За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия

Готвят се законодателни промени
26 апр 2023 20:07, Нели Христова
358
За да избегнат мобилизацията: Младежи сменят пола си в Русия
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието на Русия съобщи, че ще забрани възможността за смяна на пола в личните карти и други официални документи на своите граждани, за да съхрани традиционните семейни ценности.

От ресорното ведомство припомниха, че в момента смяната на пола е възможна в резултат от законодателни промени от 1997 г., въпреки че желаещият да го направи не е задължен да минава през хирургична интервенция за физическа смяна на своя пол.

Между 2018 и 2022 г. повече от 2700 руски граждани са променили пола в личните си документи. В момента руското законодателство не ограничава тези със сменен пол да встъпват в брак или да осиновяват деца.

По този начин се повдигат някои въпроси, като например на каква възраст човек, който е сменил пола си, може да се пенсионира, или ако е извършил престъпление и бъде осъден, в какъв затвор трябва да бъде изпратен, коментира руският министър на правосъдието Константин Чуйченко, цитиран от агенция ТАСС.

От своя страна председателят на комисията по семейни въпроси в Държавната дума Нина Останина отбеляза, че от началото на руската инвазия в Украйна много младежи в страната са подали заявления за смяна на пола, за да не бъдат мобилизирани на фронта.

За жалост динамиката за смяната на пола е негативна. Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот, не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция, но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта. Ето, това е младежта, която възпитахме – това са ценностите, които ни вмени Западът, коментира възмутено Останина.

Преди няколко месеца Русия одобри закон, който забранява пропагандирането на "нетрадиционна сексуална ориентация" в медиите, интернет, литературата и киното, а глобите за нарушителите могат да стигнат до 10 млн. рубли (около 160 хил. евро), припомня агенция EFE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 217. В Русия, смяната на пола по документи не е разрешена. В България също. Тази процедура е възможна само в евроге*йските държави. Така, че статията не е подвеждаща, а е чиста измишльотина.
208
4
 
8
 
! Отговори
Невеж народ! преди 1 година
До фен(бивш) - плащаш, ама на краварите. Плащаш скъпо и прескъпо... освен с пари и злато, с ресурсите на държавата си, с децата си, които стават гейове, с историята и паметта на дедите си, с идентичността си и идентичността на българите в РСВ, за които няма кой да се погрижи, с историческата истина, плащаш с всичко възможно духовно и материално - НА КРАВАРИТЕ
207
2
 
5
 
! Отговори
Невеж народ! преди 1 година
До до223 - Напротив, ИМА. Защото ако си в беда и някой те спаси и извади от калта, обаче после той е нападнат от алчни хиени, обградили го от всички страни, ти не казваш - това си е негов проблем, той сам си е виновен... не го изоставяш и не го плюеш, а се опитваш да помогнеш и да бъдеш лоялен. Освен разбира се, ако не си долно и продажно коппеле, без никакъв морал и разбиране, което не е заслужавало да бъде спасявано... А тогава Господ на неблагодарните връща проблемите - РСМ за нас е карма
206
1
 
5
 
! Отговори
Невеж народ! преди 1 година
До Йокин - България след това е била изчезнала от картата за пет века, ама ти май за това не си чул! Не е имало държава България и нямаше и да има, ако РУСИЯ не ни беше върнала на картата със Санстефанския договор!
205
5
 
3
 
! Отговори
до223 преди 1 година
само че това няма връзка с путинова русия
204
4
 
4
 
! Отговори
Йокин преди 1 година
нЕ СЪМ,УЧЕН,но мисля,че БЪЛГАРИЯ,Я ИМА НА КАРТАТА,БЛАГОДАРЕНИЕ,на Хан АСПАРУХ!!!
203
7
 
1
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
НЕ СЕ ПРАВЕТЕ,на ИНТЕРЕСНИ.ПЛАЩАМЕ,И ПРЕДИ И СЕГА,РЕПАРАЦИИ!!!БЕЗПЛАТЕН ОБЯД-НЯМА!ЕЙ,ТЪЙ,ЗА ЧЕРНИ ОЧИ,НАДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ СИ ДАДЕ ЗОР,ДА НИ ОСВОБОЖДАВА.
202
3
 
5
 
! Отговори
Продажни журналисти! преди 1 година
С Цариградския договор Русия опрощава на Турция 125 милиона златни франка дълг срещу съгласието й за независимостта на България! Колкото и да триете, това са ФАКТИТЕ. Дано поне добре да ви плащат от Козяк. Искайте поне 30 сребърника. (Прекалено сте необразовани, за да знаете кого са продали за 30 сребърника... )
201
2
 
4
 
! Отговори
Продажни журналисти! преди 1 година
хахаха... от редакцията са махнали пста ми, където пиша за Цариградския договор! Не ви изнасят историческите факти, а? Хич не пасват, ами направи говорят обратното на козяшката пропаганда, за която си получавате стотинките
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Здрасти - ти май дори не знаеш значението на думата "репарации"! И изобщо не разбираш за какво говориш. Повтаряш като папагал пълни измислици и козяшка пропаганда
199
7
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
До До 222 - Като си излекуваш нервите, вземи попрочети малко истинска история. А златото на България впрочем в момента се изнася за Америка. А на Русия България нищо не плаща за освобождението си, разбира се, не би и могла, защото няма! Няма изобщо такава държава, какви войници, какво злато... Истината е точно обратната - руският цар изплаща доста злато на Турция за бъде отделена от Турция България - от която турците са намазвали много. За да могат свободно да се раждат сега изррроди като теб
198
9
 
7
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Всичко в статията е така..Само че става дума за Украйна ! Има достатъчно материали в нета (Телеграм Туитър) по този въпрос. Видеа със заловени жени (всъщност преоблечени мъже) по градовете в Украйна. Какво ли не правят там, само и само да се измъкнат от мобилизацията. По улиците ги ловят като дивеч. Спира бус, изкачат петима военни и събарят на земята някой нещастен човечец (нямащ достатъчно пари за да ги подкупи) връзват го и набутват в буса ! Напишете мобилизация в Украйна в Телеграма и вижте
197
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрофанова и нейната кукла Костя какво изпищяха по въпроса?
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те скоро и *** ще мобилизират, няма спасение.
195
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нека сега българските русофиля да последват примера на своите идоли
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички искат да са Филип Киркоров
193
3
 
3
 
! Отговори
Като Юлия Вревская преди 1 година
До Всички знаят 224: Всъщност не! От военно-задължените, най-много са медицински лица жени, главно: мед.сестри. Има и снайперистки и с други военни професии, но по-малко, повечето отишли там по свое желание! Голям брой доброволки има в тила - на место в Донбас и по места в регионите на Русия. Има и мъжове-доброволци, де! Но някои и от това бягат! Види се - и ти си от тази категории, но ако те тресне шрапнел (случайно!) ще разчиташ на мед.сестрите, които твърдиш, че ги няма!
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не може да бъде - Не иде реч за възможност или невъзможност за такива медицински операции, а за промяна на пола в паспорта! Отива някой си и заявява: "Ама аз не се чувствам мъж, а глухарче!" И така му пишат в паспорта!!!
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието леко подвежда но още в първото изречение пише че става въпрос за фиктивна смяна на пола само по документи и по точно по лична карта а не за физическа смяна на пола.Троловете моля четете цялата статия това е честно .
190
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е на картата на света благодарение волята на негово императорско величие руския император Александър втори и никакви сорросоидни клетви по долу не могат да ме убедят в обратното. То и за това народа го нарича цар Освободител.