Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път

От фондацията винят БНС за погромите
138
Нападението над ЛГБТ центъра не било за първи път
Снимка: Facebook

Погром беше извършен в събота в офис на неправителствени организации, която представлява хората с различна сексуална ориентация. Има пострадала жена. По думите на активистите от центъра това не е първият такъв инцидент.
 
Помещението се използва от фондация „Билитис", която е един от организаторите на „София прайд“.

Още по темата

„Имахме събитие вчера, обявено публично в 17:00 ч. Към 17:30 ч., докато течеше събитието, се почука на вратата и едно момиче отиде да отвори, аз отидох да видя кой идва, през това време те нахлуха – десетина души. Боян Расате беше пръв. Аз почнах да крещя: „Не“. Той каза: „Няма „не“ и ме удари в лицето. След това се разпръснаха по стаите и потрошиха всичко“, разказа Глория Филипова, проектен мениджър във фондация „Билитис", пред bTV.

В рамките на две минути потрошиха всичко. Накрая остана Боян Расате и още един човек. Аз има казах, че са си свършили работата и могат да си тръгнат, а той отвърна, че още не е свършил и извади нож и наряза гумите на един скутер, който беше тук. Не използва ножа срещу нас, но имаше оръжие“, допълни Глория.

Боян Расате е лидер на БНС и в момента е кандидат за президент.

По думите на комуникационния мениджър на фондация „Билитис" Мануела Попова това не е първият инцидент, който организацията има с БНС. Доста често преди вратата на центъра е била облепяна със стикери на организацията, но „по-далеч от вратата не са стигали“.
Според нея тези инциденти съвпадат и преди, и сега са съвпадали с изборни кампании. Като вероятна причина за нападението Попова посочи наскоро подадена петиция от нейната организация срещу престъпленията, насочени към хора с различна сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: нападениецентърЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ПЕДАЛИТЕ преди 2 години
ТЕЯ *** БЛУДСТВАТ С НАШИТЕ ДЕЦА. ЕДНИ ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ ИМ С ГЕЙ ПРОПАГАНДА. ПЕДОФИЛИЯТА СЪЩО Е ЧАСТ ОТ ТОВА......
91
0
 
2
 
! Отговори
Коректор преди 2 години
"10 МЪЖЕ НАПАДНАЛИ 2 ЖЕНИ,РАБОТЕЩИ В ОФИС!!!" да се чете "10 мъже нападнали 2 "жени", работещи СЕ в офис!!!"
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия големия бияч щинне е в ареста ,а дава интервюта по нова телевизия
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФАШИЗЪМ, СЪР, ФАШИЗЪМ!
88
0
 
7
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До Активист на БХКЩе ти разлаба халката, а та набарам;))) Ще докладваш, ама след доклада при мене, клечо, много ти знае лопалката!
87
20
 
0
 
! Отговори
Активист на БХК преди 2 години
току що рапортувах страницата с тези коментари за реч на омразата срещу ЛГБТИК общността. В евроатлантическа, натовска България няма място за хомофобия.
86
4
 
12
 
! Отговори
Хелия преди 2 години
Аз ще гласувам за Расате само заради този доблестен акт на мъжество! От незапомнении времена мъжът е този, който брани семейството и децата! Уви, повечето от днешните мъже са с поведение на провиснали женски п. органи и са с притъпено чуство за самосъхранение, вследствие от юдейската пропаганда, гледането на порно и индоктринирането във фалшиви ценности! Позорно е как жалките ни медии наскачаха да защитават содомитите, които финансирани с пари на Сорос покваряват в педерастии децата ни! Позор!!
85
2
 
12
 
! Отговори
Една Българка от Пз преди 2 години
Преставям си, ако на въпросния офис стените можеха да говорят, какви ли сцени от Содом и Гомор са вiдели, какви ли педофилски актове...Бог да поживи Расате и по-често да напомня на содомитите, че не всички българи ще оставят децата им да бъдат тормозени, индоктринирани в педдерастия и потенциaлно изнасилени от таз пасминa.
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Содомските грехове са непознати в историята на България. Нека да запазим България от тия извратеняци.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За огромно съжаление, пп " Продължаваме Промяната" защитава ЛГБТ центъра, потрошен от хората на Боян Расате. Следователно, пп Продължаваме Промяната подкрепя обратните и ЛГБТ "общността". Вижте официалното им становище на тяхната страница във фейсбук. Друг е въпросът, че на тази страница се пише за евреите и всякакви други чужденци, само няма родолюбие към България. Да се чуди човек за кого да гласува.
82
2
 
13
 
! Отговори
Нормален българин преди 2 години
Дано наистина да е така и дано по-често да има такива, зашото само това може да озапти последователите на дявола и любители на нечистоплътни, греховни действия, че да ги позабави от оскверняването и опошляването на децата ни, което целят и правят.
81
0
 
10
 
! Отговори
А дали преди 2 години
"жените", дето ги бил нападал Б.Расате, се възприемат като такива?
80
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами с нож ще ги напада ти с кръс и чесън ли сакаш
79
3
 
19
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
100, истинските гейове са готини хора и нямат нищо общо с тия, дори ги мразят, защото с това поведение създават ненавист в обществото. Че има обратни има, но не е норма за поведение
78
0
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
"10 мъже нападнали 2 жени" - повтарят коментарите... А в статията пише , че е имало публично обявено събитие.
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема да приемаме турската конвенция ще биеме по слабите независимо от кой пол са
76
3
 
13
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Ква е таа криворазбрана *** цивилизация бря ? Маж с маж дъ съ женът и жина с жина ? Гнус бря ! Ние сме си бугаре ,убави лоши таквиз сме си. Мажо главъ на симейството,жината домакиня.Децата от малки възпитани в традиционните бг ценности.
75
0
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Правилният пример е, че има мъж и жена, останалото са девиации
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ич не ми дреме че доматито е 6 кинта тук коментарите са наи много
73
1
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
85, кой ги възприема тия, повечето лицемерничат, че ги харесват, ама май повече харесват грантовете по програмите за харесване