Доц. Бенатов: В Русия има вътрешен конфликт на елити

Повечето хора в Киев смятат, че метежът беше представление
26 юни 2023 10:14, Стела Стоянова
42

"Този метеж беше голяма изненада за Украйна, но повечето хора в Киев смятат, че това беше представление“, коментира кореспондентът на Bulgaria ON AIR доц. Даниел Бенатов случая с „Вагнер“.

В събота Евгений Пригожин заяви, че е готов да стигне докрай в своя бунт срещу руската армия, но още привечер нареди на своите бойци да се върнат в базата си.

По думите на доц. Бенатов, неговите източници от фронта казват, че много руснаци доброволно са дошли при тях, защото са били изненадани от случилото се. По думите му се е видяло как 25 000 души може да превземат Москва.

"Това е знак не само за Украйна, но и за света, че властта на Путин е доста слаба и че в Русия няма монолитна позиция. Има вътрешен конфликт на елити. След известно време властта на Путин ще бъде приключена", допълни доц. Бенатов за "България сутрин".

Той вярва, че победата ще е за Украйна, и ще бъде постигната с помощта и на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: вагнерметеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин избяга със самолет и за да не го смени в негово отсъствие, отвлече Мишустин.
35
0
 
1
 
! Отговори
чак пък елити ??? преди 10 месеца
34
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Много жалко за Украйна...........тепърва да почнат да РАБОТЯТ ВМЕСТО ДА ВОЮВАТ ми се струва странно и след тая разруха на никой не му се мисли да замретва ракави и строи нов дом.....??
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Този метеж беше голяма изненада за Украйна, но повечето хора в Киев смятат, че това беше представлениеИ не без основание. Пригожин доста пъти е заявявал позиция и веднага след това се е обръщал на 360 градуса, като винаги е показвал абсолютна лоялност към Путин. Ако не друго този метеж постигна нещо много важно - противниците на Путин надигнаха глави, а също се видя и кои са "на кантар" (неутралните). Сега чичко Валдимир знае кои "зелки да отреже", по подобие на чичко Йосиф...
32
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
"Има вътрешен конфликт на елити. След известно време властта на Путин ще бъде приключена" - естествено. "Той вярва, че победата ще е за Украйна, и ще бъде постигната с помощта и на България." - e, политкоректността на 80те се завръща. Щастлив съм, че съм живял в свободния за България период от 1989та до около 2010та година.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поставете се на мястото на дъртия рептил! В събота никой руски военен не направи опит да спре Пригожин (намеси се Лукашенко)... Пригожин (в петък) публикува видео в Телеграм и категорично нарече цялата "СВО" чудовищна манипулация. В Донбас никога не е имало никакви бомбардировки и нацисти... Как ще се върне джyджето в Кремъл и ще бъде спокоен и сигурен за жалкия си животец.... Трябва и да се намери и виновник за безсмислената война... Рептила е жив труп.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
моркови 3 лв. килото егати и държавата
29
0
 
1
 
! Отговори
999 преди 10 месеца
А къде няма?
28
4
 
12
 
! Отговори
укроподлогата преди 10 месеца
бенат0ФФ пак изплиска легенЯ,неадекватника доЦЕНТ...
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май това беше идеята на цялото представление - заблуда на врага и внедряването на някакви внушения. Т.н. маскировка, известна още от времената на Руската империя.
26
5
 
7
 
! Отговори
прецаканото краварче преди 10 месеца
Форумните краварчета също прецакани - само да хейтят от сърце за друго нищо ги няма. и сега без рбота - само чете кава горчилка ги е налегнала!
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
във всяка страна има вътрешни конфликти. нищо ново под слънцето. и в САЩ от години се говори, че са на ръба на гражданска война, но още нищо.
24
2
 
7
 
! Отговори
прецаканите камилчет преди 10 месеца
Тамън ги мобилизираха плуюеците и то всичко свърши! Нама надници!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рашистите - освен за клоуни и смешници в някой цирк - за друто не стават - за да разправят там вицове колко е велика и какви успехи има червената армия - сбирщайн от полуграмотници и криминална ***..мани мани - излагацията продължава - и щеше да е много смешно ако не умираха деца, жени, възрастни и болни хора - на които им се разрушават и мародерстват имотите,училищата,болниците...инфраструктурата..сраааам и позор -на съд за геноцид и военни престъпления над мирно население и суверена държава
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доц. Бенатов е голям хуморист. По думите му се е видяло как 25 000 души може да превземат Москва. - тука директно паднах под масата! Тия титли доцент академик и прочие, да не ги печелят от зрънчо с играчки?
21
3
 
9
 
! Отговори
Далай Лама преди 10 месеца
Абе оланкоолу , ти погледни какви конфликти и дивотии има в нашите "елити" !!! Тези наши "елити" , съставени от посредствени, алчни, некадърни и опасни хора владеят държавата вече повече от 30 г. и са в непрекъснати конфликти !! А конфликта между народа и тези "елити" е толкова голям , че е време за тояги, камъни и пушкане ! Иначе тези "елити" ще ни погребат като държава и народ !
20
1
 
9
 
! Отговори
Pen преди 10 месеца
Мисирките са ги натоварили със задачата да пишат какви ли не глупости :)))
19
3
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Видя се новата опорка-Путин е слаб. Сега ще ни го повтарят месеци.
18
3
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Хахаха, разсмяхте ме тая сутрин, благодаря ви :)
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голи куки за шарани !