Русия забранява износа на ориз?

Предложението е това да стане от 1 юли
27 май 2022 23:00, Александър Попов
71
Русия забранява износа на ориз?
Снимка: Pixabay

Русия обмисля предложение за временна забрана на износа на ориз от 1 юли.

В проектодокумент, изготвен от руското министерство на земеделието, който трябва да бъде одобрен от правителството, се препоръчва забрана от 1 юли до 31 декември.

Москва вече ограничи износа на слънчогледово олио, за да поддържа стабилността на вътрешния пазар.

Тя наложи също така временна забрана за износ на захар и захарна тръстика в световен мащаб и за износ на зърно за Евразийския икономически съюз.


71
Още по темата: Русияизнос на ориз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Джедай Мастър======Govneau, руснаците произвеждат захар от цвекло, това го знаят и първолачетата!
66
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващите дни ще гледате как Китай затяга примка около врата на Путин щото те му останаха единствената врата към света. Всички други го изолираха. С тази стъпка не само вреди на запада но на себе си многократно!
65
7
 
8
 
! Отговори
Забранява също преди 1 месец
Според запада Русия забранява също греенето на слънцето, въртенето на Земята и теченето на реките! :):)
64
6
 
4
 
! Отговори
Ориз? преди 1 месец
Русия откога владее търговията на ориз?
63
0
 
13
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 месец
"Добре, че ние си произвеждаме ориз. Полетата по Марица са засети. Уважавайте повече селските ни стопани" _________________________________________________ Уважавам трудовите хора, но не споделям увереността, че ще сме сити, защото видите ли произвеждаме и имаме. Ние добре помним как в началото на века, при годишен добив на пшеница 3,5 млн тона, ни се наложи да внасяме жито от Сърбия, която предната година беше избомбена. Не забравяйте за подлата роля на политиците и спекулантите.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос (57), щом ни убеждават, че РФ предизвиква световен глад, значи дебелашки ни лъжат, че Руската икономика е с размерите на Лихтенщайн.
61
13
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 1 месец
Айде не се напъвай да правиш пророчества - виж какво става в Дания и Холандия - революция в земеделието и животновъдството, напълно автоматизирани оранжерии и ферми, човек влиза там само да провери дали техниката работи добре.
60
4
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Ориза е основна храна за около 2 милиарда души ! Наистина се готви целенасочено световен глад !
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 14 век, Европа е на ръба на глада и унищожението, без ресурси, притисната от ислямски нашественици. Тогава ВГО и колонизацията на нови земи не само я спасяват, но я превръщат в най-големият световен фактор. В наши дни, без колонии и ресурси, в Европа се завръща упадъкът.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ж 48 Потърпи малко, и това твое желание ще ти се сбъдне...
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Този ли който 47 И този, и този....,така че те чака глад за в бъдеще....
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Въпрос НЕ ПОВТАРЯЙ ОПОРКИТЕ НА РУСКИТЕ ТВ- ВЯРНО Е ЧЕ СЕ ИЗРАВНИХМЕ ПО ЦЕНИ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ С ТИЯ В АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ- ВИЖ ЦЕНИ ХРАНИ 2022Г В АНГЛИЯ И KAUFLAND.de, НО В АНГЛИЯ МИН ЗАПЛАТА Е 8/9 ПАУНДА НА ЧАС, В ГЕРМАНИЯ 2000 ЕВРО МИН ЗАПЛ А У НАС 710ЛВ, А ДАЛИ ЕВРОПА ГЛАДУВА- ЕДВА ЛИ , НО ДАЛИ ГЛАДУВАТ РУСНАЦИТЕ- МНОГО ВЕРОЯТНО С МИН ЗАПЛАТА ОТ 140 ЕВРО- РОССТАТ 40% ОТ РАБОТЕЩИТЕ СА НА МИН ЗАПЛАТА. В ЕС ИНФЛАЦИЯ ОКОЛО 7/8% В БГ 14.4% - ТУК СМЕ ПЪРВЕНЦИ- ТОВА НИ ДОНЕСЕ ПРОМЯНАТА НА ПП
55
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
56- ДА ПРИПОМНЯ ЧЕ ЗАХАРНА ТРЪСТИКА СЕ ПРОИЗВЕЖДА В КУБА И В СТРАНИТЕ ОТ ТОЯ КЛИМАТИЧЕН РАЙОН, РАЗБИРАМ ОГРОМНИЯТ ТИ ЕНТУСИАЗЪМ ПОДПЛАТЕН С КОПЕЙКИ АМА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА, ВИЖ ЗАХАРНО ЦВЕКЛО ДА, ОТ НЕГО СЪЩО СЕ ПРОИЗВЕЖДА МЕЛАСА И ЗАХАР.
54
2
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Как така Русия, чиято икономика е с размерите на Лихтенщайн, предизвиква световен глад?
53
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
55 от доста отдавна. Между другото първото, което направи Русия, когато започнаха военните действия беше да напълни хамбарите и хладилните камери с храна. Имат жито и храни за 2 години за цялото си население. Няма да питам ЕС за колко месеца ще им стигне храната. Руснаците от опит знаят какво трябва да се прави в такива ситуации и това, че спират износа на ориз е доста притеснително. Индикатор е че са готови на дълга и продължителна война. Не мисля обаче че ЕС е готов. Гадно за нас.
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТ КОГА РУСИЯ ИЗНАСЯ ЗАХАР И ЗАХАРНА ТРЪСТИКА
51
3
 
26
 
! Отговори
Калитко преди 1 месец
За незнаещите: До 1780 година е било забранена консумацията на ориз от българите.оризът добиван по поречието на р.марица е бил предазначен са Отоманската войска.За нарушаване на закона е имало много тежки наказания,непоносими за човек наказания.Оризът не е толкова претенциозен за съхранение и е по калоричен от житото.Русия се готви за дълга обсада.А предприетите мерки са напълно основателни.Изглежда че това е само началото на стягането на колана.Русия командва парада в момента.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един удар върху износа на храни. Т.е. още един удар върху ЕС, която едва произвежда. Добре, че ние си произвеждаме ориз. Полетата по Марица са засети. Уважавайте повече селските ни стопани. Както е тръгнало, скоро селяните производители на храна ще са бъдещите работодатели и богати хора.
49
0
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До Hoho_BohoСамо не разбрах -защо тях да ги чака глад ,а не нас
48
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахаааааа, отдавна съм ви казал тук: ако имат повече гречка ще изкарат зимата :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))