Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите

Тя се водела в цяла Източна Европа чрез агентура и НПО-та
21 фев 2020 18:00, Елка Василева
420
Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите
Сергей Наришкин. Снимка: архив, БГНЕС

Спецслужбите на САЩ са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, като неин епицентър е България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Русия Сергей Иванов пред ТАСС.

„Съгласно получената информация спецслужбите на САЩ са разгърнали мащабна кампания за компрометиране в страните от Източна Европа на политически и обществени дейци, обявяващи се за развитие на добросъседските отношения с Русия. За тази цел се мобилизират агентурата и неправителствени организации, финансирани от официалните ведомства на САЩ“, каза Иванов.

Още по темата
„Епицентър на тази кампания на Балканите стана България, където редовно се инсценират „шпионски“ скандали с последващо необосновано изгонване от страната на руски дипломати“, подчерта той.

Като пример за акция от подобен род Иванов посочи разпространението на фалшивата информация, че главната тема на разговора на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин с шейх Мухамед бен Рашид ал Мактум на 10 февруари е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков, който е бил задържан в Обединените арабски емирства по искане на България по обвинение във финансови престъпления. „В резултат на проведеното от нас разследване е установено, че първоизточник на тези „сензационни“ сведения е представител на спецслужбите на България в една от страните от региона, контролиран и поощряван от американците, които направляват неговата работа срещу руските интереси“, съобщи Иванов.

Той подчерта, че „фалшифицирането на информацията за съдържанието на срещата на шейм Мактум и директора на СВР е имало също така за цел да усложни междудържавните отношения между нашите страни и сътрудничеството на спецслужбите на ОАЕ и Русия“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
1
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До Интересно,Да само изборите на които печелехте с 99.9 процента бяха честни и докато не се върне това положение всички избори са манипулирани......
362
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм съгласен че рускините не са домакини. Познавам една, никой не може да я бие на пържени яйца. Тя друго и не готви де.
361
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФЕН НА РУСИЯНикой не казва, че всичко е чудесно бе ***!Казваме, че живеем в едни по-хубави времена свободни от руско робство.
360
3
 
3
 
! Отговори
малко са преди 4 години
След някоя и друга година по естествен път русофилите ще изчезнат!
359
4
 
4
 
! Отговори
ФЕН НА РУСИЯ преди 4 години
ЗАГЛАВИЕТО КАЗВА ВСИЧКО. ПО ЯСНО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. ИСТИНАТА БОЛИ ЗА ОБЛЪЧЕНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ С НОВИНИ ОТ СОРТА, ЧЕ ЖИВЕЯТ В ЕДНИ ПО ХУБАВИ ВРЕМЕНА И ВСИЧКО Е ЧУДЕСНО.
358
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусофилКъм всички бълващи злъч и омраза към Русия ще задам въпроса: Ако Русия не ни беше дарила свободата щеше ли да я има днешната Българска държава?Никаква свобода не ни е дарила Просия!Просия полудява от яд и злоба когато се извършва Съединението.Насъсква сръбския крал Милан да ни нападне и изтегля генералите си от войската ни за да няма кой да я ръководи.След разгрома на сърбите Просия къса дипломатически отношения с Царство България.ФАКТ, ФАКТ и ФАКТ!
357
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е дупка свърталище на руски ***
356
3
 
6
 
! Отговори
бе глей си . . . преди 4 години
Тези като пръскат антибългарска пропаганда последните двеста години в България, сега взели да се гневят че народа се пробужда.
355
8
 
6
 
! Отговори
Тракиец преди 4 години
И пак няма да повярват облъчените да мразят Русия.
354
11
 
13
 
! Отговори
винаги истината преди 4 години
От ЩАТИТЕ НИЩО ДОБРО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ . ДАДОХА НИ ЦАРЕВИЦА , КОЯТО И КОНЕТЕ НЕ ИСКСХА ДА Я ЯДАТ , ЗАРАД ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗАГИНАХА 7 ВОЙНИЧЕТА . ДАДОХМЕ ИМ БЕЗ ПАРИ ВОЕННИ БАЗИ ЗА ПОЛЗВАНЕ ,ПЛАТИХМЕ 2 МИЛИАРДА ДОЛАРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА САМОЛЕТ , КОЙТО СКЕД 2 ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕ ДЕМОДЕ . ПЪЛНИ ВАСАЛИ И *** СМЕ !!????
353
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нормално Серго - вие посягате на нас без да ни жалите, ние ще ви отвръщаме и няма да ви жалим!
352
6
 
10
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
"Пенсионерка към путин 170$ може ли да се живее?"А в България пенсионерите с повече ли живеят?Относно минималната работна заплата в Русия- абсурдно ниска е, съгласен съм!
351
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерка към путин 170$ може ли да се живее? Парите ги налях в ракети и самолети и в крим и в моста на крим .запада е виновен с тези санкции
350
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По хубаво Американска ,отколкото руска...Ние руснаците ги виждаме какво направиха...,само раздор,корупция,престъпност и беднота..,стига...USA you are welcome....43189
349
6
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До демографска криза,Нещо доста бъркаш сметките- за 30 години населението на Русия е намаляло с около 3-4 млн.д. При условие, че намалява с 800 000души годишно, то би трябвало да е намаляло с 24милиона.
348
12
 
13
 
! Отговори
Лавочкин преди 4 години
Развитите държави разработват хибридни автомобили, руснаците хибридни войни. Кой какво може.
347
5
 
4
 
! Отговори
Руснаците преди 4 години
чак сега разбраха, че ни тресат от 30 години
346
9
 
11
 
! Отговори
русофили преди 4 години
Драги русофили,Подкрепата ви за русия ще е лицемерна докато не си вземете рускиня за жена.Рускините лесно връзват на българи - тук климатът е по-хубав от руският , рускините харесват българите , езикът близък и т.н. Добри домакини са и защитават традиционните православни ценности. Освен това са и руси и хубави.Има по около 5000 брака на българи с рускини годишно - така ,че ако не успеете и с рускиня значи сте толкова некадърни ,че никоя жена не би ви погледнала.
345
11
 
9
 
! Отговори
Демографска криза ?! преди 4 години
Всяка година населението на Русия намалява с 800 000 души ........
344
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 353Щом сме близки по език колко добре можеш да четеш, пишеш и говориш на Руски и колко на Английски?