Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт

Президентът на Украйна отправи и критики към Израел, че не помага с оръжия
25 сеп 2022 07:45, Петя Славова
231
Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт
Снимка: БГНЕС


Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив към руснаците във вечерното си обръщение, като предупреди, че Путин съзнателно "изпраща гражданите на смърт".

Говорейки на руски език, Зеленски призова силите на Москва да се предадат, като заяви: "Никой няма да узнае обстоятелствата на вашата капитулация".

Още по темата

Това се случи само няколко часа след като Русия прие закон за затягане на наказанията за доброволно предаване и дезертьорство след частичната мобилизация, предава БГНЕС.

"По-добре е да откажеш да получиш военна повинност, отколкото да умреш като военен престъпник в чужда страна."

"По-добре е да избягаш от престъпна мобилизация, отколкото да бъдеш осакатен и след това да отговаряш в съда за участие в агресивна война.

"По-добре е да се предадеш на украинската армия, отколкото да бъдеш убит.", заяви украинският президент.

Също така в интервю през френски репортери той каза, че е и "шокиран" от факта, че Израел не е предоставил на Киев противоракетни системи, които да му помогнат да противодейства на руските атаки.

Зеленски е поискал оръжията малко след началото на войната през февруари. Той е споменал израелската система " Iron Dome", която често се използва за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.

"Не знам какво се е случило с Израел. Честно казано - в шок съм, не разбирам защо не можаха да ни дадат противовъздушна отбрана", каза той.

Коментарите на Зеленски бяха по-силни от тези, които той направи през март, когато упрекна Израел за нежеланието му да изпрати оръжия. Тогава Израел не се ангажира, като заяви, че ще помогне на Украйна с каквото може.

Израел, който осъди руското нахлуване, се опасява да не обтегне връзките си с Москва, която е сила в съседна Сирия, където израелските сили често атакуват проирански милиции.

"Разбирам - те са в трудна ситуация по отношение на ситуацията със Сирия и Русия", каза Зеленски, като добави, че не отправя обвинения.

"Аз излагам фактите. Разговорите ми с израелското ръководство не са допринесли с нищо за подпомагане на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 година
"Разговорите ми с израелското ръководство не са допринесли с нищо за подпомагане на Украйна""---- Така Израел разговаря с марионетките на филантропа Сорос който е персона нон грата и там.
107
12
 
22
 
! Отговори
тя преди 1 година
Отвартителен неонацист предател на народа си !
106
7
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Прочетете изказването на доц Александър Севилов " Защо Украйна забрави собственото си минало !" и ще разберете защо се води тази война сега !
105
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "браво!" ... Дрънкаш глупости и звучиш нелепо, защото Украйна е руска територия де юре и де факто, тя не е била отделяна от Русия изобщо, самите украинци , също са руснаци!
104
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, а вие горихте хората в Одеса с Коломойски и убивахте масово украинското население с Киевската хунта, дори концлагери подобни на нацистките бяхте създали, където изтезавахте и убивахте хора, където са отвличали хора, за да бъдат ограбени ,а след това бити и захвърлени или убити и захвърлени, ръцете ви са потънали до лактите в невинна човешка кръв, кръвта дори на деца, та вие стреляхте и убивахте по жилищатата на своите собствени жители и ги лишавахте от вода, убивайки ги със снайпери!
103
3
 
7
 
! Отговори
До Сту преди 1 година
Без да съм "русофил".. Има един белег, който обединява всички родоотстъпници - те се кланят или на руснаците или на американците или на други... И истинският въпрос е не защо не ходим да живеем в Русия?! Въпросът е, след като сме свободна, независима, суверенна, демократична, евроатлантическа и т.н. държава, защо сме най-бедни, най-прocти и най-умиращи и защо не си стоим в България, а емигрираме навън!??? Това е въпроса Кънчо!!
102
10
 
11
 
! Отговори
Сту преди 1 година
Има един белег, който обединява всички русофили. И той е че нито един не отива да живее там! ахахаОтидете бе, отидете там и без това за нищо друго не ставате и тука сте в най-долната прослойка на обществото - бедни и злобни. Отидете в раша да не хабите кислорода на останалите хора.
101
8
 
14
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Информационната война е много важна за Зеленски! Неотдавна той тържествуваше, че те ще спечелел информационната си война /фактически с целия свят!/...Но наглостта му наистина минава всички граници - за руснаците, значи, смъртта била сигурна, а за украинците, които той мобилизира това явно няма никакво значение...Много грозно!. Украинският народ не е виновен, че има толкова жалък президент - те го избраха като пародия. Кой да очаква, че тази пародия ще се обърне срещу тях?!
100
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Израел е с Русия. Това решава всичко. Повече от една трета от населението на Израел са руски евреи. А те помнят какво се е случвало в Украйна през ВСВ.
99
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайнете южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
98
17
 
9
 
! Отговори
"браво!" преди 1 година
До Анонимен Украйна защитава своята собствена територия и с пълно право е обявила мобилизация,а фашиста путин е агресор и в манията да унищожи Украйна прави мобилизация.Разликата е космическа.
97
15
 
4
 
! Отговори
"браво!" преди 1 година
Не само путин-всички фашистки главатари като него са пращали собствените си сънародници на смърт,приравнили цената на човешкия живот на нула.Фашиста путин е психи а три чно болен човек за въдворяване в усмирителна риза до живот без право на замяна.
96
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хъ Русофобията е остро и тежко психично заболяване, което води до деградация на личноста. Нацистите в Украйна убиват с куршум в тила нежелаещите да се сражават за нацистката им идеология, за назидание на останалите, които под страх от куршум в тила се съгласяват да воюват. След това биват приучени към кокаина и превърнати в зомбинацита! Те умират първи на фронта, но зомби конвейра не е безкраен!
95
12
 
4
 
! Отговори
хъ преди 1 година
птн праща ит специалисти и инженери на войната, като цяло по-умните и мислещи хора, така че да останат само простите които го подкрепят. нещо като нашите русофили, хора дето нямат много акъл в главата. давайте рософили, цъкайте палчето надолууу
94
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя дрогиран масов убиец до кога ще му слушаме глупостите?
93
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друсалка,че ти обяви всеобща мобилизация още от първите дни бе?Какво по-различно от теб правят руснаците?Въобще можеш ли да мислиш?
92
1
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Зеленски , Израел има Закони - Нацистите не се въоръжават , те се Вкарват в Затвора или се унищожават на място .Няма как да вземете Оръжия от Израел . Зеленски се прави на Улав , заплашва Евреите с ответен удар .
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този намери слабото място в харков че там почти немаше рус воиска напредна малко и се хвали че побеждава а губи земите си.твоите атаки са не успешни всеки ден се съобщава че всу губи по 200 до 300 ч.осебено херсон и зопорожие
90
3
 
17
 
! Отговори
Въпрос към тениската преди 1 година
За благоденствието на коя държава го правиш това, зелена тениска?!? Коя държава ще е добре ако се сбъдне твоето желание?! Кажи ми една. Аз виждам как няма държава е Европа която да не е пред фалит, включително и стожерът...Германия. посочи една, тениска...не мълчи - говори на български , знаеш руски и български не се прави на актьор...
89
1
 
15
 
! Отговори
Путин... преди 1 година
...изптраща съзнателно, а Зеленски - несъзнатепно свои граждани на сигурна смърт....Каква разлика!