Откриват Женския пазар през юли

Остават само довършителните работи, обяви Петър Диков
Обновена: 7 юни 2014 12:46 | 7 юни 2014 12:46, Красимир Ангелов
15
Откриват Женския пазар през юли
Петър Диков. Снимка: Булфото

Женският пазар в София със сигурност ще започне да функционира отново през месец юли, обяви пред агенция "Фокус“ главният архитект на Столична община Петър Диков.

На този етап обаче няма дата за официалното откриване, което ще бъде направено от кмета Йорданка Фандъкова.

"Всъщност, забавянето е налице, но е обяснимо, тъй като по време на работа възникнаха неща, които трябваше да оправим допълнително. Най-тежко беше да направим една сериозна реконструкция на канал и изграждане на нова преливна шахта на ул. „Цар Симеон", посочи Диков и уточни, че строителната част вече е приключена и остават основно довършителни работи.

"Женският пазар беше една изключително тежка язва за центъра на София – изключително мръсно, напукани настилки, амортизирани павилиони, боклуци и т.н. Няма нужда да обясняваме защо трябваше да се направи тази реконструкция – всички сме минавали от там преди година”, допълни  Петър Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
22
 
! Отговори
Каква реконструкция преди 9 години
може да има, ако не бъде решен проблемът с *** "клещи", които обхванаха тази част от центъра на София през последните години?От провинцията дойде престъпен *** клан, който започна да изкупва жилищата в района. Използват тактика - купят ли апартамент в някой вход, правят невъзможен живота на останалите семейства и чрез изнудване изкупуват жилищата им на безценица. Обсебиха и повечето от сергиите. Криминалните престъпления в района рязко се увеличиха.Държавата си пита ушите!
12
0
 
18
 
! Отговори
До Стойчо /№1/ преди 9 години
В "Красно село" има улица, която се казва "Момина баня". В същия район, една друга улица се нарича "Момкова баня".Преди повече от 10 години се случи нещо, което после се разказваше като виц. Един гражданин се обърнал към Архитектурния отдел в Общината с молба за промяна в архитектурния план, по който щял да строи. Молбата му била, прозорецът на една от стаите да е с изглед към "Момина баня", а не към "Момкова баня":)Та и твоето предложение може да стане повод за някой майтап.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама нали щяха да го премахнат тоя вертеп! Срам за София е тоя пишман-архитектор, известен само с цокалото за милиони на Витошка.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарът трябваше да бъде премахнат. Отвратителен е ! При това всички сергии реално са на няколко човека. Средище на ***, араби, бродяги, с бракуван зеленчук и боклучава "стока". Логиката на съществуването му отдавна не е валидна. Но някой хора си карат по старому.В същото време в центъра няма зеленина и реално, пазарът трябваше да е паркова площ с "капанчета". Диков е най смотания архитект, който София е имала.
9
0
 
25
 
! Отговори
кокала преди 9 години
Не знам защо,ама тоя винаги ми е бил отвратителен
8
1
 
20
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
Диков, колко наскуба от *** мафия?
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Катуна насред града ще има нов облик! Браво!Казаха, че някакъв джебччия (***) бил обран на Женския пазар от пенсионирана учителка!Дали е вярно?
6
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Цигари,цигари продавам.За да го направите истински пазар , трябва да разкарате прекупвачите , предимно *** , защото нито желаете или можете.Трябва да изкарате стоката,продавачът,кантарът не зад сергията,а пред нея...да видиш какво ти слага,колко ти слага и колко струва.
5
2
 
33
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Този пазар трябваше да бъде премахнат , имаше и проект да стане луксозна зона , като сградите, които имат архитектурна стойност бъдат основно реновирани и това щеше наистина да премахне клоаката и *** от Центъра . Сега каквито и павилиони да слагат , щом е пазар значи старите играчи пак ще са там и до два мес. ще стане същия *** ! Вижте Париж днешния супер баровски квартал Дефанс беше същата мизерия като пазар и Хали !
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметицата ще каже ли как ще бъде осигурена защитата на пазаруващите от гласоподавателите на БСП и ДПС?
3
0
 
36
 
! Отговори
Женския мангал преди 9 години
Цигари ,цигари, цигари ,цигари.
2
1
 
29
 
! Отговори
ВъПрост преди 9 години
До Гладния архитект Диков: А кога ще изринете оная корумпираната гюмезарница, дето и викат ДАГ/НАГ!!?
1
0
 
34
 
! Отговори
CD-РОМ преди 9 години
Кога ша съ режи лентатъ, чи огладняхмииии.Айди да идват пинцунерите с дибелите портмуньетъ....Тука има и тука немъ - екстръ шъ бъдииииииЦигаркииии същуууууИ за полицийътъ шъ има, и за партиите..... Бъгърете да работът, чи сми гладнииииии