Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?

Ще загуби ли в конфликта срещу Украйна?
24 май 2023 17:44, Александър Попов
206
Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?
Снимка: Getty Images

Основателят на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди, че Русия може да се сблъска с революция, подобна на тази от 1917 г., и да загуби конфликта в Украйна, ако елитът не се заеме сериозно с воденето на войната, предаде Ройтерс.

Олигархът заяви, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но предупреди, че Русия е застрашена от сътресения.

Пригожин подчерта, че не вярва в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут, в който се водят интензивни боеве на изток, и да атакува Крим, добави той.

"Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия, така че трябва да се подготвим за тежка война", подчертава той в интервю, публикувано в канала му в Телеграм. "Намираме се в такова състояние, че можем да загубим Русия", добави той. "Трябва да въведем военно положение."

Пригожин заяви, че прякорът му "готвачът на Путин" е глупав, тъй като не може да готви и никога не е бил готвач, като се пошегува, че "касапинът на Путин" може би е по-подходящ прякор.

"Можеха просто да ми дадат прякор веднага - касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред", каза той. Според него, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита "си клатят задниците" на слънце, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

"Това разделение може да завърши както през 1917 г. с революция", каза той. "Първо ще се надигнат войниците, а след това - ти техните близки", предупреди олигархът. "Вече има десетки хиляди от тях - роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди - не можем да избегнем това."

Засега министерството на отбраната на Русия не е отговорило на молбата на Ройтерс да коментира изказването./БТА, Асен Георгиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 10 месеца
От интервюто на Пригожин (https://rutube.ru/video/776de608ce6db45dc4bc017c33bf5c36/) е видно, какъв вътрешн проблем има Русия. Вместо първо да реши вътрешният си проблем,Русия се хваща с Украйна и проблемите стават два. Пригожин е патриот на дело, а не на приказки и изглежда обезверен, освен ако не стане чудо. По руски стандарт, може би Сталин понякога е бил прав. Да сме живи да видим.
140
2
 
6
 
! Отговори
ОВчу преди 10 месеца
За сега ситуацията в Русия се запазва що-годе "стабилно вряща и кипяща", но ако се повтори Белгородската "случка" от преди няколко дни или някое ново "прегрупиране" на армията като миналата година, нещата могат да излязат от контрол. Пригожин казва неудобната истина. Отстрани погледнато, Путин изглежда нерешителен и някак си отстранен, видимо не всичко е наред в Кремъл.
139
1
 
3
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 10 месеца
До Карл Бенц: Частни армии има в много държави. Някъде ги наричат милиции, на други места паравоенни формирования. Това, че ти не го знаеш си е твой проблем.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАПИШИТЕ ЕДНА *** НОВИНА И ПОЧВАТЕ ДА Я ПОВТАРЯТЕ 100 ПЪТИ, АМА ТЯ ИСТИНА НЕ СТАВА
137
1
 
0
 
! Отговори
Какво следва преди 10 месеца
До ЬЬЬ: Не си разбрал какво е казал Пригожин и вместо това разправяш това, което на русофобите им се иска. Пригожин им казва да се готвят за сериозни сражения, това е всичко. Дали трябва да има още една мобилизация или не, това ще го решат в Министерството на отбраната в Русия (а Пригожин няма добро мнение за чиновниците там). Сигурно ще трябва да има, поне за ротация.
136
5
 
8
 
! Отговори
Карл Бенц преди 10 месеца
Този който му е позволил да си има Частна армия , да си му мисли!!!Частна армия в държава!!!Само в Русия е възможно!!!
135
5
 
16
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 10 месеца
Всичко това,пророкувано от главреза пригожин е напълно реално и съществуването на русия с профашистките си главатари в кремъл, в този си вид,е немислимо.Путин и верният му кръг от генерали и олигарси ще зачеркнат тази империя на злото и това може би ще е най-големият им успех след предстоящото поражение в Украйна.
134
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами той се има за " обикновен руснак" ли? Та той си е чистокръвен престъпник. Започнал с обири по апартаменти станали по нагли започнали да обират хора по улиците мисля че бяха убили някаква жена в опит да и вземат златно украшение. Разминава му се и лежи само за кражба. След това излиза от затвора среща други богати и влиятелни престъпници които в крайна сметка го срещат с главното жуже. От тук насетне е лесно- дъражни милиарди от петрол и газ неква смешна банда уж армия и останалото в офшорки
133
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой ще куса новичока скоро май
132
0
 
10
 
! Отговори
Превратаджия преди 10 месеца
Тоя със сигурност ще опита да спретне един преврат, ако вече не е почнал да работи за това.
131
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путиняци, до неотдавна събувахте гащите пред пригожката, сега някакъв коментар?
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като имаш организация по - ефективна от руската армия говориш , каквото си искаш , да видим обаче и Путин дали не му крои шапка , въпреки че ако нещо му стане Вагнер могат и да се откажат от войната
129
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хаха, вие сериозно ли продължавате да се връзвате на провокациите от Пригожин? Не се ли научихте, че той е на това място да води дезинформационна война, украински анализатори го казват. Много сте смешни това журналистите, копирате някакви изявления и грам разсъждение не вкарвате.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега се появиха много фалшиви статии, сякаш някой от известните хора говори по някаква тема.
127
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
фейк
126
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Независимо от голямата територия и огромните природни богатства, Русия произвежда една 2% от световния БВП. Да не говорим за демографската криза там, емигриралите (избягалите) заради войната и санкциите, които се оказа, че все пак действат. Интересно как Запада ще се умори, но Рассея не.
125
2
 
16
 
! Отговори
Aaa не преди 10 месеца
Този Пригожин за каква война говори? А съм чувал само за някаква специална военна операция...
124
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно как Русия смята да изтощи икономически запада, при условие, че икономиката само на един единствен щат - Калифорния - е 3 пъти по-голяма от икономиката на цяла Русия?
123
16
 
5
 
! Отговори
Касапина преди 10 месеца
"Засега министерството на отбраната на Русия не е отговорило на молбата на Ройтерс да коментира изказването."Няма и да отговори! Защото всичките артистични прояви на Пригожин са съгласувани с Кремъл! Иначе вече нямаше да го има! Целта ну е да примамва украинските армии да влизат в месомелачката с вечния му трик: "Слаби сме, нападнете ни"! Още Суровикин заяви че това е целта- война на изтощение и демилитаризация! На Украйна и запада и пълния им икономически колапс!
122
3
 
1
 
! Отговори
Хикса преди 10 месеца
МАЙТАП БЕ УИЛИ!!!!Ей много изпростеее хората,баце....