Google Maps вече няма да крие руските стратегическите обекти

Това включва площадки за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети
19 апр 2022 08:55, Нели Христова
86
Google Maps вече няма да крие руските стратегическите обекти
Снимка: БГНЕС

Google Maps направи стратегическите обекти на Русия видими за потребителите, разкривайки подробности за военната инфраструктура на страната.

Търсенето в Google Maps показа недостъпни досега изображения на военни бази, площадки за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети, военноморски съоръжения и ключови командни пунктове в цяла Русия, съобщи сайтът „The Moscow Times”.

"Сега всеки може да види [руската военна инфраструктура] с разделителна способност от около 0,5 метра на пиксел", написаха украинските въоръжени сили в Twitter.

Някои от изображенията включват самолетоносача "Адмирал Кузнецов", склад за ядрени оръжия край Мурманск, подводници на полуостров Камчатка в Далечния изток и военновъздушна база в западния град Курск - само на 150 км от руско-украинската граница.

Този ход идва на фона на обтегнатите отношения между Русия и американския технологичен гигант Google.

Google забрани рекламите за руски потребители след нахлуването на Кремъл в Украйна, а руски официални лица обвиниха YouTube - собственост на Google, в разпалване на "информационна война", след като платформата за хостинг на видеоклипове блокира руски държавни медии.

Сателитните изображения на военни съоръжения традиционно се замъгляват от Google Maps или се показват с по-ниско качество, за да се защити техният класифициран статут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
А американските ще ги показва ли ,за един приятел питам?
65
0
 
0
 
! Отговори
през 80те преди 2 години
Като бях в казармата, боядисахме няколко склада в камуфлажен стил по заповед от София, само че единият синьо-сив, друг-зелено-кафяво, като всички бяха в Балкана, насред горите и винаги са били сив бетон. Обаче тогава имаше и сняг през зимите и като натрупа, всички "секретни" обекти се виждаха от цяла Търновска околия чааак до м Април. Следващото лято боядисвахме със сива боя с валяци на дълъг прът и едно скеле
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Серж Блинд ще свали Майло
63
7
 
4
 
! Отговори
msm преди 2 години
Бензиностанция с ракети, съвременната руССка държава. Последните 30 години само помпат нефт и газ, копаят метали (Д е - б а и джуджетата му), олигарси и политици парадират с пари, лукс и имоти, а провинцията тъне в беднотия и пиянство. Станаха нагли и агресивни. Озъбена военна машина, която с нищо не допринася за развитието на днешната човешка цивилизация. Ей това ви руССията!
62
2
 
0
 
! Отговори
Кака Есмералда преди 2 години
След оттеглянето на McDonnalds и KFC, това е най-болезнената мерка срещу Путин. Остава Британия да забрани даунлоудването на Мистър Бийн по торентите и с Военно Космическите Войски на РФ е свършено.Слава Украине!
61
0
 
1
 
! Отговори
Със същото преди 2 години
До Анонимен Криеха ги от терористи по негласно споразумение на всички ядрени държави. Сега Русия може да отвърне със същото за американските и английските обекти и всики чалмалия ще може да си прави по-прицизни сметки за дивирсия.
60
7
 
8
 
! Отговори
фен преди 2 години
Така ни промиват мозъците денонощно,че постигнаха обратен ефект. Вече никой не вярва на заодналия запад ,и САЩ. Аз съм за Русия !
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да показват и американските.. Демократи ама с двоен стандарт ;))
58
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да внимават гугъл шефовете че новичока няма мирис.
57
4
 
16
 
! Отговори
Мазню преди 2 години
Абе това не е ли противозаконно
56
2
 
12
 
! Отговори
Уеф преди 2 години
Тъпо тези уж секретни обекти се знаят. Американските са отдавна въведени в ракетата Сатана и другаде тва е за успокоение на укронацистите. Даже гугъл им праща смс
55
2
 
10
 
! Отговори
Е и преди 2 години
То който трябва ги знае отдавна. Какво като бай Генчо от с. Долно Нагорнище види ракетите и съораженията??? Ще пусне една прдня по тях?!?!?! Това е по-скоро унижение за ссср 2.0. :)))
54
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роскомнадзор или каквото беше там ако иска да забрани Гугъл. Но това няма промени нищо. Путинистите ако искат да покрият цяла Русия с камуфлажни мрежи
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер, запада тъй или иначе изпрати ракети земя-земя. А уж унищожените ВВС на Украйна все още си щъкат и праскат оркоподобни, но по-грозни.
52
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле! Колко ли е важно това да виждаш петно насред океана и да знаеш кой точно руски кораб е това. Това трябва да е било от първостепенна важност за Пентагона /ха-ха/. Радвате всички русофоби с тази "новина".
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно до сега защо са ги крили?
50
7
 
9
 
! Отговори
ДаКастрирамеПаситто преди 2 години
А краварските лай На - кога ще покаже?Но то и не е необходимо да ги показва,защото където и да погледне човек по света, по миризмата ще ги познае.Лай На краварски много и навсякъде.
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-накрая си признаха ,че тези снимат като разузнаване на Пентагона, а някои си мислят,че да си прави някой виртуални разходки хаха
48
1
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Че кой ги пита?
47
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
До Анонимен...... ами като забраниш русофилите и ти и........ Няма да бъдете забранени а само депутинизирани!