Софийските улици – чисти, 140 снегорина работят

И все пак внимавайте, ще има валежи при отрицателни температури
Обновена: 2 мар 2018 07:27 | 2 мар 2018 07:26, Камелия Цветанова
21
Софийските улици – чисти, 140 снегорина работят
Снимка: Булфото, архив

Във връзка с зимната обстановка, продължаващи валежи и ниски температури през нощта в София са направени по две обработки със смеси срещу заледяване.

Снегопочистващите машини са работили във всички 24 райони на Столична община приоритетно по трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, Южната дъга на Околовръстен път, общински пътища, както и частично в основни улици в кварталите и вътрешно-квартални улици. 140 снегопочистващи машини са в готовност.

Опесъчаване е извършено на планинските пътища във Витоша – "Бояна - Златни мостове” и "Драгалевци – Алеко”.
Към момента градския транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

От Столичната община напомнят, че за днес е обявен "жълт код” и ще има валежи при отрицателни температури.

Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да шофират със съобразена скорост.

В двата кризисни центъра на Столична община са настанени 188 души, останали без дом.

Нуждаещите се получават подслон, храна и дрехи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Гери преди 6 години
Браво!
19
2
 
6
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА ЛЪЖЕ преди 6 години
УЛИЦИТЕ В СИНЯ И ЗЕЛЕНА ЗОНА СА НЕПОЧИСТЕНИ И МАФИОТКАТА ФАНКОВА ЛУЖЕ КАКТО ЛЪЖЕ ГЕРБ
18
2
 
6
 
! Отговори
А пълнолетните? преди 6 години
Здрав, под 65 г., безработен, на соц. помощи, отказвал работа, която му е била предлагана от Бюрото по труда - всички такива трябва да бъдат задължени сега да поработят, за да се чисти сняг диплома не е нужна.
17
1
 
6
 
! Отговори
Помни се какДецата преди 6 години
от основните училища и от гимназиите, са били изкарвани от час, за да разринат тротоарите около училището. Това не е правилно, децата трябва да учат.Но онези техни връстници, които са решили да отпаднат от училище, а някои дори и да заживеят на семейни начала, те защо не биват задължавани да поработят поне по 2 часа дневно, за да добият представа що е това труд? Нали ядат надбавки и помощи от нашите данъци? Претендират за живот на независими пълнолетни граждани. Нека да се потрудят като такива!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно трябва да се товари снега в камиони и да се извозва, ама само принципно. Данъци се плащат спомена някой надолу, и какво от това, не им пречи да наглеят и нищо да не се прави. Сега след снега и "почистването" колко ли време ще караме в отворилите се кратери по улиците? Един омагьосан кръг е всичко
15
1
 
10
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Сега идва най-интересната част - ледените висулки, които по обяд падат от покривите на сградите. Слагат някои една лента, да не се минава, но къде да минат пешеходците. Вървят си по тротоара и изведнъж лента. На платното за движение на улицата не могат да стъпят, защото има стена от сняг и лед межди тротоара и платното за движение на колите по улицата. Връщат се назад до кръстовището и какво да правят? Където са колите ли да вървят, да прелитат ли, знам ли. Но ... изчистено било.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 10Родителите ми помнят, че навремето са минавали камиони с групи роми, движещи се заедно с тях и са товарели с лопати снега в камиона.Няма да коментирам повече този аспект на темата, за да не се намесят дежурни сътрудници на БХК.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащаме данъци на общината и сме в правото си да очакваме да бъдат почистени и опесъчени тротоарите поне частично, за да можем да се движим по тях поне в колона по един, ако друго не е възможно!Нормално ли е през 21-и век, в европейска столица тротоарите да са непроходими, а след няколко дена на се превърнат в пързалки?
12
0
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
То с тротоарите въпросът е по-сложен. Преди години общината задължила собствениците да чистят пред домовете си общинска земя, което по принцип е погрешно, но е било осъществимо. Тогава са били къщи с дворове, и малко хора по улциите, т.е. снегът се е чистел лесно и е имало къде да се премести от тротоара - в двора на къщата. Сега къде да го изринеш този пусти сняг от тротоара? Двор няма, а до тесния тротоар са плътно паркирали коли. На улицата не дават да се изхвърля, а там е единственото място.
11
0
 
9
 
! Отговори
Преспи и лавини преди 6 години
В продължение на няколко дена беше трудно да се пресичат вътрешнокварталните улици в центъра на София.По външната половина на всеки тротоар се издигаха камари от сняг, високи до над коленете на възрастен човек и достигащи до над кръста на децата, които са в началните класове.По уличните платна колите бяха направили коловози, но в средата на платното снегът стигаше до над глезените на минувачите.Хората си подаваха ръка един на друг и се теглеха, за да преодолеят преспите!
10
2
 
9
 
! Отговори
А тротоарите? преди 6 години
Не пред всяка жилищна сграда живущите в нея могат да изринат снега.Някъде живеят много възрастни хора или пък собствениците са в чужбина.Трябва да се помисли в тази насока. Има много малки снегорини, които са създадени с цел да се движат по тротоар. Но дори и да внесат достатъчно количество такива съоръжения, как биха могли те да почистят нашенските разбити тротоари с дупките и клатушкащите се плочки?
9
0
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Първата грижа е пешеходеца, а не транспорта. Улицата се състои от платно за движение и тротоари или банкети. Кой тротоар е изчистила общината, за да смее да твърди, че улиците били чисти? Точно обратното, всички тротоари, които по Наредбата на общината, трябва да се чистят от общината, не са изчистени. За останалите тротоари на общината, чието чистене общината се опитва да прехвърли на хората живеещи в близост до тях, няма да коментирам.
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки червените *** София е най добре подържания град в България. Иначе малките улици и тротоарите и господ не може да ги изчисти, защото са задръстени от коли. Това е истината . Браво на Фандъкова , това е качествен кмет .
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да кажеш, че една улица е чиста трябва и тротоарът да е чист защото е част от самата улица. А като такава част той също е собственост на общината, която с цялата си наглост глобява хората за това, че не са и изчистили собствеността!!!!!!!!!!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъкова, квартали кога??? Или ако си разчисти на масковска то с това се свършва софия? Нагло, най-нагло, Фъндъкова
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера бяха 138 от къде са 2-та снегорина.
4
3
 
12
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Дайте да се разберем!Спрете да пишете глупости,в желанието си да величаете Фандъкова.Бул.Цариградско,България ,Брюксел и т.н. НЕ СА софийските улици,които изобщо не са чисти!Нали кметицата каза,че след булевардите,ще се влезе в малките улички по кварталите.И тя се научи нагло да лъже,като шефа си!
3
1
 
12
 
! Отговори
Ей, много "чист преди 6 години
Всеки ден откакто заваля снега тази седмица, в сайта излиза статия колко снегорина работят и как всички улици в София са чисти, а по-голямата част от коментарите под тези статии са, че не се чисти толкова, колкото се пише. Истински новини... DOUBT
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата седмица като стане 10-на градуса ще са още по- чисти
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея на три спирки от центъра.Чета "Софийските улици чисти".Поглеждам през прозореца и виждам, че единствената промяна с положението от преди няколко дни е, че вчерашното слънце малко е поразтопило преспите.Дали да не вчрвам на очите си?