С дружни сили три общини ще събират боклука на Видин

Общински работници ще правят оборка на кофите
1
С дружни сили три общини ще събират боклука на Видин
Снимка: Булфото, архив

Три общини от Северозападна България - Монтана, Козлодуй и Ново село, изпратиха сметосъбираща техника на община Видин, за да се справи с кризата с боклука, съобщават от Община Видин.

Още по темата

От администрацията са мобилизирали всичките налични ресурси, за да се организира сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци.

До крайната мярка се стигна след като община Видин прекрати договора си на 27 март с "Титан АС" - фирмата концесионер, която досега извършваше тази услуга, но спря дейността си заради финансови проблеми.

В почистването на града са включени три групи общински работници.

На места до контейнерите в града са поставени найлонови чували, в които жителите на града да изхвърлят боклука. Утре във Видин ще пристигне още една машина за сметосъбиране от община Бойница.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на кмет на община Видин Добромир Дилов е подготвил предложение до общински съвет за създаване на бюджетно звено "Чистота", което да работи към общината.

Основната дейност на това звено ще бъде събирането и транспортирането на битови и строителни отпадъци; почистването и миенето на улиците, парковете и на други територии; ликвидирането на незаконни сметища и др.

В новото звено "Чистота" се предвижда да работят около 100 души.

В четвъртък /2 април/ ще се състои извънредно заседание на общински съвет, на което ще се вземе решение за откриването на процедура по прекратяване на договора с фирмата концесионер и разкриване на самостоятелно звено към общината за тази дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по-добре е да работят звена "чистота" към общините, отколкото герберски мафиотски фирми да крадат парите и да не вършат никаква работа.