От Орлов мост до Плиска – нерви, псувни и засичания

Или как изминахме с автомобил 2,5 километра за 40 минути
Обновена: 1 юни 2015 13:57 | 1 юни 2015 09:30,
171

Тук кола, там кола, коли навсякъде. Снимка: Dnes.bg

Дойде 1 юни, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София. Очаквано преминаването в участъка се превърна в ад, но пък, както се казва: "Трай, бабо, за хубост".

От Dnes.bg се качихме рано-рано по колите не само, за да допринесем за невъзможния трафик, но и за да проверим как се минава в ремонтирания участък.

И така: часът е 7.38 и ние вече сме на Орлов мост. Преди това минахме покрай президентството, Булбанк, Военния клуб и Народното събрание. Трафик там нямаше, но опитът ни подсказа: затишие пред буря! Оказахме се прави. Ужасяващата гледка от ниската част на булеварда подсказваше, че ще си повисим не малко време в задръстването.

Въоръжени с търпение, пропътувахме последните 100-150 м., за да спрем в започващата от автобусната спирка на Орлов мост задръстване.

Още по темата
Както написахме, часът беше едва 7.38, но се очакваше да прекараме в симпатичната компания на автобуси в дясно и всякакви МПС-та в ляво не малко време.

Денят напредваше, а ние все още не бяхме стигнали и до БТА. Нямахме и идея как и къде ще бъде вливането. Дали ще бъдем в една или две ленти и в крайна сметка броим ли за дясна лента бус лентата. Табелките за предстоящия ремонт бяха поставени доста по-нагоре по Цариградско, а някои бяха обърнати успоредно на движението. Не разбрахме дали някой ядосан шофьор си е излял яда върху тях и ги е обърнал, или пък от общината предвидливо са ги обърнали, но това няма значение.

Ироничен знак ни предупреждава да се движим с не повече от 60 км/ч. Под нея е поставена и почти уточняваща табелка, че лявата лента трябва да се влее в дясната. Пак не разбираме дали можем да се престроим в бус лентата. В нея вече са се настанили удобно и маршрутки, и автомобили, които по-скоро биха се блъснали в МПС-то пред тях, отколкото да пуснат опитващата се да се престрои от ляво кола (госпожата с черната Мазда, за Вас говорим).

Лентите за движение вече са две, а по някое време започваме да виждаме и бул. "Пейо К. Яворов". Вече започваме да се движим с една постоянна скорост от около 15 км/ч. Клетниците, движещи се в посока центъра по Цариградско, се вливат в нашето платно. Хем споделяме мъката им, хем малко злорадстваме, че и те ще се помъчат.

8.12 ч. вече минаваме бившия хотел "Плиска" с около 60 км/ч, които на фона на преживяното можем да опишем като "мръсна газ". Трафикът в обратна посока болезнено ни напомня за преживяното. Задръстването там започва на 4-ти километър.

И така с нерви, псувни, засичания и препичащо слънце за малко по-малко от 40 мин. Минахме разстоянието от Орлов мост до "Плиска". Искрено се надяваме новата настилка да е качествена и да не се налага скоро отново столичани да преживяват същото след ремонта. Защото адът покрай Цариградско шосе доведе и до ад по бул. "Шипченски проход", по бул. "Сливница", локалното платно на "Цариградско"...

Иначе компютърът на колата ни показа, че средната скорост, с която се придвижихме до офиса, е 5 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде управете си скапания сайт! Когато имате снимки на сайте и по време на писанет на коментар се натиснат стрелките наляво или надясно, се зарежда съответната снимка, сайтът се актуализира и коментарът се затрива. Вкарайте снимките в отделен фрейм просто! Толкова ли не може на един студент да платите, че да ви оправи сайта!
67
3
 
17
 
! Отговори
Зор преди 8 години
Зор всички с колите, нали има метро.
66
3
 
6
 
! Отговори
До Бат Петко преди 8 години
Не му обръщай внимание на тоя, това е *** от всякъде.Кой нормален човек, ако наистина е в Австралия, ще седне да се занимава абсолютно всеки ден с писане на небивалици в български форум..Най-смешното е безумно му фукане с познания за топографията на Сидни/сякаш само той ходил там/, каквито може да демонстрира и 6-годишно хлапе с базисни познания и достъп до Гугъл Мапс...А финансовите му пледоариии и самоизтъкване са като на 17-годшиен в Син Сити...Просто треа се убие с тотално пренебрежение.
65
2
 
1
 
! Отговори
Фен преди 8 години
До до 71А не пипай Видин. Там даже дърветата асфалтираха.
64
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе ревящите, задръстването е заради вас! И аз живея близо до Цариградско и карам всеки ден, защото работя в другия край на София, но днес си минах по Околовръстния и си пеех! Замислете се малко: защо всички тикви се набиват при ремонтите? Ами защото са тикви! Или оставяте колите и ползвате Градски транспорт или избирате РАЗУМНО други пътища. Искаме всички дупките да се оправят, нали? Няма как да стане с магия. Така че проблема си е във вас!
63
3
 
6
 
! Отговори
01 06 2015 преди 8 години
Обикновенно в понеделник и петък задръствания в София са повече от останалите работни дни. Причните са ясни - притока на автомобили на трудещи се от близките до София градове и села. Може би беше добра идея да се ремонтира булеварда на участъци през нощта между 20.00 и 06.00 ч. но затова се иска много добра организация, отлична логистика, техника, работна сила. Истината е, че инфраструктурата на София не може да издържи разрастването с тези темпове.
62
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Естествено, че като се затвори едното платно на основен булевард ще има задръстване. Не ти трябват автомобил, оператор и репортер, за да го разбереш. Още повече, че се описва някакъв апокалипсис.
61
6
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
А после ревеш, че има дупки? ПО света да не би да им правят нов път за времето на ремонтите бе? Мрънкач смотан. СО строи, ремонтира и т.н. с евро- пари - само трябва да се радваме, че екипа на Фандъкова успява да влага чужди пари за нашите нужди, защото във Видин, където са *** на власт не останаха хора да живеят и докараха региона до просешка тояга... Смешни червени ***.
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Задръстването не е заради ремонта а защото всеки почна да се мисли за много богат и важен и почна да ходи и до *** с кола. Ако имахте малко акъл в главата щяхте да ползвате метрото или ГТ и нямаше да висите в задръствания защото и автомобилите и ГТ щяха да се движат многo по-бързо. *** като всички сте тарикати си стойте в помията, която сте си направили сами!"Много вярно! "Пази боже сляпо да прогледне" казват хората в такъв случай.
59
3
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Много правилно - неможе всички да се качим в автомобили и да искаме да прелитаме през кръстовищата - това е град не е поле или магистрала.Каквото и да правят и да подобряват винаги, когато се струпа огромно количество автомобили за малко време ще се получават задръствания.
58
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от даскалица от Самоков? Град с 3 светофара и 5 кръстовища. Заобиколена с нефелни но верни помощници които нямат никакъв, а и не искат да имат, в организацията на ремонтите. Най-лесното е, от утре затваряме и...каквото стане. Защо даскалицата не вземе и изчисли загубите във време и гориво, както и за екологията. Защото ...не може и не иска. Изберете си я отново.
57
2
 
13
 
! Отговори
до 64 преди 8 години
Метрото си е супер ако го комбинираш с един мини байк. Сгъва се и изобщо не пречи и не заема място. Ама са скъпички. Аз така си минавам през квартала, точно да се разсъня - сгъвам, возя се с метрото и после пак малко с колелото. За 15-20 минути съм Вкъщи - Младост - Ц. Гара - бачкане. Иначе ми е час и нещо с кола или автобус. А и после в кошницата на колелото си взимам разни неща от пазарчето на връщане.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Оказа се, че масово хората са в метрото! :) На метростаниця Ал. Малинов влакчето дойде вече пълно с хора :)"Тези предатели не разбират ли, че така че фалират арабския и руския бизнес за износ на петрол. Ако всички се качат на метрото кой ще купува западни таратайки. Бензиностанциите ще фалират и ще оставят милиони хора без работа. Таксиметровите шофьори също са на ръба на оцеляването.
55
2
 
10
 
! Отговори
Напредък! преди 8 години
Днес в района на бул. Ал. Малинов / Метростанция Александър Малинов / се наблюдаваше нещо нехарактерно за този булевард за понеделник сутрин, а именно в 8.20 часа на кръстовището на бул. Ал. Малинов / ул. Ф. Аврамов имаше по две коли на светофара. Оказа се, че масово хората са в метрото! :) На метростаниця Ал. Малинов влакчето дойде вече пълно с хора :)
54
2
 
8
 
! Отговори
Обиколните пътища преди 8 години
не ги ли знаят?Щеше да е разумно, ако в седмицата, предхождаща ремонта, всяка вечер в най-гледаното време по телевизията, бяха показвали най-удачните обиколни маршрутиМного от сегашните софиянци не познават добре града. Да не говорим пък за онези, които не кормуват и ползват такси, ако се наложи - и да познават добре града; попаднат ли на недобросъвестен бакшиш, той, щом усети, че не са шофьори, ще започне да ги лъготи откъде може или не може да се минеКолко ли са такситата в новата "тапа"?
53
2
 
10
 
! Отговори
Бъглива работа преди 8 години
Проблем при писането на коментари1. Отварям новина, в която има галерия със снимки (като тази новина).2. Започвам да пиша мнение под новината, но забелязвам, че съм сбъркал. За да си оправя грешката, използвам стрелките наляво/надясно.3. СТРАНИЦАТА СЕ ПРЕЗАРЕЖДА И ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ КАТО КОМЕНТАР, СЕ ГУБИ.Колко мнения се изтриха, а за този проблем си мълчат и си траят.
52
5
 
3
 
! Отговори
зз преди 8 години
Стига с това метро, обхваща доста малка част от града. Ще има автомобили и ще стават все повече, просто инфраструктурата трябва да се развива.
51
11
 
3
 
! Отговори
Кон преди 8 години
С добър автомобил и в задръстване е приятно. Не като в блъсканицата на метрото.
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Орлов мост до Жулио Кюри - точно 7 минути с метрото. От Жулио Кюри до Плиска - 10 минути пеша. Общо 17 минути. А дори си походил 10-тина минути и си се заредил с енергия. Но кой ли съм аз да ви давам акъл и *** съвети за това как да спестите време, пари от бензин и консумативи и от безплатен фитнес.
49
2
 
3
 
! Отговори
bez преди 8 години
Stiga ste se oplakvali - taka e v celiya svyat. Nie bulgarite vse sme nedovolni.Vzimash metro i nyama zadrustvane.