От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша

Руски военен експерт: Полша иска да се възползва от ситуацията и да си върне земи
28 мар 2022 15:16, Елка Василева
431
От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската система за управление на войските е напълно унищожена в хода на „специалната военна операция за обезпечаване на сигурността на мирните жители на Луганската и на Донецката народна република“ /както в Русия наричат войната в Украйна/, а поставената от руския лидер Владимир Путин задача за демилитаризация на Украйна е почти приключила. Това заяви руският полковник от запаса Анатолий Матвейчук, бивш служител на частите със специално предназначение.

Още по темата
Военният експерт описа в интервю за изданието URA.RU финала на „спецоперацията“ в Украйна. По думите му окончателната точка за армията на Русия щяла да бъде ликвидацията на групировките на националистите в западните региони на страната, а след това руските войници трябвало да стигнат до границата с Полша, убеден е анализаторът.

Руският о.з. полковник подчерта, че Варшава има исторически претенции към Москва и според анализатора днес Полша била готова да се възползва от ситуацията, за да си върне земите, изгубени след 1939 г. Предложението на полските власти към ръководството на САЩ и НАТО за изпращане на миротворци показвало полското желание за присвояване на територията на Западна Украйна.

Руският експерт казва, че Варшава е насочена днес към Лвовска област на Украйна и по думите му, след като Русия стигне до линията на съприкосновение с Полша, тя трябвало да оборудва укрепени гранични пунктове.

Според Матвейчук армията на Русия вече е нанесла значителни щети на военнопромишления комплекс на Украйна, практически били унищожени Военновъздушните сили и Военноморските сили, а Противовъздушната отбрана не можела да оказва системно противодействие. Частична боеспособност били съхранили само бронетанковите войски на Украйна.

Матвейчук смята, че поради унищожаването на военнопромишления комплекс украинските войски вече не могат нито да произвеждат, нито да ремонтират бойната техника. В момента украинската армия можела да обезпечава единствено полеви ремонт на бронемашините, но след изчерпването на ресурсите останалата техника също ще престане да действа, смята руският експерт, цитиран от utro.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
5
 
6
 
! Отговори
Слон Пасе преди 2 години
Ай, ай, ай...предатель Матвейчук. ***, тая Лада не е за снимката, моя Трабант трябва да е там. Пpъдливия Ханс му е конкурент, не Лада 2107.
243
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До280,Прав си но си объркал посоката.Както се казва бавно но славно.Ако не знаеш от изток на запад има 1980кл.от граница до границата на Украйна.Ако някои те бие по каката за колко месеца, години ще изминеш това разстояние?Помисли преди да пишеш глупости . Това не е разходка в парка
242
23
 
27
 
! Отговори
изпърдяна армия преди 2 години
С темпото една крачка напред две назад руската армия по бързо ще стигне до Урал отколкото до Полша.
241
0
 
5
 
! Отговори
Лайка преди 2 години
До АнонименИмат имного водка! Мнооого!
240
11
 
48
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Ами след като Полша ще си иска териториите, Унгария също, Румъния чрез Молдова, ами че и ние българите да си искаме териториите, дето последно ги дадоха на Румъния и Гърция през 1921 г.. Мисля, че е честна подялбата.
239
18
 
12
 
! Отговори
ЮРИЙ ГИММЕЛФАРБ преди 2 години
ЗАЩО БЕ ЮРИЙ? РУСКИ АНАЛИЗАТОР И ИСТОРИК: АРМИЯ НИ НИКОГА НЕ Е УМЕЕЛА ДА ВОЮВА?
238
22
 
41
 
! Отговори
Да дойдат танковете преди 2 години
Май пак ще ни освобождават братушките . И нов бай Тошо ще властва . И народен съд първо ще има с Белене май. И пак после някой десети ноември и нови десиденти .
237
9
 
35
 
! Отговори
факт преди 2 години
Русия преди няколко години бе произвела процесор за компютър "Елбрус".Има и клип за него.На него ясно и точно пише-"Made in Taiwan".
236
1
 
13
 
! Отговори
до 265 преди 2 години
След месец сух режим колко гориво мислиш,че е останало в тези ракети?Коя докъде стигне-дотам.
235
6
 
2
 
! Отговори
ром до 269 преди 2 години
Епа он нема часовник.Сигурен съм.А и да имаше я да съм го свил.Он ка дреме-нема шанс да остане негов.Сигурно и затова нема!
234
17
 
15
 
! Отговори
до 264 преди 2 години
Ако ме пратят в Украйна ставам само за диверсант.Аз съм стар и вече несъм в кондиция,но говоря руски.Навремето 11 години се учеше.Значи ще си взема всичката ракия дето я имам-60 градусова е и познайте какво ще се случи с руснаците!Така старшината ни открадна антена от руска радиостанция Р137.Значи трябва ми някаква баничарка и мобилен телефон Напивам руснаците и после украинците им прибират техниката.Ама тия украинци явно нямат ракия-не знам зщо не го правят.
233
10
 
6
 
! Отговори
Муса преди 2 години
Часовника на Бай-Дън наверно е Руски.
232
8
 
25
 
! Отговори
зелентролХъл гьзник преди 2 години
Абе аз за България ще питам. Защо ни умъкнаха в НАТО по бели *** демилитаризирани и денацифицирани и стерилизирани по пасишки. Ъ? Ко ги беше страх толкова от нас? Нали съюзници ставаме. Сватба дигнахме.
231
5
 
8
 
! Отговори
до 245 преди 2 години
Да,руските майстори вярно много тачат немската техника.По тях можеш да се ориентираш кое колко удобно и качествено е.И да си купиш каквото можеш.Но трябва да знаеш,че западняците са доста по напред.И също са откровени хора.Ако знаеш английски можеш да четеш отзиви от потребители за всякакви инструменти.Днес има и много добър превод от немски на английски,та и това много помага.И отзивите от западни потребители са много повече.Това го използвам повече от 10 години.
230
14
 
27
 
! Отговори
Полша преди 2 години
и поляците пак ще ядат шамарите..............забравиха времето, когато бяха разделени м/у Велика Русия и Велика Германия!!!!
229
20
 
18
 
! Отговори
Путинофилчо преди 2 години
До259Ракетите им поразяват мах60%от целите другите падат там някъде На ,Миг29радара прихваща на35км стреля на 20км ,,Радара на Ф160прехваща на 120клм стреля от60клм.,Помислете какво става с Миг, 29.?в Сирия така турскиФ16 свали Миг29.преди В спалнята на Кадафи пуснаха САЩ преди 30,г.през прозореца.Това е технология другарю ТубаБензинова 259
228
12
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 2 години
Пращайте българската армия в Украйна , да я видим каква е ?И всичко живо запас
227
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия май никога не и е вървяло с управниците.През 1867 царят продава Аляска на САЩ.После ВОСР.При Ленин-глад и мизерия.При Сталин-терор,глад,мизерия и война.След това-студена война-всичките пари дето ги има отиват за оръжия.И пак мизерия.Имат заводи само за оръжия.Страна дето за жителите си не е произвела един телевизор,автомобил,свестен часовник дори-ето това е Русия.На Путин дори часовникът му не е руски-швейцарски е!
226
30
 
27
 
! Отговори
Оз редник преди 2 години
Чета този Оз Полковник и се чудя колко неграмотни Руски висши военни има Да воината ще приключи с поражение за Русия.Но много по страшното за Путинова Русия ще бъде след това отрязана от света без технологии блокирани банки без модерни стоки и части Те ще фалират и тежко на обикновените Руснаци Комунизма ще им се види цвете..Обратно Украйна ще получи план за възстановяване като ,,Маршал,,за Германия и ще процъвти от развалините и вход в Евросъюза като модерна държава,Руснак ще е лоша дума
225
20
 
28
 
! Отговори
до 256 преди 2 години
Русия е с голяма територия.Швейцария е 4 пъти по малка от България.Всеки един руснак би си мечтал да живее в Швейцария.А едва ли ще се намери и един швейцарец да иска да живее в Русия.Направо се обзалагам,че няма нито един такъв.