От Орлов мост до Плиска – нерви, псувни и засичания

Или как изминахме с автомобил 2,5 километра за 40 минути
Обновена: 1 юни 2015 13:57 | 1 юни 2015 09:30,
171

Тук кола, там кола, коли навсякъде. Снимка: Dnes.bg

Дойде 1 юни, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София. Очаквано преминаването в участъка се превърна в ад, но пък, както се казва: "Трай, бабо, за хубост".

От Dnes.bg се качихме рано-рано по колите не само, за да допринесем за невъзможния трафик, но и за да проверим как се минава в ремонтирания участък.

И така: часът е 7.38 и ние вече сме на Орлов мост. Преди това минахме покрай президентството, Булбанк, Военния клуб и Народното събрание. Трафик там нямаше, но опитът ни подсказа: затишие пред буря! Оказахме се прави. Ужасяващата гледка от ниската част на булеварда подсказваше, че ще си повисим не малко време в задръстването.

Въоръжени с търпение, пропътувахме последните 100-150 м., за да спрем в започващата от автобусната спирка на Орлов мост задръстване.

Още по темата
Както написахме, часът беше едва 7.38, но се очакваше да прекараме в симпатичната компания на автобуси в дясно и всякакви МПС-та в ляво не малко време.

Денят напредваше, а ние все още не бяхме стигнали и до БТА. Нямахме и идея как и къде ще бъде вливането. Дали ще бъдем в една или две ленти и в крайна сметка броим ли за дясна лента бус лентата. Табелките за предстоящия ремонт бяха поставени доста по-нагоре по Цариградско, а някои бяха обърнати успоредно на движението. Не разбрахме дали някой ядосан шофьор си е излял яда върху тях и ги е обърнал, или пък от общината предвидливо са ги обърнали, но това няма значение.

Ироничен знак ни предупреждава да се движим с не повече от 60 км/ч. Под нея е поставена и почти уточняваща табелка, че лявата лента трябва да се влее в дясната. Пак не разбираме дали можем да се престроим в бус лентата. В нея вече са се настанили удобно и маршрутки, и автомобили, които по-скоро биха се блъснали в МПС-то пред тях, отколкото да пуснат опитващата се да се престрои от ляво кола (госпожата с черната Мазда, за Вас говорим).

Лентите за движение вече са две, а по някое време започваме да виждаме и бул. "Пейо К. Яворов". Вече започваме да се движим с една постоянна скорост от около 15 км/ч. Клетниците, движещи се в посока центъра по Цариградско, се вливат в нашето платно. Хем споделяме мъката им, хем малко злорадстваме, че и те ще се помъчат.

8.12 ч. вече минаваме бившия хотел "Плиска" с около 60 км/ч, които на фона на преживяното можем да опишем като "мръсна газ". Трафикът в обратна посока болезнено ни напомня за преживяното. Задръстването там започва на 4-ти километър.

И така с нерви, псувни, засичания и препичащо слънце за малко по-малко от 40 мин. Минахме разстоянието от Орлов мост до "Плиска". Искрено се надяваме новата настилка да е качествена и да не се налага скоро отново столичани да преживяват същото след ремонта. Защото адът покрай Цариградско шосе доведе и до ад по бул. "Шипченски проход", по бул. "Сливница", локалното платно на "Цариградско"...

Иначе компютърът на колата ни показа, че средната скорост, с която се придвижихме до офиса, е 5 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
9
 
! Отговори
По "Царя", преди 8 години
До 666Пропускаш нещо важно. Всеки, който е дошъл напоследък в София, мисли, че трябва да се движи само със своя автомобил и, когато отива където и да било, непременно трябва да мине по жълтите плочки - ако днес поне два пъти не е минал по "Царя", от Президентството до Орлов мост, все едно че не е бил в София.Не знам каква е тази мания, но като гледам какви трошки с по един човек в тях се търкалят из центъра и създават калабалък, чудя се какво става в главите на някои "пресни столичани".
47
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 8 години
До безмозъчностА като изкопят дупката през нощта, какво се случва с нея на следващия ден? Сигурно още си е дупка и има временна организация на движението.
46
2
 
1
 
! Отговори
Чексит преди 8 години
Нестерова, тва ващо не е автомобил, а щайга с колела...
45
6
 
7
 
! Отговори
безмозъчност преди 8 години
Ремонт/и в (център на) град, още повече в Столица на държава, се правят вечер, в почивни дни или през традиционни празници или отпуск на повечето хора в съотв. град/държава, а не, когато някой *** (като някои от тези в Столични община) решат!
44
2
 
4
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 8 години
А бе мошмороци, вижте се малко! Правят ремонт и всичко е парализирано. Почват се разправии, псувни и т.н. Ами мислите ли си изобщо - какво ли правят тези, които живеят в мегаполиси ?!? Бойко ви строи ... ама друг път!
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** иска с трошката да се вози. Българинът няма да слезе от колата, защото го настига синдрома на американците.
42
3
 
7
 
! Отговори
курамиянко преди 8 години
"С тая разлика, че в Америка всички ремонти се извършват само през ноща"В коя Америка, бе ? Южна Америка, Централна Америка, Аляска ли?, Никарагуа, Мексико, Уругвай ли ? А кога правят ремонтите в Коста Рика ? А в Камерун и Зимбабве асфалтират само при пълнолуниеКато ти гледам правописа, май не си ходил по-далече от Калотина и Връшка ***.
41
5
 
39
 
! Отговори
Аз съм от Бургас преди 8 години
От колко време се знае, че ще правят ремонт чак кметицата излезе по медиите и каза, че чакат да свърши учебната година на най-малките за да намалее трафика малко и да започнат. Вместо да си правите експерименти и да трошите нерви возете се в метрото. Нали Ви направиха метро. Хем ще пристигате по-бързо и ще допринесете за чистия въздух. При нас такава алтертатива няма.
40
4
 
5
 
! Отговори
Де Гол преди 8 години
До 41 Има общо защото после Бойко ще ти реже лентите. Разбра ли? Създавай кризи и ги управлявай, има и такава книга , Бойко сигурно е чел.
39
8
 
15
 
! Отговори
666 преди 8 години
До anonimous82Капацитета са софиянци е ок. Селяните са в повече :)
38
2
 
7
 
! Отговори
666 преди 8 години
Пак се модерира според личните интересни, а не според правилата! ;) Ама нищо. И пак да го изтриете те хората си ви знаят, че сте неграмотни :)
37
17
 
8
 
! Отговори
anonimous82 преди 8 години
Скапан град,без никаква инфраструктура,като не можете да бадете столица и нямате капацитета е така!
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаше ли съвсем скоро ремонт на същите участъци на Цариградско море?! :)...или не са Му стигнали парите, за да плати полета до Разград? :D
35
6
 
7
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Чак пък "ад". Не попрекалявате ли малко. С какво помогна точно този ваш експеримент, освен че генерирахте излишен трафик и вредни газове? "You are not stuck in traffic. You are traffic."
34
6
 
4
 
! Отговори
утре.бг преди 8 години
До Де ГолКакво общо има Орешарски с какъвто и да е ремонт в София? Ти акъл имаш ли? Орешарски ли беше кмет? Бойко ли е сега кмет? ...айде да мислим малко!
33
10
 
39
 
! Отговори
чесъна преди 8 години
Европейците се возят в метрото и градски транспорт. Не във купени на старо от Германия, мерцедеси и бмвета.
32
7
 
38
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Така е. Точно по същото време - 7:40 се качвах в метрото в Младост 4. В 8:00 бях на станция Сердика. Другите нека се бутат по 1час из задръстванията, но нали трябв да сме гъзари, с кола, пък макар и 12-годишна.
31
7
 
5
 
! Отговори
чесъна преди 8 години
така е в скапаната ви противна столица,дерзайте "европейци"!
30
9
 
9
 
! Отговори
Де Гол преди 8 години
А такааа, а миналата година когато Орешарски правеше моста на Горубляне имашели зардъствания Нееее , защото трябва и акъл. Така се прави за да се отчита по голяма дейност за да разберат хората че Бойко паботи.
29
11
 
14
 
! Отговори
vse edno преди 8 години
българинът до тоалетна ходи с автомобил....*** народ!