Нови вид помпи надуват сметките в таксито

Сметката на клиент от 3 лв. стана 10 лв.
Обновена: 7 окт 2012 14:09 | 7 окт 2012 09:00,
149
Нови вид помпи надуват сметките в таксито
Такситата с по-ниски тарифи слагат от новия вид помпи. Снимка: Булфото

Таксиметрови автомобили масово жилят пътниците в Пловдив. Колите са с нов вид помпи и така изкуствено надуват сметката на клиента. Част от компаниите са в сивия сектор и не плащат данъци.

Най-често такситата с помпи возят на по-ниска цена от стандартната за града (за Пловдив редовната дневна тарифа е 65 стотинки, а нощната 75 стотинки на километър). Те са разположени предимно около болници и гари, където пътникопотокът е по-голям.

„От центъра до район „Южен” ми взеха 10 лева, а по принцип е три лева, шофьорът ми каза да съм гледала, а апаратът беше под седалката”, разказа пред Dnes.bg 28-годишната Павлина от Пловдив.

„Подобни измами трябва да се наказват със затвор, защото на мен на няколко пъти са ми взимали по 10 и 15 лева за разстояние от три километра и това се случва най-често, като излизам от болница”, твърди 53-годишната Красимира.
С помощта на помпа водачите изкуствено удължват километрите, изминати с таксиметровата кола. Така сметката става двойна или тройна.

„Сега масово такситата с по-ниски тарифи слагат от новия вид помпи, за да компенсират загубите”, обясни пред Dnes.bg Иван Анчев, който е собственик на таксиметрова компания.

Устройството може да увеличи изкуствено изминатото разстояние с 25, 50 или 100% и т.н.

„По този начин един километър може да се таксува като километър и 700 метра и така сметката на клиента да се манипулира”, коментира Иоще Иван Анчев.

От ДАИ твърдят, че правят постоянни проверки, но измамниците не се плашат. От бранша искат подобни измами да се криминализират.

Друг проблем е имитирането на стикерите на големите фирми от такситата менте. Заради подобни измами от ДАИ вече са наложили глоби между 3000 и 5000 лева на измамниците.

Съветът на бранша е да си пазите касовите бележки и да се доверявате на фирмите, които са се отнасяли коректно спрямо вас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
3
 
! Отговори
Smetkata! преди 11 години
До До 119 - предния коментирал от преди 9 минутиКакъв съм бил, неграмотен ***? Я пак? А да си наясно, че имам приятели таксиметрови шофьори? Не, разбира се. Но нямам приятели бакшиши като теб. Просто ми стана много смешно, как ще ме сбарате? От компа ли? Особено във Велико Търново, където ме познават всички :) Например в София, телефоните и контактите ми за какво са? Тогава ще видим кой ще се "насира" :) Отоворен ли съм бил :)
97
6
 
5
 
! Отговори
До 119 преди 11 години
абе на компа си много отоворен,ама като ви сбараме се насирате
96
32
 
8
 
! Отговори
бакшиш с яка помпа преди 11 години
Селския *** може да остави 100-150лв в заведението,а като излезе иска да го прибереш за 5 кинта.Е не става брато.
95
7
 
22
 
! Отговори
Да знаеш сметката преди 11 години
Че нали ако някой бакшиш (значи некоректен таксиджия, дребен мошеник демек) сглупи да ме надуе със сметката, аз ще го надуя от бой :) Пък да реве по радиостанцията колкото си иска, повече бой ще изяде и няма да работи повече в никоя таксиметрова фирма после. Не и в моя град.
94
34
 
13
 
! Отговори
бакшиш с яка помпа преди 11 години
ако може да ви возят без пари.никъде по Европа,дори и Албания няма такава цена на километър-30 евро цента.само мрънкате дееби сополяците.е за тва ги клатим *** в студентски град,на авто и жп-гарата.като го чуя че мяка и му режа главата до кръста.дошъл от от майната си тука да ми *** и да ми цапа.ай сиктир бе ***.заминавай там от където си се довлекъл.
93
27
 
8
 
! Отговори
бакшиш с яка помпа преди 11 години
ей селяци,таксито не е за социално слаби бе убитаци такива
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВАЖНОЩе те помпат и пушек ще се вдига,докато се занимаваш с турците яко щете помпат....
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако помпат само в таксито,ще ходя всеки ден да *** помпат ама къде...
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Пловдив такситата са мошета. Внимавайте много какво такси ще наемете! Бо Тик Вуня да не се фука а да ги излови тези престъпници.
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е да си с бутонче. Станал си робот.
88
3
 
8
 
! Отговори
lud преди 11 години
До Таксиджия mi puhni si buton4eto znae6 kude
87
12
 
8
 
! Отговори
Таксиджия преди 11 години
Аз не съм от тези дето надуват сметките с помпи.Аз съм с бутонче.
86
2
 
10
 
! Отговори
Таня преди 11 години
Само с лошото....взимат ни за ***
85
1
 
30
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
бакшишите са психолози, още като видят клиента и знаят дали ще им мине номера, така, че не го правят винаги, или гледат да не прекаляват, да не ядат дървото.
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да ви грабят неуморно щом сте толкова прости това ви чака цял живот.
83
6
 
39
 
! Отговори
ВАЖНО преди 11 години
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ, А КАЖЕТЕ НА ХОРАТА КАК БОРИСОВ ОПРОЩАВА ДАНЪЦИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО МЮФТИЙСТВО (ОТ 15МЛН. НА 3.5МЛН.). КАК ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК СЕ МЕСИ В ИЗБИРАНЕТО НА МЮФТИЯ У НАС. КАК МУСТАФА ХАДЖИ БЛАГОДАРИ В ПИСМО ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО МУ НА ДЛЪЖНОСТ И ОБЕЩАВА ПОДКРЕПА ЗА ГЕРБ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ НА ИЗБОРИТЕ!
82
6
 
50
 
! Отговори
К*р за бакшишите! преди 11 години
Схемата е лесна ако ви се дърви - трошите радиостанцията на селския бакшиш (щото както всички знаем тия са женски п**ки и веднага реват за помощ) и го разбивате от бой, изкъртвате му скапаната глава мазна и си тръгвате!!!
81
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаите фактура от таксиджията, длъжен е да ви издаде.Да пише от къде до къде ви е возил (описание на продукта/услугата). Ако има разминавене м-у фактурата и действителността или ако ви откаже фактура звъннете един мобилен на НАП и данъчна полиция да си поприказват с него.ПП: Фактурата може да е за физическо лице, тоест не ви трябват данни на фирма.
80
7
 
5
 
! Отговори
жоро преди 11 години
ааамаа,какви сте ми смешници само.....жалка картинка.
79
10
 
27
 
! Отговори
Учи висше... преди 11 години
Бакшиша жули, на дребно... Защото мечтите са му дребни - да те изклати 5 лв. за цигарки. Аз взимам 5 лв. и мисля как да ги направя 15, а тях да направя 30 и т.н. За тва и ще *** в тия жълти бараки, дребни душици такива!