"Автогарата" около Невски – аут от столичния пейзаж

Общинар получил уверение от кмета, че до две седмици изчезва
19 сеп 2017 16:30, Екип на Bloomberg
25
"Автогарата" около Невски – аут от столичния пейзаж
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Отправих питане към кмета на София въз основа на проблема с десетките, стотиците жалби, които получих (заради превръщането на пространството пред храм-паметника Александър Невски в своеобразна автогара – бел.ред.). То влезе в дневния ред на последното заседание. За съжаление, не получих конкретен отговор.

Това разказа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria членът на Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев.

"Зададох четири конкретни въпроса, но не получих нито един конкретен отговор. И то най-вече кой и защо е дал разрешение на автобуси да спират пред един от символите не само на София, но и на цяла България", допълни гостът в студиото.

Славчев също така съобщи, че ще вкара за обсъждане доклад, който да отмени въпросното решение. „След заседанието в разговор с г-жа Фандъкова тя пое ангажимент, че съвместно ще вървим към решаването на този проблем“, сподели той.

"Надявам се се до 2-3 седмици този проблем да бъде решен", посочи общинският съветник.

В продължението на разговора, което може да видите във видеото, бяха обсъдени и редица други проблемни звена от градската среда в столицата, както и бяха представени конкретните предложения на общинския съветник за подобряването им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Негър Скиор преди 6 години
фъндъкова е Неадекватна. Селяните в общината Направиха Град София на Клоака-Нужник.Радвам се че "кметът" юрданка изглежда Зле. Скоро ще е при Мишо Бирата.
22
0
 
1
 
! Отговори
? преди 6 години
До Анонимен 20Няма как да се спрат автомобилите, в 21 век сме и в двумилионен град. Ако се спрат другите автомобили помисли реално какво ще се случи икономически, загубите ще са огромни, а ползите скромни.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Те затова искат да махнат автобусите - за да има повече места за дупетатите.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тези автобуси трябва да тръгват от централната автогара в София, то тя ще спре да работи за вътрешните линии, а и няма да стигне за всички автобуси тръгващи и пристигащи към и от съседните държави.
19
1
 
2
 
! Отговори
До 19 хх преди 6 години
Май не знаеш кои автобуси спират там и затова предлагаш нещо, което няма смисъл в случая. Това не е туристическа обиколка с автобус, за което явно пишеш, а е начална или крайна точка на пътуване на български туристи към съседните държави, например до Охрид в Македония. Затова официалните автогари не вършат работа - те са пригодени за вътрешни линии, а качването в тези туристически автобуси отнема доста време, вкл. и проверката на пътниците. Слизането става по-бързо.
18
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ххАбсолютно съм съгласен с теб. Центъра трябва да е затворен за автомобили различни от на живущите там.
17
8
 
10
 
! Отговори
хх преди 6 години
Ако съм турист бих казал че е супер автобуса да ти спре в топ центъра и свеж да си направиш разходката. Нека сме добри домакини и си създадем лек дискомфорт за радост на гостите. По-скоро съм за, да разкарат другите автомобили, включително депутатските и леко регламентират престоя на автобусите. Например спират за 30 мин. местят се в широк център на стоянка и пак идват за 30 мин да съберат групата.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен14Ти софиян ли си?!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе турете му такса 100 лева на час и въпросът ще се реши.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ТРЪГВАТ ОТ ЛЕТИЩЕТО. ИМА ПРЕКРАСНИ КОМУНИКАЦИИ И ПРОСТОРНИ МЕСТА НАОКОЛО.
13
3
 
14
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Такива туристически автобуси трябва да тръгват и пристигат на много широко място, в центъра на София с добри транспортни връзки в близост, какъвто е площад Ал.Невски. За съжаление общината разреши застрояването на всичко подходящо за целта и сега няма друго място. Най-добрият вариант за момента е да се махнат другите паркиращи на този площад, т.е. депутатските коли и да останат само автобусите, които не пречат на никого, освен на депутатите.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България се стимулират провинциалистите, които гласуват за ГРОБ и грубо се потъпкват правата на софияни.
11
4
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Автогарата си е много добре там даже това не е автогара, а начална и крайна точка за туристически пътувания и автобусите не стоят там по цял ден, а сутрин и вечер, обикновено към края на седмицата, когато на практика няма други хора. Други паркинги трябва да се махнат - първо този около църквата Света Неделя и хотел Балкан, както и депутатския паркинг на площад Ал.Невски, а автобусите трябва да останат там.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разксарат оттам и служебните Мерцедеси на крадливите суджуци.
9
4
 
8
 
! Отговори
ВЕК преди 6 години
Руски паметник също става автогара преди и след празници!!! Не стига, че след ремонта е доста тясно и опасно, но от полицията не взимат мерки!!!Транспортните фирми могат само да реват, но не и да си плащат за официалните автогари!!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъка и Суджука добре понамазаха за тия години.
7
2
 
7
 
! Отговори
Например преди 6 години
На последните спирки на метрото в четирите посоки!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ПРОДАЖНАТА *** БЯХА РЕШИЛИ ТАКАВА АВТО ГАРА ДА СИ НАПРАВЯТ В ИСТАМБУЛ ,ДОСЕГА ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА СА ВИ ЗАПАЛИЛИ АВТОТЕНЕКИЙТЕ ,А В бГЕТО НЕ СМЕЯТ ЩОТО ЖИВЕЯТ ***-ПАТРИОТИ
5
3
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Ами като се разкара автогарата, къде ще се премести, в Банкя пред ББ? То пред Ал. Невски има повече депутатски автомобили отколкото автобуси. Има ли разумни предложения, то на думи е лесно.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е автогара а временен паркинг за пътници които пътуват извън страната! Всички екскурзии от там тръгват. И понеже повечето пътуващи са провинциалисти се събират на най известното място в София а то е светата църква Ал.Невски. Така че това не е автогара а времена спирка за пътуващи провинциалисти.