БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?

Тагарев: Очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт
161
БТР-ите за Украйна са събрани, но кога ще бъдат транспортирани?
Снимка: БГНЕС

БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт, за да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна. Това каза  министърът на отбраната Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния военен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос защо бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е свършила работата, посочи Тагарев и допълни, че не може да отговори на въпроса кога ще заминат бронетранспортьорите, защото този въпрос вече е в „други ръце“. „Предполагам, че е въпрос на дни“, каза министърът.

Още по темата

България много е помогнала. Знаете, че повечето от решенията за конкретно оказаната помощ са класифицирани, но България е една от страните, които помага най-много, заяви министър Тагарев, попитан с какво България е помогнала на Украйна по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България всъщност не била изпратила нищо на Украйна.

Тодор Тагарев посочи, че не можем да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но постоянно преглеждаме исканията и възможностите ни да окажем подкрепа. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим, отново без конкретика обаче, каза още министърът.
Тагарев отговори отрицателно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия преглед на отбранителната политика няма ли да отложи помощта за Украйна. „Стратегическият преглед има много по-широк обхват, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се провежда, за да предложим решения на кабинета, ако е необходимо и на Народното събрание, как по най-добър начин да адаптираме нашата отбранителна система в съвременната среда на рискове“, обясни министърът на отбраната.

Според него двете години война в Украйна са променили много неща за Българската армия. „Най-малко имаме условия за ускоряване на развитието на отбранителните способности“, посочи министърът. По думите му се работи с доста висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите предизвикателства.

Министърът поздрави авторите на филма „Пулсът на Украйна“, който ще бъде прожектиран във военния клуб. „С голям интерес очакваме този филм. Това е един от начините да отразим втората годишнина от войната в резултат на жестоката агресия на Русия срещу Украйна и да подкрепим нашите приятели“, посочи Тагарев. /БТА, Биляна Иванова, Николай Трифонов/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: БТРТарагев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ckopo нямa ga имa kвo ga cъбиpaтe...
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези бетери докато стигнат да не свърши войната. Дано не ни напада никой. Нашите докато подкарат машините и то свършило.
58
1
 
10
 
! Отговори
да ви светна преди 2 месеца
Тези БТР-и биха могли да се ползват в бъдеще при евакуиране на спасилите се от ядрения взрив в бомбоубежища и метростанции софиянци, защото са снабдени със системи за радиационна защита и така хората с тяхна помощ биха могли да бъдат изведени от заразената с радиация територия! Но както знаем политиците не се интересуват от хората а само от парите които могат да получат от фонда за мир на ЕС, които те да откраднат!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Панятна?
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мяза на варено св.краче в главата!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фреди Крюгер в реалния живот!
54
1
 
8
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Тези БТР-и не стават за фронта и украинските фашисти няма да ги пратят на фронта, а ще ги използват за евакуация на фашистката хунта от Киев след като взривят м р ъ с н а ядрена бомба там с цел дискредитиране на Руската федерация! Тези БТР-и стават за това, защото са снабдени с противорадиационна защита! Въпроса е: Защо нашите политици не се замислят с какво сега ще евакуират себе си от София след като Русия засади няколко тополи в центъра на София?
53
2
 
5
 
! Отговори
магарев преди 2 месеца
е кремълски агент !.до сега нищо не е направил против бля- довете, само общи приказка !. 6 месеца не може да изпрати 100 скапани тенекии !цялата сглобка са москалски агенти!
52
1
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 месеца
Станахме за смях пред "партньорите"
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре ве мама му стара Тагарев, аз също не ги харесвам рашките, ама защо аджеба требва ние да снабдяваме укрите а не янките ? :)))
50
4
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 2 месеца
Регулярно ремонтираме техни танкове и друга техника. Работят в един от заводите, които извършват ремонтите. Благодарение на тези поръчки започнахме да получаваме много добри възнаграждения и да живеем достойно.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 51 По ми мяза на сдъвкан от гладен крокодил.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе съвсем скоро ще станат 35 години откакто*решихме*да минем на другият бряг,тоест да*съюзник* на новият голям брат САЩ,да ама над 90% от нашето въоръжение е все още наследство от ланшният голям брат СССР(Русия)похарчихме милиарди и продължаваме да харчим още милиарди,за така бленуваната нова техника,пита се,защо въоръжението го няма а и парите същи!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя е като погълнат и повърнат от анаконда, 3-ти ден разложение
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 42 Има ли вероятност да го предадем към ес по въздушнокапков шенген?
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ДДС няма ли да искат да плащаме? Много нагли, бре!!!! Не стига им ги харизваме, сега пък и транспорт? Какво стана с ремонта на танковете? Нали щяхме да им ремонтираме танковете??? Или те нямат танкове? Всичко вече е за скраб.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Панимаишь?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те разглобени ли са,че ги събират? Му ха ха. Сглобката ли ги събра?
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да изчакат още малко - след има-няма 2 месеца ще пристигнат на изцяло руска територия :)))
41
1
 
6
 
! Отговори
Soli Invicto преди 2 месеца
О, Непобедимо Слънце Хелиогабало Кокорчо! Руснаците панически ще бягат пред твоята мощ! Поклонете се всички на императора на Слънцето Кокорчо!