Полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус, не бе приет в Москва

Авиокомпанията е била принудена да отмени днешния полет
27 май 2021 17:37, Петя Славова
102
Полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус, не бе приет в Москва
Снимка: БГНЕС

Руската страна не даде разрешение на австрийската авиокомпания Austrian Airlines за пристигането на нейния полет от Виена до Москва в четвъртък по алтернативен маршрут, който не премина през въздушното пространство на Беларус.

Още по темата

Това съобщи пред ТАСС представител на този австрийски въздушен превозвач, предава БГНЕС.

"Austrian Airlines спря полети над въздушното пространство на Беларус до допълнително известие въз основа на препоръка от Агенцията за авиационна безопасност на ЕС (EASA). Поради тази причина е необходимо също така да се коригира маршрутът на полета от Виена до Москва.

Промяната в маршрута на полета трябва да бъдат одобрени от властите. Руските власти не ни дадоха такова разрешение. В резултат Austrian Airlines беше принудена да отмени днешния полет от Виена до Москва ", заяви Austrian Airlines в отговор на искане за коментар относно анулирането полета от Виена до Москва в четвъртък сутринта.

На 25 май Austrian Airlines заяви пред ТАСС, че въздушният превозвач е решил да спре полетите през въздушното пространство на Беларус и ще лети покрай него във връзка с решението, взето в ЕС поради инцидента с принудителното кацане на 23 май в Минск на самолет на ирландската компания Ryanair. Поради това полетът от Виена до Москва, планиран за 27 май, не трябваше да лети над Беларус.

На 26 май австрийското министерство на транспорта заяви пред ТАСС, че EASA издава информационен бюлетин за сигурност, в който европейските авиокомпании са посъветвани да избягват въздушното пространство на Беларус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
15
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Забравяш за членството на България в ЕС и НАТО. как си представяш да стане такова обединяване с Русия? Когато провеждаш някаква тенденция, е необходимода се съобразяваш с повече неща.
63
14
 
17
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Руското джудже се е самозабравило. Не знам какво се постига като прецакваш собствения си народ. Интересно е, че ЕС въвежда санкции, няма да изнасяме към Русия. Путин какво прави забранява вноса от ЕС. Най-интересно е, че те като народ се кефят, защото си мислят, че на някой му пука и ги смята за фактор. Жалка работа са.
62
8
 
13
 
! Отговори
Гражданство преди 2 години
Хайде Полша няма ли да им даде гражданство на двамата похитени журналисти, тогава посолството ще има право да се среща с тях, дано и други държави да им дадат гражданство така ще стане ясно дали са били измъчвани! Реално тогава Беларус според международното право няма право да им откаже среща с представителите на държавата чиито граждани са!
61
11
 
11
 
! Отговори
стар пожарникар преди 2 години
До Анонимен72 Умник, ако р00сия затвори пространството си, следва реципрочна мярка. Къде тогава ще лети р00сия?
60
16
 
12
 
! Отговори
ЯВНО преди 2 години
ЯВНО ПУТИН ПРИЕМА БЕЛАРУС КАТО НЕРАЗРИВНА ЧАСТ ОТ РУСИЯ!!! КРИМ 2. СКОРО И БЪЛГАРИЯ = КРИМ З. СПЕТЕ, СПЕТЕ...
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСъщото се отнася и за Русия ако ЕС и САЩ си затворят въздушното пространство! Но пак казвам да не приема само полети преминали над Беларус, останалите никой не ги спира: реално в момента Русия прави същото приема полетите които по план не преминават през Беларус и спира тези които е трябвало да минат през Беларус!
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
69... а ти знаеш ли какво ще се случи ако Русия затвори изцяло втздъшното си пространство за ЕУ? Луфтханза ще обикаля по екватора до Япония. За Англия ще им е по лесно през северния полюс да стигнат до Токио. Айде стига глупости. Всико е политика и то за пред публиката. А отзад си редят нещатата както им е удобно.
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИДЕАЛНО. Значи Путин им спира полетите и на руснаците така. ХАХАХАХАХАХА
56
19
 
8
 
! Отговори
Вовка преди 2 години
Путин си търси белята. Пак ще му дърпат ушите.
55
8
 
21
 
! Отговори
Ответни мерки преди 2 години
Сега трябва ЕС да спре да приема самолети минали през въздушното пространство на Беларус, така и Русия ще е принудена да заобикаля Беларус! Реално Русия не може да спре другите полети които са по план, тъй като същото ще последва и за Русия!
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия да лети на запад. Колумб откри западния път за Индия.
53
18
 
19
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Русия е незаобиколим фактор !*** от ес ще си ядат вратовръзките от кашата която сами си надробиха!
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67Отново лъжеш и не си наясно. Газовият хъб Балкан е финансиран от ЕС. Южен поток изобщо не е рентсбилен за България. Обясниха го 100 пъти аманто си дядкаа купнеещ за соца. ЮП трябва да се финансира от България и ще се избие за 20г. Отделно по него време искаха да се подписва цена с десетилетия напред. Щяха да ти вържат ръцете и да ги извиват после , както правят с Украйна. Клоун
51
8
 
23
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
Ами като си купувате, защо ревете, че руската газ ви е скупа, купувайте си от другаде, от александрополис, от константинополис и от какъвто си искате пополис, защо ревете че риската газ ви е скъпа.
50
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61Ами купуваме си ,ако не си разбрал. Сащ от 2г носят газ на терминала в александрополис и от там до нас. Азерите също отделиха газ за нас . С времето тези количества, ще се увеличават . Ако имаме нормално правителство ,а не копейкаджии
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са слагачи. България дори не направи и най-малкия опит да се договорят с режима в Брюксел и да поискат примерно договор за безвъзмездна годишна субсидия от ЕС от 300-400 милион евро годишно докато потече евтината алтернативна американска газ, не! спряха Южен Поток ей така за нищо - дълбоко наведени
48
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61Ами купуваме си ,ако не си разбрал. Сащ от 2г носят газ на терминала в александрополис имот там до нас. Азерите също отделиха газ за нас . С времето тези количества, ще се увеличават . Ако имаме нормално правителство ,а не копейкаджии
47
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия от нова година точи евтина руска газ от тръбата на Турски поток през България.
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел: Искаме бързо завършване на Северен поток 2. Американските санкции не ни интересуват. Меркел поясни, че германските власти ще подкрепят изграждането на СП-2, без да обръщат внимание на санкциите от САЩ. Според информацията, предоставена от Министерството на икономиката на страната, Германия изпитва остра нужда от газ. Собственото производство намалява на фона на нарастващото търсене.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа е с празни газохранилища, газта поскъпва.