Любимецът на Путин Сергей Аксьонов създаде свой "Вагнер": Коя е групировката "Конвой"?

Засега няма конкуренция между "Конвой" и "Вагнер"
11 апр 2023 07:11, Нели Христова
332
Любимецът на Путин Сергей Аксьонов създаде свой "Вагнер": Коя е групировката "Конвой"?
Снимка: YouTube

Нова руска паравоенна групировка набира все по-голяма мощ и популярност. Милицията "Конвой" е създадена в Крим и според западното разузнаване скоро може да се превърне в основен играч във войната в Украйна.

Сергей Аксьонов е един от любимците на Владимир Путин, припомня БНТ. От 2014 година той оглавява проруската местна власт в Крим, а от края на миналата година добави към биографията си званието основател на паравоенната групировка "Конвой".

"Знаем как да постигнем целта си, знаем какво е необходимо за това. Трябва да сме заедно. Трябва да изразим единство в подкрепата си към лидера, армията и решенията, които се вземат", заяви Сергей Аксьонов, ръководител на проруската администрация на Крим.

Според западното разузнаване заради все по-задълбочаващите се разногласия между паравоенната формация "Вагнер" и Кремъл Русия се опитва да насърчи появата на нови наемнически групировки.

За "Конвой" се твърди, че в момента е във възход. Че засега разполага с около 300 бойци, с тежка техника и модерно оборудване за разузнаване. Обучението на наемните войници е поверено на бивш командир от "Вагнер". Твърди се, че освен на територията на Крим, членовете на "Конвой" вече действат и в Херсонска област.

"В нашата страна има истински мъже, които във всеки един момент, всеки ден изпълняват своя дълг. Това е дългът, който всички ние трябва да изпълним", каза още Сергей Аксьонов.

Заплащането в "Конвой" е по 2500 долара на месец, твърди бивш войник от групировката. А тези, които служат цяла година, получават дори земя в Крим или Абхазия.

Създаването на паравоенни групировки в Русия не е новост. В Украйна, освен "Вагнер", действа и милицията на чеченския лидер Рамзан Кадиров. Общото между групировките е, че основателите им са влиятелни в Русия личности - политици или бизнесмени. Преди да влезе в политиката роденият в Молдова Сергей Аксьонов е имал бизнес в Крим. Твърди се, че е поддържал връзки с подземния свят.

Според западното разузнаване засега няма конкуренция между "Конвой" и "Вагнер". Предположенията на анализаторите са, че на този етап Кремъл ще се опита да се възползва и от двете групировки. И най-вероятно, докато усилията на "Вагнер" са съсредоточени около превземането на Бахмут, бойците на "Конвой" ще бъдат изпратени в други райони на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските оперативно тактически балистични ракети САПСАН, с далекобойност 500 км и радиус на действие до 10 км навлизат през 2023г. на въоръжение в украинската армия. Преди няколко месеца имаше мощни взривове на военна авиобаза в Крим.
186
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааа, сега си обяснявам поведението на русофобите! Даже съм виждал, как един индивид се клатеше точно, както е описано тука, като абортирала гугудка, но не знаех, че то е вследствие на лечение с АМ. Между другото, като го видях как се клати се изплаших и го заобиколих от много далеко. После го съжалих завалията, казах си сигурно е болен. Сега когато разбирам какво е било, още повече го съжалявам, той не е виновен човека - ЛГБТ общностите са го направили такъв, тези евроатлантически ценности са го докарали до това състояние!
185
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията е остро психично заболяване,водещо да деградация на личноста.ДИАГНОЗА:Обсесивно-компулсивното разстройство свързано с тревожност, характеризирано от недоброволни натрапчиви мисли. Започва да приема тези натрапчиви мисли, развива тревожност, основана на страха, че Русия е зла, кървава и въплъщение на абсолютното зло.ЛЕЧЕНИЕ:Няма ефективен метод на лечение, но засега в практиката е доказан само един що годе сполучлив метод и той е ампутация на мозъка(АМ).РЕЗУЛТАТ:След АМ пациентът се чувства спокоен, но ако чуе думи като Русия,Кремъл и др.почва да се клати, като абортирала гугудка.
184
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски военен призова украинските войници да преминат на страната на Русия:"Бих искал войниците от Въоръжените сили на Украйна да ценят живота си по същия начин като мен. Имам едно желание да спрат да се бият за Запада и неговата лична марионетка Зеленски. Да застанат на страната на Русия, която ще освободи Украйна и ще обедини разделените хора", каза американският военен писател ветеран Ноктис Дрейвън.
183
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търси това намира!Който сее ветрове ще жъне бури!Ние въоръжаваме фашистката хунта в Киев за да бъдат убивани жени,деца,възрастни и ще получим това което търсим!Празно в природата няма!Ненаказано добро също!Който сее cMъpT ще жъне cMъpT!Който подклажда война ще получи война!Ако някой има възможност нека да им каже на нашите 6e3poдHици дето гласуваха да се въоръжават фашистите,да не влизат в новият парламент,защото господарите им сега ще поискат войници да пратим там!!!
182
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 1 година
Така нареченият римски папа няма нищо общо с християнството той е подставено лице на ЦРУ и е прикрит сатанист. ето това са демократичните ценности, които така настървено защитават извратеняците у нас в парламента, в президентството и в правителството
181
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази патологична привързаност към НАТО,ЕС под общото название евроатлантически ценности,като правило,започна да ни се натрапва и пропагандира от отявлени xoMocekcwaлиcти,като нещо без което не можем и е неразделна част от нашия живот.Интересно!Или цинично типично извратено и абсурдно за всичките години на така нареченият ни преход и демокрация.От тези среди се оказаха и най-отявлените русофоби,които постоянно ни натрапват омразата си и се опитват да ни я вменяват като част от народопсихологията.
180
0
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 238 За цялата си история имахте двама реформатори и ги прогонихте. Е, трима са, но от Сталин се подмокряхте от страх, докато разчистваше болшевиките, които почти ви бяха унищожили. Затова сте в това положение, на път сте да изчезнете.
179
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това най-вече се отличава русофоба, че колкото е по силна Русия толкова повече се озверява и озлобява срещу нея. Колкото по-голяма сила прилага и използва толкова повече почват да реват и да се правят на невинни жертви. Единственото лекарство за русофобията е русия да е слаба, разпокъсана и да я разграбват. Това е най-върховното щастие за русофоба--->краваророб и нищо на този свят не може да замести това най-голямо доволство и радост в жалкият му и нещастен животец!
178
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен *** Анонимни келешо, малко уточнения за Бахмут: градът е с размери 5Х5 км, и следователно е пет ПЪТИ по-голям от Люлин териториално, поради голямата си промишлана зона, гарата и складовете там. Целият град е превърнат в силно укрепен район, украинците ползват местните руснаци за жив щит - това кара руснаците да са особено внимателни в обстрелите. Второ - избягвай да се позоваваш на данни за руски загуби от украинските медии. Ще заизгледаш поне 1000% по-умен. Хубав ден.
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конгресменът републиканец Пол Госар: "НИКОГА повече чуждестранна помощ, особено за финансиране на война, в която не трябва да участваме.Байдън и престъпното му семейство може и да дължат на Зеленски, но Америка не му дължи нищо."
176
4
 
2
 
! Отговори
Тука пишат от психи- преди 1 година
атрията ! Все едно слушам Путин ,даже щях да си помисля, че той пише ,ама него го било страх от интернета да не го захапе ,та ще е някой друг негов копи-пейст защото на пропагандаторчетата им спускат всеки ден и те отвсякъде говорят и намилат все едно и също -- при тези чукове творчество няма ,те пишат точно каквото им се нареди ,да си пишешсъс увредените глави е много глупаво мте са изпаднали във състояние при което си токова зле ,че самото то ти пречи да се осъзнаеш и се иска спешен стационар
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големият терорист който е живял досега на Земята е Зеленски и фаш. му клика.Той и хунтата му са терористи,които нямат световен аналог.Най-големият терорист на Земята откакто съществува цивилизованият свят!Хитлер и Труман,който подписва заповедта за атомните бомби над Япония,са като невинни деца пред Киевската хунта! Досега бях русофоб, но след като видях какви ги върши тоя наркоман заедно с хунтата си, вече официално се отказвам от русофобията си и много ме е срам, че съм бил русофобкравар.
174
4
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 224 и 227 Няма такава държава като Русия, няма ДНК изследване което може да докаже руснаците като народ. Русия е един сапунен балон който скоро ще се спука, защото се поддържа единствено от зомбификацията на няколко милиона човека на територията, и още толкова крепостни на дистанционно пръснати по света. Българите и украинците са братски тракийски народи, украиннците са "скито-сармати" а ние българите сме народа "беси". Ордата отново воюва с тракийските народи.
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На режима в Киев нищо друго не му остава освен да играе вабанк. Тази контраофанзива вече е отнела живота на над 85 хиляди украински войника, а общо досега те са над 390 хиляди и Зеленски заедно с военно престъпниците от Киевската хунта или ще трябва да дава отговор пред народа за загубените човешки животи и територии, или пред военен трибунал за престъпления срещу човечеството, или да бягат в САЩ,Израел,Англия, Австралия, Нова Зеландия или Канада. Това са им вариантите, т.е. Украйна губи войната.
172
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злoбата замъглява погледа, фобията разума, а Русия ще е вечна докато има злоба и фобия срещу нея и докато такива жалки издънки на човешкият генезис от човек--->човекофоб--->русофоб--->краваророб--->до фашист се опитват да я унищожават.
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тука пишат от психи- Защи пишеш с продължение на името си? Защото си неадекватен ли? И напиши си пак последното умотворение, че не ти се разбира "великата" мисъл!
170
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш,на Зеленски и хунтата не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност,които нямат нищо общо с Айдар,Азов,Десен сектор,които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци,като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците-Буча,Юзум,Запорожката АЕЦ,теракта с/у Дугина и кримският мост.
169
1
 
4
 
! Отговори
Тука пишат от психи- преди 1 година
атрията ! Руския хайлаиф дава задните си части да има имоти във,, фашистките,, държави и отрочетата да им са изучени от ,фашисти,, !!!
168
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.