БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?

Тагарев: Очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт
161
БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?
Снимка: БГНЕС

БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт, за да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна. Това каза  министърът на отбраната Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния военен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос защо бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е свършила работата, посочи Тагарев и допълни, че не може да отговори на въпроса кога ще заминат бронетранспортьорите, защото този въпрос вече е в „други ръце“. „Предполагам, че е въпрос на дни“, каза министърът.

Още по темата

България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много, заяви министър Тагарев, попитан с какво България е помогнала на Украйна по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България всъщност не била изпратила нищо на Украйна.

Тодор Тагарев посочи, че не можем да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но постоянно преглеждаме исканията и възможностите ни да окажем подкрепа. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим, отново без конкретика обаче, каза още министърът.
Тагарев отговори отрицателно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия преглед на отбранителната политика няма ли да отложи помощта за Украйна. „Стратегическият преглед има много по-широк обхват, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се провежда, за да предложим решения на кабинета, ако е необходимо и на Народното събрание, как по най-добър начин да адаптираме нашата отбранителна система в съвременната среда на рискове“, обясни министърът на отбраната.

Според него двете години война в Украйна са променили много неща за Българската армия. „Най-малко имаме условия за ускоряване на развитието на отбранителните способности“, посочи министърът. По думите му се работи с доста висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите предизвикателства.

Министърът поздрави авторите на филма „Пулсът на Украйна“, който ще бъде прожектиран във военния клуб. „С голям интерес очакваме този филм. Това е един от начините да отразим втората годишнина от войната в резултат на жестоката агресия на Русия срещу Украйна и да подкрепим нашите приятели“, посочи Тагарев. /БТА, Биляна Иванова, Николай Трифонов/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: БТРТарагев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
16
 
! Отговори
Дали преди 2 месеца
Да ходи на майка си в оная работа този бунак! Как не разбраха с неговите подобия, предатели долни, че не могат да изтрият от съзнанието на повечето българи признателността към ОСВОБОДИТЕЛИТЕ. Няма как да насила да ни принудят да питаем позитивни нагласи към американската сбирщина , която откъдето мине само руши и сее раздор и омраза. Сега са се прицелили в Русия, за сметка на тъпите украински майданци и към европейските послушковци. Ей този и управниците ни ни навират в кюпа на обречените.
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наско с Б.Т.Р. можеше да отиде поне един концерт да изнесат на украинските войници, както направи Фиипчо киркоров
118
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази гнусна физиономия мръзна на всички !
117
1
 
11
 
! Отговори
КОЛКО преди 2 месеца
НА тоз само за *** 100г затвор
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Срещу Русия никой няма шанс.
115
12
 
1
 
! Отговори
а защо се нуждае преди 2 месеца
До Бай *** да обясним защо се нуждае това момиченце и не само то, защото странта ни е окупирана от руски шпиони и техните мафиоти и източват всичко от всякъде през комисий, партий и където могат затова няма пари за нищо като се освободим от тях всичко ще се оправи а за да стане това украйна трябва да победи безапелационно руските изззроддиии
114
1
 
24
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 месеца
Помагаме, помагаме....помагаме...на Украйна, помагаме и на бежанците и у нас, а едно 3 годишно момиченце се нуждае от животоспасяваща, сърдечна операция, средствата за която са непосилни за родителите му. Те се надяват да им помогнат добри хора за да се осигурят тези средства и живот за детето си. Не е ли по-правилно тук държавата да се намеси и да помогне на детето, а пък помощта за Украйна да се събира с "волни пожертвования" от тези, които желаят да даряват.
113
2
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
И пенсия и заплата влачи като пръв нагаждач , е заради такива млади безработни младежи напускат страната
112
2
 
20
 
! Отговори
РПГ 7 преди 2 месеца
Магарев,впрягай 2 магарета в първия БТР,размахай камшика,и отпрашвайте към Украйна (ако магаретата са съгласни,де...).
111
0
 
11
 
! Отговори
Юлия преди 2 месеца
Гагарин възкръснал и решил да се разходи в Москва, за да види как живеят хората от бъдещето. "Каква е тази война, за която се говори", попитал той случаен минувач. "С Украйна", отвърнал човекът. "Аха! А срещу кого?"
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще бъдат транспортирани след като Тагаренко и Денко утре осветят МС с цветовете на украинското знаме. Ама сега още боядисват крушките.
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Буци ще бъде м ного ритан заради фашизмът му, също и пра сето на ДПС - ШИШИ. Русия идва да се разправи с вас!!
108
0
 
19
 
! Отговори
Уххаа преди 2 месеца
БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани? Когато депутатите ги подкарат ,а на първия се качи Трът гаревски
107
0
 
3
 
! Отговори
Конешенко преди 2 месеца
Да дойдат бетеерите!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 109 Точно така!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На изток от Урал живеят само дръпнати очи! На запад, само 60%!
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 106 Точно защото е специална военна операция затова вече станаха две години. Ако беше война от Украйна за една седмица нямаше да остане нищо.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И САЩ И САЩ.
102
7
 
1
 
! Отговори
Кубрат преди 2 месеца
Русия може да победи по отделно, всяка държава от НАТО, без САЩ!
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Две години от специалната военна операция. Вова е приготвил фойерверките, след няколко часа ще има Заря. СЛАВА НА РОССИЯ!