"Жените наистина плачат" подгрява началото на София Филм Фест

"Щастливият Лазаро" също е част от програмата днес
Обновена: 7 мар 2022 14:43 | 7 мар 2022 14:31, Петя Славова
5
"Жените наистина плачат" подгрява началото на София Филм Фест
Снимка: София Филм Фест

Предварителната програма на 26-ия Международен София Филм Фести темата за жените-режисьори в световното кино продължава с магическия реализъм на Аличе Рорвахер в "Щастливия Лазаро".

Сюжетът на филма проследява срещата между наивното и добросърдечно момче Лазаро и Танкреди – млад благородник с богато въображение, които живеят в изолираното и много бедно селце Инвиолата. А когато за първи път той попада в големия град, Лазаро напомня на късче от миналото, изгубено в модерния свят…

Програмата продължава със специална среща - забележителният режисьорски и продуцентски дует Весела Казакова и Мина Милева лично ще представят най-новия си филм "Жените наистина плачат", чиято премиера беше в програмата „Особен поглед“ в Кан 2021, а след това бе представен на десетки филмови фестивали в цял свят и удостоен с многобройни награди.

Майка-щъркел пада простреляна; млада жена, страдаща от постродилна депресия, се опитва да се хвърли от балкона; заразено с HIV момиче носи жестоката стигма на болестта; майка се опитва да открие магия в лунния календар – събитията се случват на фона на отхвърлянето на Истанбулската конвенция и абсурдните протести срещу „джендър-идеологията“. Филмът е създаден по действителен случай. Ролите са поверени на Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова, Весела Казакова, Йосиф Сърчаджиев, Росица Гевренова, Диана Спасова, Добриела Попова. Не пропускайте срещата в Дома на киното.

Входът за ученици и студенти е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
"Жените наистина плачат" Т'ва не става за гледане ! Правено е само да печели награди.
2
0
 
0
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
До 2 Забрави да вмъкнеш аромат на чесън и прокиснало зеле,плетени чорапи с кръпка на петата и факта,че гения винаги е неразбран..Но иначе си великолепен !Комплименти!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка-щъркел пада простреляна... аман от депресарски ленти!... раздърпани герои и героини с отвеян поглед седят я на покрива на некой блок, я на избушено бунище, я в двор на полуразвалина, пафкат, хълцат и разменят откъслечни думи... после се появява некой пиян и крещи и чупи, после некой стега куфари, лихвари-мутри, връщане на село, кадър с китки и овце, залез, край на блудкажа.