Най-много бездомни кучета има в Студентски град и Овча купел

Най-малко нападнати от животните има в луксозните столични квартали
13 яну 2015 07:13,
37
Най-много бездомни кучета има в Студентски град и Овча купел
Снимка: Архив Булфото

Студенски град, Овча Купел, Панчарево и Княжево са столичните квартали, в които най-често зли кучета нападат минувачи. А най-малко пострадали през миналата и в последните години има в луксозните райони "Бояна", "Драгалевци" и "Симеоново".

Това съобщи д-р Цветомир Димитров, директор на софийската Първа градска болница, в която се намира единственият противобесен кабинет у нас, пред "Труд". В него се приемат пациенти не само от близките села, но помощ е оказвана и на хора от Варна и Монтана, показва справка, изготвена за вестника ни.

И вчера лекарите поставиха противобясна ваксина на 70-годишна жена, която е била нахапана от улично куче край Владайската река.

Приетите в противобесния кабинет през миналата година са 720 души, а през 2013-а са били 772-ма. "Обяснението ми е, че общината активно прилага мерки срещу уличните кучета", смята д-р Димитров.

Преди около половин година доставката на важната ваксина се бе забавила. Но в момента проблемът е преодолян, има налични 160 дози.

В зависимост от това колко тежки са пораженията от кучешките зъби, докторите поставят 3 апликации на ваксината, а ако кучето е нахапало човека по глава - 5 дози през определен период.

Най-малкият пострадал пациент през миналата година е бебе на една годинка, а инцидентът е станал с домашно куче, което показва, че застраховани няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Не са нужни кой знае колко средства за да се реши проблема, усвояват се милиони по европейски програми а нищо не се прави! Кучетата не са виновни, те не са обществото а ние!При правилна работа и внимание към проблема не е кой знае какво да се реши. Животните не са виновни!
22
1
 
5
 
! Отговори
Много странно преди 9 години
В Студентския град хората скачаха в защита на кучетата, ако видят да се задава кола-"кучегубка".Псетата не бяха зли, защото студентите ги хранеха - дори в най-гладните години късаха парчета от закуските си,за да нахранят някое куче.После, преди около 15-ина години, една сутрин Студентският град осъмна без нито едно куче. Акцията е била проведена през нощта, тихомълком - иначе студентите пак щяха да защитят животинките.После стана неприятният инцидент в спортната база там.Сега не знам как е.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахахахахаха, в горе изброените "луксозни" квартали, дори няма канализация, но нищо - нека са луксозни....
20
9
 
4
 
! Отговори
11 преди 9 години
До софийско селоНе, друго е обяснението. В "луксозните" квартали ги храним и се държим добре с тях. Обичаното куче не е зло куче.
19
0
 
17
 
! Отговори
What about this преди 9 години
А бездомни хора? Вие само кучетата броите!
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееех, спомням си Фандъкова като ни я пробутваха за първият й мандат, как обеща да се справи с проблема с бездомните кучета, от тогава два мандата, няколко човека буквално изядяни живи (сигурно си спомняте за човека върнал се от чужбина да си изживее старините) и няколко милиона по-късно далаверата продължава, кметицата е номер едно и всички политици са доволни. Това е България - обещания всякакви, отговорности - никакви.
17
4
 
14
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Щото са бедни студентите и не искат да се набутват за кайма и антифриз.
16
6
 
4
 
! Отговори
младен преди 9 години
"Най-много бездомни кучета има в Студентски град и Овча купел"Де я слагате Овча Купел у тая статистика. В ст. град са всички пумияри.
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докато има разни еко организации на хранилка от държавата ще има и бездомни кучета.
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варгиле, знам, че си ***, ама поне прочети коментарите преди теб - проблемът не е в кучелюбците, а в кучемразците, които си взимат куче и като им омръзне, го захвърлят.
13
2
 
17
 
! Отговори
Манчев преди 9 години
В тези квартали просто има малко гладни виетнамци !!!
12
1
 
45
 
! Отговори
софийско село преди 9 години
В така наречените "луксозни" квартали няма кучета, защото Екоравновесие го взима оттам и праща в крайните " нелуксозни" квартали. Иначе и богати, и бедни продължават да си изхвърлят животните. Аз живея извън София и непрекъснато "софиянци" идват да си оставят на "почивка" животните. Не си взимайте куче или котка, без да знаете какви грижи и жертви се очакват от вас!!!!Да изхвърлиш безотговорно любимеца си е варварство и трябва да се наказва!!!
11
0
 
44
 
! Отговори
Ro преди 9 години
Представете си каква държава сме след като в 21в. още се борим с бездомните кучета! Не говоря само за общината, ами и за ***, който смята, че е нормално да изхвърля животните си на улицата. Ако ще организациите за кастрация и осиновяване да се разчепят, докато не се спре изоставянето на животни, ще си живеем като аборигени.
10
3
 
8
 
! Отговори
ТРОЛ преди 9 години
А НАЙ-МНОГО ТРОЛОВЕТЕ ИМА В ДНЕС.БГ !!!
9
12
 
10
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
От 18 век от както има статистика 146 човека са изядени от акулиПоследния случай беше преди 6 годиниПроверете! 146 за няколко века! Има офицялна статистика на правителствения океаноложки сайт! Пише го и в ВикипедияЗащо всяка година се пръкват по 10 нови филми как ни ядът акули? ВЕЧЕ ИМА ПОВЕЧЕ ФИЛМИ ОТ КОЛКОТО ИЗЯДЕНИСъщото време колко хора ги изядоха кучета в БГ? за последните години?Защо обаче никой не прави филми за БГ и кучета?Ми щот хората искат да гледат АВСТРАЛИЯ а не гета!От Сидни
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да намалее броя на уличните кучета в София, докато не престане практиката да се правят новородени малки кученца "софиянци" от стопаните си от околните села.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...в студентски град има и най-много ***...
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kupek bimzi
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В студ. град вече няма толкова улични кучета както преди години. На определени места има по едно-две, но това е изключение. Обикновено кучета идват със стоителни работници по новостроящи кооперации. След като приключат работа по обекта си тръгват и остава кучето.
4
0
 
21
 
! Отговори
ОВЧАР преди 9 години
Не, най-много бездомни кучета има в Народното събрание и Правителството и продължават да ни хапят всеки ден и ти, ЙОСИФЕ,ако можеш, помогни ни да се справим с тях, а онези в Овча купел и Студентски град, са по- мирни от тези тук, дето са завладели центъра на Суфию.