вова ще му се наложи да ходи чак до Киев при това положение. Бааавно и мъчително ще избива всичко по пътя си докато наркомана не склони за преговори. Тепърва започва газенето на руската мечка. Братушките са специалисти в изтощителни войни. Всички знаем.
99
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия, трябва да се върне при майка Монголия!
98
8
 
0
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Джуджи показва пред американския джурналист някакво превъзходство на бойното поле и право да воюва защитавайки империята, но като се прибере в бункера студена пот избива по челото, като знае истинската реална картина за надигащото недоволство в руското общество, за стотиците хиляди загинали руснаци и почернени семейства, за идващ апокалипсис в руската икономика, която става все по зависима от посредствени китайски и индийски фирми!Животът е жесток русофили главанаци!Агент Кейти Маргана!ЦРУ!!!
97
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този дядо на снимката как иска да бъде ритан в голата тиква. Да не се чуди защо после го псуват и заплашват по улиците и фейсбук.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A npoвepиxтe ли ga нe ca им okpageни жичkитe и paзни gpyrи gжagжи?
95
0
 
1
 
! Отговори
Брикетов преди 2 месеца
Одисей кацна като по учебник, за разлика от криворъконаправената луна25.
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В по-голямата си част Украйна това са руски земи, а руските земи трябва да се върнат в Русия.
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-вероятно - никога, защото сглобката ще се разглоби. Фшистките претенции на Шиши и Буци ще отидат в кофата!
92
2
 
7
 
! Отговори
Lavinia Valbonesi преди 2 месеца
Колко беше БВП на страните от НАТО - 68% от световния БВП? Верно ли! И те са принудени да купуват от Еквадор изгнила руска военна техника за да я доставят на Украйна. Да не говорим за жалката държавичка България, която дори и банани няма.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След ,като свърши войната,ще започне гражданска война и събиране на вече раздаденото оръжие.Те ще бъдат подготвени за използването им в градски условия.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв е тоя *** бе,кви са тези бисери,кви са тия екземпляри направо незнам.Как са разпорежда и дава без одобрението на народа !Ама кой си ти? Той пари давал ли е? Егати нахалния космонавт.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 93 Да си дойдем на думата :)))
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То сега няма войска!
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хитлер не можа да ни накара да пратим войска в Раша, пък камо ли Тагарев :)))
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан пусна ли 13я.пакет санкции? А Швеция в НАТО?
85
1
 
9
 
! Отговори
само питам преди 2 месеца
Тъй като предадохме всичкото си оръжие произведено през 20 век, кога ще започнем да предаваме това от 19 век, че питат от музея? Има няколко кремаклийки и едно черешево топче!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След време когато дойдат на наш гръб наводнения, земетресения и други бедствия ще питате за БТР-и, генератори за ток и подобни активи, искам когато ни нападне Русия всички други държави да ни откажат помощ както Радев отказваше.
83
2
 
11
 
! Отговори
Надзирателя преди 2 месеца
Затвор за предателя Тагарев. Нашите БТРи ще отидат на скрап щом влезнат в боя. Слава на Русия !!!
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагарев явно не знае състоянието на армията ни в момента, не че няма момчета които са рамбовци, но да раздаваш български оръжия наляво и надясно, твърдо не :)))
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От къде ги събрахте, бе? Да не са били кокошарници по къщите на офицерите?