Путин призовал руските олигарси да стягат частни армии?

Според Грозев иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври
12 сеп 2022 10:13, Йоана Цонева
110
Путин призовал руските олигарси да стягат частни армии?
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин нарежда на държавни корпорации и олигарси да създадат частни военни армии, за да ескалира въоръжената агресия срещу Украйна и да започне "нова фаза" на войната. Това твърди разследващият журналист Христо Грозев, съобщи "УНИАН".

Според него Путин иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври.

Още по темата
"Той казва, че всички неуспехи се дължат на корупцията и некомпетентността в армията ("наемниците са били измамени със заплатите си"). Но отново много оптимистично, казва, че всяка държавна корпорация и олигарх са инструктирани да създадат свои собствени частни военни компании (ЧВК) за "нова фаза през октомври", написа Грозев в "Туитър".

През последните 5-6 дни ситуацията на фронта в Украйна рязко се промени. ВСУ успя да осъществи мощен пробив в Харковска област, където бяха освободени десетки градове и села, а руските войски или бяха разбити, или избягаха. Забелязва се и отстъпление на руски части и служители в окупационната администрация от Луганска област, където украинската армия също напредва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пyтлeppacтията е по-опасна болест от ши'зофренията...
63
3
 
15
 
! Отговори
Мен преди 1 година
И защо ме изтрихте. Да не сте от русуфилите?
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде избяга Малинов с медала от Путин? Той обеща победа на всяка цена. Крие се от украинските спецслужби.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олигарсите с частни армии ще вземат властта в Кремъл. Двуметровите ОМОН-овци ще избягат като момиченца.
60
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достатъчно ми е, че"Украйна си е върнала ДЕСЕТКИ градове"! Два града напуснати от опълченците на ДНР. След като ЕС под диктовката на САЩ поставиха изисквания към Украйна, ако не се лъжа в 8 точки при кандидатсването й за асоциирене. Едната бе да бъде освободена ТЕЖКО болната Тимошенко, осъдена за корупция. Иначе от нас искат да има осъдени висши ръководители за корупция. Като направиха преврата,Тимошенко излезе от затвора и й мина.О, чудо! И веднага поиска създаването на паравоенни формирования!
59
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата грешка нс Путин и всеки друг в руската история - Сбогом Русия! Това, което американците нр успяха, сам Путин ще направи! Голем и *** народ са, ей!
58
20
 
8
 
! Отговори
Руско зомби преди 1 година
Готов съм да дам живота си за моя господар, другаря Путин!
57
3
 
7
 
! Отговори
Рано преди 1 година
Е либе за китка.За сега конфликтът прилича на леко побутване с изпъчени гърди. А като потрябва и се включат сателитите от Космоса...малии...
56
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Били задължили руските войници да носят слънчогледово семе по джобовете, та като ги убият да пораснат слънчогледи и Русия ще приспадне това от репарациите...
55
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заключение: Специалната война спря временно поради липса на войници. Ами сега?
54
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този измислен "журналист" христо грозев през март каза, че Путин е тежко болен и ще умре до дни. Толкоз за "твърденията" на слугинчето на МИ6.
53
3
 
22
 
! Отговори
Star преди 1 година
Гледам някои от българите искат да бъдат заплашени по отношение на птаравата си в Европа.Или са готови да пристанат на руския Цар като платени шантонерки.Отново.
52
8
 
25
 
! Отговори
Star преди 1 година
Че те руските олигарси си имат частни армии.Въпросът е,дали тези армии ще защитатават Кремъл,или само този който им плаща.Щом ГРУ стигна до там че да мобилизира еничарите сираци от домовете,работата е на оцеляване. Всеки момент може да стане преврат във Русия.Сателитите и са във очакване.От цялата далавера,България ще има отново газ и нефт на корем.Без никой да ни заплашва за каквото и да е било.
51
11
 
31
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Руският Адолф стигна дъното. Нека правят частни армии. От октомври влиза в действие програмата Ленд Лизи и много по-мощни далекобойни оръжия. Тогава хиляди руснаци от новите войски ще наторят полетата на Донецк,Луганск и Крим. СЛАВА НА НЕПОБЕДИМАТА УКРАЙНА.
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това не е ли страхотна новина за нашите русофили да се претекат на помощ. Хем ще искарат и някой лев?? Това трябва да е страхотна новина всички на фронта.
49
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест рассия абдикира като държава и кара частни милиции да окупират чужди държави?! Тея бетер бандити от колумбийските или мексиканските картели ще се окажат.
48
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо си мисля, че тези частни армии ще пазят руското ръководство от народната "любов" при евентуален провал на армията в Украйна.
47
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще пращат призовки на Копейкин и Бялата Златка.
46
2
 
15
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 година
Частна космическа агенция, частна армия ... това е най-лесният начина да избегнеш контрол от данъкоплатеца и избирателя. Когато е държавно всеки има право да пита, а в частното ти казват, че е фирмена тайна и те отпращат. Как може да се направи частна армия за 1 месец ? Много просто, особено ако е готова от преди да е станало дума за нея. :)
45
5
 
28
 
! Отговори
Lina преди 1 година
адолф щеше да се впечатли от владолф . Хубавото е , че ще споделят една и съща съдба.