Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е нарушение на закона

Над 1000 души са се събрали край църквата в Москва
Обновена: 1 мар 2024 13:12 | 1 мар 2024 12:58, Елка Василева
122
Кремъл: Събирането на хора за опелото на Навални е нарушение на закона
Снимка: БГНЕС

Кремъл обяви, че неразрешените събирания на хора за траурната церемония за покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални днес са в нарушение на закона, предаде Ройтерс.

Още по темата
В разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да даде оценка на Навални като политическа фигура и каза, че няма какво да каже на семейството му.

"Само напомняне, че имаме закони, които трябва да бъдат спазвани. Всякакви неразрешени събирания са в нарушение на закона, а тези, които участват в тях, ще бъдат държани отговорни, отново в съответствие със закона“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Навални, който е най-популярната опозиционна фигура в Русия, почина внезапно на 16 февруари в арктическата наказателна колония „Полярен вълк“, където излежаваше над 30-годишна присъда.

Екипът на Навални съобщи, че катафалката, превозваща тялото му, вече е пристигнала в църквата, в която ще се състои опелото. По-рано говорителката на покойния опозиционен лидер Кира Ярмиш заяви, че траурната церемония е планирана да започне в 14:00 часа (13:00 ч. българско време).

По оценка на сътрудниците му над 1000 души са се събрали тази сутрин пред църквата в Москва. Те призоваха хората от другите руски градове да се съберат в негова памет тази вечер.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 150 милионна русия 1000 души. Статията предава истината. Вероятно полицейския кордон е пазел поклонниците на Навални от нароида на Русия.
100
0
 
11
 
! Отговори
кремълските жаби преди 1 месец
НЕ ИЗТЪРПЯХА БЕЛИЯ ЛЕБЕД въвВОНЯЩОТОсиБЛАТО !
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да убиеш Навлни не е нарушение на закона , но да го погребат е нарушение Няма по нагъл режим от путинския Добре че му идва края и на самия диктатор -още 2-3 години най-малко
98
17
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
жена му и дъщеря и не са на погребението а обикалят европа белким закачатнякои с дебел портфеил а глу-па-ците нека си викат по улицитеб
97
0
 
11
 
! Отговори
Кремълските жаби преди 1 месец
не изтърпяха БЕЛИЯ ЛЕБЕД във ВОНЯЩОТОсиБЛАТО !
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВИСШИ СИЛИ ОТ 5то И 6то ИЗМЕРЕНИЯ ВЗРИВИХА ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ САТАНА КОЯТО КРЕМЪЛ НАСОЧИ КЪМ КИЕВ КОГАТО БАЙДЪН БЕШЕ ТАМ ! ВЗРИВИХА И USA БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ USA ПОДВОДНИЦА ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! АКО КРЕМЪЛСКИТЕ МАНИАЦИ ПОСЕГНАТ КЪМ ЧЕРВЕНИЯ БУТОН, ПОДЗЕМНИТЕ И НАДЗЕМНИТЕ ИМ КОМАНДНИ ПУНКТОВЕ ЩЕ СТАНАТ СЛЕДВАЩИТЕ СОДОМ И ГОМОР ! И ТАКА ВИСШИТЕ СИЛИ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ БЕЗМОЗЪЧНАТАвойна !
95
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1000 човека за Русия са все едно тук да се съберат 50! Бог да го прости, каквото и да е вършил, но така се случва с вражеските агенти по време на война дори и да не се вслушаме в думите на украинското разузнаване, че действително не е убит
94
10
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик Съда в Хага не се признава от никоя от големите държави вкл и Украйна. Не попадат под неговата Юрисдикция! А Съда на ООН отряза всички претенции на Украйна, ако все пак беше си направил труда да прочетеш световните новини преди няколко дни.
93
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Боби Просто в Московската Полиция има здраво мислещи хора. Ти се организирай за най-негативния сценарий, а ако стане едно класическо просто по-голямо погребение никой от шефовете няма да ти се скара. Особенно ако няма инциденти.
92
1
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Абе има и едни други закони, чакат ги в Хага.
91
0
 
10
 
! Отговори
Северна Корея 2 преди 1 месец
.......
90
2
 
16
 
! Отговори
Тъкър преди 1 месец
Денацификация-най голямата смешка, която съм слушал!!!
89
1
 
14
 
! Отговори
Пею преди 1 месец
ТИЯ ВСИЧКИТЕ ГЛУПОСТИ ГИ ПИШЕ ЕДИН И СЪЩИ ***. ПО ЦЯЛ ДЕН Е ТУК И ПИШЕ В ПОДКРЕПА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В КРЕМЪЛ. АЙПИ АДРЕСА МУ ГО ПРЕДАДОХ В РЕДАКЦИЯТА ДА МУ ПОТЪРСЯТ СЛУЖБИТЕ ОТГОВОРНОСТ. ЗА НЕВЕРНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ С КОИТО ЗАНИМАВА АУДИТОРИЯТА. ДА ГО НАТОВАРВАТ ВЪВ ВЛАКА И ПРИ ПУТИН В СИБИР.
88
0
 
13
 
! Отговори
Пако преди 1 месец
Кви хиляда, бе? Цяло Мариино е блокирано
87
16
 
3
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 месец
Тюх, не стана Майданя! Язък за наште атлантици, дето се бяха заложили от сутринта да "подкрепят" опозиционерите на опелото. Че има и двама-трима - VPN-а. Стиковка няма добра изглежда или пък париците са досвидели на тамошното посолство. Язък!
86
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Боби - Така е, това е ясно. Само че от една страна казват, че е незаконно събирането, но видиш ли, сложили скъпи апаратури за народната сигурност. То на Пригожин нямаше такива, като погребваха левия му ръкав. ШиZoфренията е тотална.
85
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези 200 човека не са само от Москва. НПО-тата са докарали хора от цялата страна.
84
5
 
22
 
! Отговори
rth преди 1 месец
Излагате се всички "списвачи" от днес.бг!! Какви 1000 души бе, клоуни?!? Не гледате ли в тубата, че поне 30000 души са се събрали- и това е преди 2 часа!! В момента са повече от 50 хиляди и то въпреки заплахите от арести!!! Светла му памет на Алексей!!Дано Хипофизата *** в мъки!!!
83
11
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Боби Адаш представи си някой с потъмнено съзнание дойде на такова събитие и как се казва дори с кухненси нож се нахвърли на невинни хора от тълпата... гррр и това реално няма нищо общо с политиката - просто осигуряване на сигурност елементарна...
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До на едно Ти вервай на пропагандата, а аз знам, какво виждам на живо