Путин ще покаже "Летящия Кремъл" на парада на 9 май

От него той ще може да управлява Русия при ядрена атака
3 май 2022 19:58, Нели Христова
342
Путин ще покаже "Летящия Кремъл" на парада на 9 май
Снимка: Getty

Специалният самолет на Владимир Путин за "Деня на Страшният съд", който ще му позволи да продължи да управлява Русия по време на ядрена война, бе забелязан да лети над Москва през последните дни.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как Илюшин Ил-80 минава ниско над покрайнините на града на фона на напрежението, че президентът на Русия може да прибегне до атомно оръжие заради конфликта в Украйна.

Руските власти твърдят, че самолетът ще бъде показан на тазгодишния парад за Деня на победата в понеделник на Червения площад. В момента той участва в репетициите за парада.

Гигантският самолет от съветската епоха, който няма прозорци, освен тези на пилотската кабина, и известен като "Летящия Кремъл", досега не е виждан на честване на Деня на победата - отбелязващ поражението над Хитлер и края на Втората световна война - от 2010 година.

Повторната му поява е знак, че Путин иска да изпрати предупредително съобщение на Запада.

Самолетът ще бъде ескортиран от два МиГ-29, докато лети ниско над катедралата Свети Василий.

Демонстрирайки ядрената готовност на Русия, стратегическите ракетоносачи Ту-95МС и Ту-160 "Бял лебед" също ще бъдат част от шоуто.

Ще бъдат показани и изтребителите от пето поколение Су-57 и далечните бомбардировачи Ту-22М3.

Руското министерство на отбраната потвърди, че осем МиГ-29СМТ ще летят под формата на буквата "Z" в подкрепа на руски военнослужещи, участващи в специална военна операция в Украйна. Критиците смятат, че знакът "Z" е подобен на свастиката в нацистка Германия.

Ил-80 Maxdome е проектиран да служи като Кремъл в небето в случай на ядрена атака и може да се зарежда във въздуха. Путин ще може да управлява Русия и да издава команди на своите военни за ядрени удари от въздушния команден пункт. Голямо "кану" за сателитни комуникации седи на върха на фюзелажа му отпред, с големи антени в кърмата. В опашката на самолета има и лебедка за много нискочестотна (VLF) антена. Хоризонталните стабилизатори също имат място за повече сензори или комуникационни антени.

Самолетът има два големи електрически генераторни модула вътре в двигателите си. Прибиращата се сонда за гориво е под пилотската кабина.

Този самолет обаче трябва да бъде заменен с по-модерния Илюшин 96-400M, което ще позволи на руския лидер повече комфорт, докато контролира войските и ракетите по време на ядрена катастрофа.

Първият от новите самолети за командване и управление е в процес на изграждане, твърди източник от военно-промишления сектор, но се смята, че все още не е готов.

В един смущаващ пропуск в сигурността един от четирите съществуващи самолета беше ограбен миналата година, докато беше подложен на ремонт в руския град Таганрог на Азовско море. Около 39 броя радиооборудване бяха откраднати след отваряне на товарния люк.

Оборудването съдържало благородни метали, като злато и платина, което се разглежда като възможен мотив за кражбата. То тежи няколко килограма.

36-годишният местен таксиметров шофьор Жора Хачунц бе задържан, след като го обвиниха в кражбата, но той твърди, че е бил натопен..

Руската журналистка Божена Ринска каза: "Колко мило. Ръководството ще натисне червения бутон и ще пътува зад Урал с ******* готин самолет. А ние ще останем под радиоактивната пепел."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
284--външната тоалетна беше изписана във Брюксел. А на стената какво пишеше че не си спомням? - май беше България.
253
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ! - ВИНАГИ НАЙ ДОБРАТА. ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО ВЪВ СЪРЦАТА НА БЪЛГАРИТЕ.
252
9
 
10
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Забравих да попитам този курник с външна тоалетна ли е ? Просто е обичайно по руските географски ширини .
251
7
 
10
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Тоя прехвален самовар ще е първото нещо което ще се разлети на парчета в една бъдеща война.
250
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия станаха по зле и от северна Корея!!!
249
3
 
11
 
! Отговори
Дядо Иван преди 1 година
Ахахаха! Защо не прелети над Украйна с тази "крепост" и сам да се убеди защо прасетата нямат крила?
248
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще покаже как не доживява края на "специалната операция".
247
7
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Накрая Путин ще покаже как лети с главата надолу от кремълската кула :))))))))))))))))
246
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА СВЕТА ВИНАГИ Е НЕОБХОДИМ МИР.
245
23
 
12
 
! Отговори
Справедлив преди 1 година
За да се прекратят военните действия и се сложи край на войната, необходимо е Русия да използва единствено една " специална" бомба с цел Киев. Така Европейския съюз ще бъде озаптен, а САЩ ще бъдат принудени да се замислят за своите подстрекателства.
244
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той ще си лети в крепости,ще си седи в бункери,а руския народ ,ще трябва да мре,заради едно болнаво жуже
243
5
 
10
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
Ако остана нещо да показва хахаха
242
6
 
15
 
! Отговори
БЕЗАНАЛОГОВАЯ преди 1 година
Поредното претоплено съветско изделие, което трябвало да стресне Запада. За 30г единственият им нов самолет СУ 57 произведен в 4 куци екземпляра. Смях
241
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.....Путин ще покаже "Летящия Кремъл"....... Хе, хе, да не стане така дотогава Кремъл да литне във въздуха без да го показва Путин.
240
3
 
17
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
ще покаже ли МАСКВА .....
239
5
 
20
 
! Отговори
то убаво ама преди 1 година
Ще продължи да управлява...ама кого ?
238
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е самолет за евакуация, то е ясно, как ще лети непрекъснато, нали трабва да се презарежда всеки ден а долу като няма никой как ще стане това? А като надупчат летищата от бомбардировки как ще каца? "Атомните влакове" са по-надеждни от това чудо. Дано Путягата си е договорил къде да бяга, Куба, Венецуела, КНДР, все райски кътчета. Добре че се оттървахме от тоя кошмар преди 30 години.
237
6
 
24
 
! Отговори
redordead преди 1 година
тежка комплексарщина от страна на Путин и СССР. Хората по света правят културни събития и панаири за показване на коли или модерна техника - все неща, които се ползват от цивилното население, Путин си се кефи на тенекиите носещи смърт. Но след като народът го подкрепя, си заслужава това,което се задава - още по-голяма мизерия отсега, тотална изолация и презрение за десетки години наред от целият свят.
236
4
 
21
 
! Отговори
Мишев преди 1 година
И ако това не е върла изява на отвратителен вкус у Путин - здраве му кажи ?! Тоя не мисли изобщо за някакво благоденствие,за добруването на неговия и другите народи,а само как да сее смърт и разрушения - явно демонстрациите му през последната година на нова военна техника показват именно това ! И неговият народ го уважава заради те зи му военолюбиви стремежи-ето каква е същността на Путин : завоевател,агресор , во енолюбец ,а такъв човек само се мрази и ненавижда !!! Отявлен фашист!!!
235
3
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Ще бъде окичен с откраднатите климатици, печки и други блага на цивилизацита, чужди на руската мизерия !!!