В скута на Ердоган – момичето хроникьор от Алепо

Турският президент се срещна с Бана ал Абед и семейството й
21 дек 2016 20:12,
93

Снимка: Twitter, Recep Tayyip Erdogan

Сирийското момиченце Бана ал Абед, станало известно с разказите си в Twitter за ужасите на войната в Алепо, и неговото семейство бяха приети днес от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Нашето момиченце от Алепо Бана и неговото семейство ни зарадваха с посещение в президентския дворец", написа Ердоган в профила си в Twitter, като помести и снимки от срещата с момиченцето.

Още по темата

"Турция винаги ще стои до сирийските си братя, добави турският президент в коментар в Twitter", цитиран от БТА.

Седемгодишната Бана ал Абед бе евакуирана миналата седмица от Алепо благодарение на споразумение за примирие, договорено под егидата на Анкара и Москва. Сирийският режим с подкрепата на Русия е на път напълно да възстанови контрола си над Алепо.

От септември Бана с помощта на майка си разказваха в акаунта си в Twitter за тежкото ежедневие на сирийците в обсадената от правителствените сили бунтовническа част на Алепо. Те описваха бомбардировките, извършени от силите на режима. Акаунтът на детето в Twitter има 352 000 последователи.

"Много съм щастлива да се срещна с Ердоган", написа в днес в Twitter Бана.

Турция е приела близо 2,7 милиона сирийски бежанци, но даде да се разбере, че отсега нататък предпочита да оказва помощ на бежанците от сиирйската страна на границата.

Анкара подкрепя бунтовниците, които се опитват да свалят от власт сирийския президент Башар Асад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Бащата на Бана е доказан джихадист. Има публикувани снимки с оръжие в ръка и знамето на ДАЕШ. Линк: https://rasthaber/halepin-kara-propagandasi-bananin-babasi-terorist-mi-foto/
49
2
 
9
 
! Отговори
Пропаганда преди 7 години
Този ислямизиран лидер, не твърдеше ли, че жените трябва да стоят само в кухнята, да раждат по 5 деца и да е робиня на мъжа?Тази снимка си е чиста комунистическа пропаганда и манипулация
48
2
 
9
 
! Отговори
До Мохамед преди 7 години
Мохамед може да ми бара доматите само. Средновековен тиквенко
47
3
 
13
 
! Отговори
Щирлиц Иванов преди 7 години
Аз лично не бих се снимал с Ердоган или Борисов ! Аз и семейството ми смятаме че и двамата са позор за човечеството .
46
3
 
18
 
! Отговори
Трезвия преди 7 години
Айде стига с тези глупости за Алепо вече. Преди около седмица независимата канадска журналиста *** Барли даде 20 минутна конфернеция пред ООН в която директно каза: всичко което чувате и четете по корпоративните медии е ЛЪЖА. Интересно защо за това интервю изобщо не се чу у нас? Това е линка към цялтото интервю!
45
6
 
11
 
! Отговори
кукловодът преди 7 години
Турция умира . Почти 90% съм сигурен че до 10 години Турция ще бъде прикроена . Планът на Великите сили е от Турция да произлезат 5 държави . Това е цената да си приятел с Англия и след това да не проумееш , че е добре да внимаваш в картинката . Ататюрк много пъти го е казвал , но Ердуган не го послуша и сега ще си плати . Мечтаеше за нова османска империя , но не си нпарви сметката добре . Сега се мъчи да спаси това разпадане и поне да се оттърве само с разпад на 3 .
44
1
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
от друга страна, това се случва само 24 часа след като в съседна страна арестуваха некви за фалшиви репортажи от сирия, включително и с ранени деца ...слочаеност?
43
2
 
17
 
! Отговори
иллко преди 7 години
егати гадната "нация"?! (***), егати кривите догми, егати болните мозъци, егати средновековното мислене...
42
5
 
13
 
! Отговори
eddim преди 7 години
Да е живо и здраво това дете. Пожелавам му да осъществи мечтите си и на първо място да тръгне на училище и да се научи да чете и пише наистина.
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сатрапи-диктатори обичат да се снимат с малки деца! Сега да подари тези снимки на семействата на убитите турски войници в Сирия!
40
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама колко му личи че се преструва не е истинавсе едно гледам хитлер да прегръща еврейче
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блазе ви братя българи, че мaлoyмиeто ви е ударило абсюлутната нула по Келвин! Иначе щяхте да проумеете колко сте мaлoyмни и да си спретнете по няколко харакирита, преди да се обесите и след като се гръмнете с гаубица в кухата си лейка! Какво безцелно разхищение на органичен материал си, българино, чак не е за вярване!!
38
3
 
11
 
! Отговори
Moi преди 7 години
До 42. Подобаващо?! Какво толкова мръсно и неприлично виждат разни извратеняци в женските коси. Майка Тереза е спорна личност, монахиня безполова, коята не се посвени да се лекува в най-модерни.условия, докато "лекуваше" в мизерия и молитви. Голям пример, истинска жена. Страхувам се от силно религиозни хора, незявисимо от религията. Интересното е, че все у жената има нищо неприлично, което трябва да се скрие. Кой ви е раждал, момчета?
37
2
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 42, Навремето Хитлер и Сталин са имали взаимоизключващи се интереси докато са подписвали договора Мол'отов-Рибентроп. И публиката не е разбирала. И сега е така
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:39 Всяка една жена, която иска да бъде вярваща се облича подобаващо,майка Тереза също беше със покривало,което скриваше косите и,а за православните монахини е същото,но ти явно си Атеист та няма значение за теб.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и Турция имат взаимноизключващи се интереси в Сирия. Цялата тази работа е много странна...
34
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кога ще се каже истината? Ердоган освен ислямист е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ, който се изплю над паметта и заветите на Великия АТАТЮРК!! Знаете ли какво е казал Ататюрк за исляма? Че е вонящ и разлагащ се труп, който унищожава всичко около себе си! Лъжепророка Мухамед е един доказан педофил и козе..бец! Като тоя на снимката, който разреши дъртите турци да се женят с малолетни! Вижте пингвина на снимката - неговата съпруга - не смее да гъкне! Варварска му работа! Турците да следват заветите на АТАТЮРК!
33
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какви са тия забрадени ромски космонавти до него и какво крият под шамиите- бради или бомби?
32
3
 
20
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
за първи път, гнусните Уол Стреет-ски еврей-лихвари, използваха дете в идеологическата война 1983 - Самата Смит 11 годишна по това време Брежнев я покани да пракара лятото в пионерския лагер "Артек"Като се върна в САЩ тя започна да разказва че никога в йивота си не е била на по-хубаво място и никога не е била по-щастлива !1985 беше убита !!! Така и запишиха устата лихварите това ислямско животно - майка и - сигирно дори не се сеща на какво подлага детето си !
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Plana na OBAMA banana beshe da sazdade kyurdska darjava v regiona ,no mu trqbvashe izlaz na bqlo more ,Erdogan razbra za planovete im i vleze v SIRIA i gi zatapi ve4e turcite nqma koy da gi izkara ot zemite na dedite si i samite siriyci iskat turcite da sa tam ,e bez shiitskoto malcinstvo na Asad